Ἄκης καὶ Θοδωρῆς. Σχέσις …βάθους!

Ὄχι ὕψους, οὔτε πλάτους. Μόνον βάθους!!!
Ξεκινᾶ ἀπὸ τότε ποὺ καὶ οἱ δύο ἦσαν …βαθὺ μΠατΣοΚ. (Κάτι σὰν τὸ βαθὺ λαρύγγι…!!!)
Τὸ ἐὰν ἔτρεφαν συναισθήματα …ἔρωτος, ἀγάπης ἤ μίσους, μεταξύ των, ποσῶς μᾶς ἐνδιαφέρει!
Τὸ ἐὰν ὅμως πλαγιοκοποῦσαν ὁ ἕνας τὸν ἄλλον, κατὰ τὴν κρίσιν τωνς καὶ κατὰ τὰ ἐκάστοτε συμφέροντά των, αὐτὸ ναί, μᾶς ἐνδιαφέρει. Ὄχι διότι εἴμαστε κουτσομπόληδες ἤ περίεργοι, ἀλλὰ διότι ἀρκετὰ μὲ τὴν στάκτη ποὺ μᾶς ἔῤῥψαν κάποιοι στὰ μάτια.
Καιρὸς νὰ δοῦμε τὴν ἀλήθεια ὡς ἔχει!
Καὶ ἡ ἀλήθεια, κατὰ τὸν ἐπίσημο τελάλη τοῦ μΠατΣοΚ, τὸν ὀργανισμὸ τοῦ ΔΟΛου, εἶναι αὐτὴ ποὺ σᾶς προανέφερα. Ὁ Ἄκης κι ὁ Θοδωρῆς εἶχαν σχέσεις …βάθους!!! Μεγάλου …βάθους!!! Κάτι σὰν ἕνα πηγάδι, ἀλλὰ …ἄπατο!!!

Πάντως ἐγὼ διαβάζω ἐδῶ παρακάτω γιὰ ἕναν …ξαφνικὸ ἔρωτα!!!

Θ. Πάγκαλος – Α. Τσοχατζόπουλος

Υπάρχουν και αντιρρήσεις

Ο ξαφνικός έρωτας
Η ιστορία των σχέσεων του κ. Θ. Πάγκαλου με τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο θυμίζει τη γάτα με το ποντίκι. Οταν η «ομάδα των τεσσάρων» έκανε τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της δεν τολμούσε να στραφεί εναντίον του Α. Παπανδρέου. Και ως πιο εύκολος, αναλώσιμος, στόχος εντοπίστηκε ο τότε πρώτος Γραμματέας του κόμματος, ο «πιστός και αφοσιωμένος συνεργάτης του ιδρυτή του ΠαΣοΚ», τον οποίο ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε «αρουραίο της Χαρ. Τρικούπη». Αυτή ήταν και η μοναδική κακία του κ. Πάγκαλου εναντίον του Ακη. Εκτοτε κανένας από τους δύο δεν επιτέθηκε εναντίον του άλλου έστω και με υπονοούμενα.
Κατά το διάστημα που ο κ. Πάγκαλος ήταν υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκαν υπηρεσιακά μόνο δύο φορές για να λύσουν επείγοντα θέματα των υπουργείων τους. Ακόμη και στις κομματικές εκδηλώσεις, στις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής, φρόντιζαν πάντοτε να μη συναντώνται οι δρόμοι τους.
Παρά το γεγονός όμως ότι μόνο δύο συναντήσεις τους κοινοποιήθηκαν επισήμως και οι δύο φρόντιζαν να κρατούν ανοιχτό κάποιο δίαυλο επικοινωνίας. «Συχνά τηλεφωνώ από το πορτοκαλί τηλέφωνο στον Θόδωρο, αλλά δεν θέλω να το ανακοινώνω για να μην υπάρχει παρεξήγηση από τους κομματικούς» ενημέρωνε τους συνεργάτες του ο υπουργός Αμυνας, προειδοποιώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι «μπορείτε να επιτίθεστε εναντίον των εκσυγχρονιστών, αλλά να μεταχειρίζεστε με προσοχή τον Πάγκαλο». Και ο κ. Πάγκαλος αντάμειψε αργότερα, όταν απολύθηκε από την κυβέρνηση, με τον καλύτερο τρόπο τους συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου, όπως π.χ. τους κκ. Α. Κοτσακά και Χ. Τσιόκα: τους κάλεσε σε γεύμα, τους απηύθυνε συνεχώς τον λόγο, τους εξομολογήθηκε τις ανησυχίες του για τις κομματικές εξελίξεις, υιοθέτησε το σύνθημά τους «όλοι μαζί στο κόμμα» και τους κέρασε τα τελευταία πανάκριβα πούρα που του είχαν απομείνει από την εποχή όπου ήταν υπουργός Εξωτερικών. Τέτοια τιμή σε κανέναν εκσυγχρονιστή δεν έκανε από τότε που η υπόθεση Οτσαλάν ανέκοψε την υπουργική θητεία του.
Οι κοινωνικές επαφές είχαν πολιτικές προεκτάσεις: σε πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε στη Μαγούλα στους βουλευτές του ΠαΣοΚ ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε να προσεγγίσει αυτή τη φορά δημόσια τον κ. Τσοχατζόπουλο. Λίγες ημέρες αργότερα, στη συζήτηση για την απομάκρυνση των στρατοπέδων από τις πόλεις στη Βουλή, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε με «θέρμη και πάθος» τις θέσεις του κ. Τσοχατζόπουλου. Και όταν ένας νεοδημοκράτης βουλευτής, ο κ. Λ. Λυμπερακίδης (Εβρου), τόλμησε να αμφισβητήσει τις προθέσεις του υπουργού Αμυνας βρήκε μπροστά του τον κ. Πάγκαλο και τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. «Εσείς οι δεξιοί θέλετε τα στρατόπεδα μέσα στις πόλεις, γιατί έτσι έχετε μάθει. Να έχετε κοντά σας τα τανκς, όταν κάνετε τα πραξικοπήματα» του είπε, αφήνοντας τον βουλευτή έκπληκτο.
Τέλος, όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη στεγαστική δανειοδότηση των αξιωματικών με επιτόκιο μόλις 4%, ο κ. Πάγκαλος το υποστήριξε, καλώντας και τους συναδέλφους του να πράξουν το ίδιο. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, σε μια συζήτηση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο για το θέμα των εξοπλισμών, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την αντίθεσή του είτε στη μείωσή τους είτε στο πάγωμά τους και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις απόψεις του κ. Τσοχατζόπουλου.
Αυτό το ξαφνικό πολιτικό φλερτ ανάμεσα στα δύο στελέχη του ΠαΣοΚ αιφνιδίασε τον κ. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος επιμένει ότι ο ίδιος δεν έχει αλλάξει τις πολιτικές του θέσεις. Συμπέρασμα: αυτός που άλλαξε είναι ο κ. Πάγκαλος. Και μάλιστα άλλαξε πολύ, αναζητώντας προφανώς διαφορετικούς πολιτικούς φίλους. Στο γεύμα της Μαγούλας ήταν άλλωστε σαφέστατος, όταν του ευχήθηκαν οι βουλευτές «το επόμενο γεύμα να είναι σε υπουργείο». Ιδού τι τους απάντησε:«Μπα, δεν το πιστεύω. Ο κ. Σημίτης έχει τώρα άλλους φίλους, πρέπει να βρω και εγώ άλλους δικούς μου».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παραδέχεται ότι υπάρχει μια πολιτική προσέγγιση με τον κ. Πάγκαλο σε όλα τα θέματα, ακόμη και παλαιότερα με το περίφημο θέμα της άρσης ή μη του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου, αλλά δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. Οπως δεν μπορεί να δικαιολογήσει και την προσέγγιση που επιχειρούν συνεχώς με την ομάδα του στελέχη πιστά στον κ. Πάγκαλο, όπως η κυρία Δήμου (μέλος της ΚΕ) και ο νομάρχης κ. Παπαπέτρου. Πάντως όλοι θεωρούν βέβαιο ότι αυτό το πολιτικό φλερτ ανάμεσα στους δύο θα καταλήξει σε ένα δείπνο τις αμέσως προσεχείς ημέρες και αυτός που θα απευθύνει την πρόσκληση θα είναι αυτή τη φορά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Η προσέγγιση Πάγκαλου – Τσοχατζόπουλου έχει και τους αμφισβητίες της στην «ομάδα Ακη». Ο κ. Ευ. Χωραφάς, για παράδειγμα, επιμένει ότι η προσέγγιση αυτή οφείλεται κυρίως στα παιχνίδια διαδοχής που κατά καιρούς (και κυρίως όταν πλησιάζουν εθνικές εκλογές) παίζονται στο ΠαΣοΚ. Στο κυβερνών κόμμα υπάρχει ένα είδος επετηρίδας, όπου αυτοί που βρίσκονται στα χαμηλά της επετηρίδας επιχειρούν συμμαχίες με… «ομαδάρχες», προσβλέποντας στο μέλλον σε κάποιου είδους συνεργασία. Η «ομάδα Ακη» είναι η πολυπληθέστερη αυτή τη στιγμή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και πολλοί θέλουν να την προσεγγίσουν, όπως κατά καιρούς έκαναν η κυρία Βάσω Παπανδρέου, ακόμη και ο κ. Γ. Παπανδρέου που έχει «συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας». Ολα όμως αυτά ο κ. Πάγκαλος τα αντιμετωπίζει κάπως σκωπτικά. «Αυτή τη φορά,αν δεν βάλουμε μυαλό,αν δεν προχωρήσουμε όλοι μαζί και δεν τα καταφέρουμε,τότε όλοι θα πάμε για…σύνταξη» λέει χαμογελώντας.

Νίκος Χασαπόπουλος, γιὰ τὸ βῆμα, 24 Ὀκτωβρίου 1999.

Πότε τό ἔγραφε αὐτό ὁ Χασαπόπουλος εἴπαμε; Τό 1999; Μὰ ἀπὸ τότε διεφαίνετο πὼς ἐτοῦτο τὸ …περιβόλι θὰ ἀνθίσῃ!!!

Ὁ σύντροφος Θοδωρῆς ὅμως ἐξέχασε αὐτὸν τὸν …ξαφνικὸ ἔρωτα. Ἴσως δῆλα δὴ νὰ τὴν ἐπάτησε ὅπως τόσοι καὶ τόσοι …ἐρωτευμένοι. Νὰ ἔμεινε μὲ τὴν …μπουκάλα!
Ξέρετε δὰ τὶ μῖσος τρέφουν μεταξύ των οἱ πρώην …ἐρωτευμένοι!!!
Τέτοιο ἀκριβῶς ποὺ μόλις ἐμάθαμε πὼς τρέφει ὁ σύντροφος Θοδωρῆς, κατὰ τοῦ συντρόφου Ἄκη.

Ἔχει δίκαιον ὁ ἀντιπρόεδρος νὰ θέλῃ νὰ …θάψῃ!!!  Κακῶς γελᾶμε.
Δὲν θὰ μποροῦσε ποτὲ νὰ πάῃ γιὰ μάρτυς κατηγορίας τοῦ Ἄκη, διότι ἔχει μνήμη ἐλέφαντος.
Ἀφήσετε δὲ ποὺ τὸ παρελθόν τους, τὸ κοινό τους παρελθόν, ἤ ποὺ ἀθωώνει πανηγυρικῶς τὸν Ἄκη, ἤ ποὺ ἐνοχοποιεῖ καὶ τὸν Πάγκαλο, καθῶς ἐπίσης κι ὅλους τοὺς γνωστούς, καὶ μή, ἐμπλεκομένους.
Δὲν γίνεται σύντροφε Θοδωρῆ τὴν μία νὰ κάνῃς δημόσιες σχέσεις μὲ τὸν Ἄκη καὶ τὴν ἄλλην νὰ ἀπειλῇς πὼς θὰ τὸν θάψῃς. Δὲν γίνεται. Κάτι δὲν πάει καλά.
Τὸ τὶ δὲν πάει καλὰ μὲ τὸ ἦθος σου, εἶναι πασιφανές. Τὸ τὶ δὲν πάει καλὰ μὲ τὴν μνήμη σου ὅμως πρέπει νὰ τὸ κυττάξῃς. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς στὸ ἴδιο καζάνι βράζεις κι ἐσὺ κι ὁ Ἄκης. Τί πού αὐτός ἄνοιξε τόν δρόμο; Νομίζεις πώς ἐσύ δέν θά τόν ἀκολουθήσῃς; Δεμένοι στὴν ἴδια ἁλυσίδα παραμένετε…

Ἐγελάσθη λοιπὸν  σύντροφε Θοδωρῆ!!! Ἐγελάσθης!!!
Καὶ δὲν μᾶς ξεγελᾶς μὲ τὶς ἀπειλές σου καὶ τὶς προειδοποιήσεις σου τώρα. Ἀπὸ τὸν ἴδιο κουβὰ μὲ τὰ σκατὰ βγήκατε καὶ στὸν ἴδιον θὰ μπεῖτε. Αὐτὸ νὰ τὸ θυμᾶσαι.

 

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Βαθύς, ἀτελείωτος, ἀπέραντος ἀλλὰ …ξαφνικὸς ἔρως !!! Τέτοιον ὅμοιον ὁ τόπος δὲν ξανάδε… Καὶ οὔτε θὰ ξαναδῇ, ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ θὰ ξεμπερδέψουμε μὲ ἐτούτους τοὺς γελοίους. Στὰ τελευταῖα τους εἶναι.

Υ.Γ.2. Τό ὅ,τι γελῶ εἶναι κακό;

Υ.Γ.3. Ὅταν εὑρίσκῃς τὸ ἄλλο σου μισό… Ἔ, πῶς νά τό κάνουμε; Ἕνα πάθος τὸ ἔχεις… Ἔ σύντροφε Θοδωρῆ;

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply