Ἡ Σκύρος ἐτοιμάζεται γιὰ τὴν μεγάλη καταστροφή!

Ἀνεμογεννήτριες παντοῦ! Μόνον στὶς στέγες τῶν σπιτιῶν δὲν σχεδιάζουν νὰ βάλουν!
Αὐτὸ εἶναι λοιπὸν τὸ τέλος τῆς Σκύρου!!
Ἐκτός…
Ἐκτὸς ἐὰν τὸ σταματήσουμε ἐμεῖς!
Ὅπως δῆλα δὴ κι ὅλα ὄσα μᾶς ἔχουν ἑτοιμάσῃ!
Κι ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε, ἄν καὶ φαίνεται κουραστικό, κι αὐτοὶ φαντάζουν θηρία, εἰλικρινῶς, εἶναι ἡ μεγαλυτέρα ἀπόλαυσις νὰ τὰ νικᾶς καὶ νὰ τὰ στέλνῃς στὸν ἀγύριστο!!!

Φιλονόη.

Σκύρος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ (η καταστροφή πλησιάζει)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί πατριώτες, φίλες και φίλοι της Σκύρου,

Σαν να μην έφτανε ο εφιάλτης του σχεδίου εγκατάστασης των ανεμογεννητριών των καλογέρων στο Βουνό, νέες απειλές εμφανίζονται πάνω από τη Σκύρο :

# Offshore εταιρία με έδρα τη Κύπρο, με μηδαμινό μετοχικό κεφάλαιο, που δηλώνει όμως ότι θα δανειοδοτηθεί από την γερμανική τράπεζα KfW , ζητά και παίρνει άδεια παραγωγής από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση 33 ανεμογεννητριών σε 4 νησίδες της Σκύρου (Σαρακήνικο, Πλατειά, Μπαλάξα και Ρήνεια). Έτσι, μαζί με τις α/γ των καλογέρων, ο συνολικός αριθμός των α/γ που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στο νησί μας ανεβαίνει στις 144, με συνολική ισχύ 432 MW

# Ύστερα από απαίτηση των τοκογλύφων-δανειστών της χώρας, το λιμάνι της Λιναριάς -μαζί με άλλα 28- εντάχθηκε στο Ταμείο Ξεπουλήματος της Περιουσίας του Δημοσίου, το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ .

ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ !!

Κι ενώ ορισμένοι αναρωτιούνται με έκπληξη, πώς είναι δυνατόν να γίνεται το νησί μας στόχος τόσων ετερόκλητων κερδοσκοπικών συμφερόντων, όλο και πιο πολλοί συνειδητοποιούν, μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και τα καθημερινά τους βιώματα, ότι όλα τούτα που γίνονται δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή ενός καλά οργανωμένου σχεδίου καταστροφής που εκτελείται με συνέπεια από τη Κρήτη μέχρι τη Κέρκυρα, από τον Έβρο, στις Σκουριές της Χαλκιδικής και μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο. Με τη πατρίδα μας, εγκλωβισμένη στη μέγγενη των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, να μετατρέπεται σε αποικία και προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ … Με τον ελληνικό λαό εξουθενωμένο από τα άγρια μέτρα που παίρνει μια κυβέρνηση-μαριονέτα, που εκτελεί χωρίς αντιρρήσεις τις εντολές των Γερμανών επικυρίαρχων …

Συντελείται παράλληλα κι ένα άλλο μεγάλο έγκλημα, που αποτελούσε εξαρχής και την βασική επιδίωξη των κυρίαρχων οργάνων του ευρωσυστήματος :

Αυτό της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, δηλ. της συλλογικής ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού, που εκπροσωπείται από το κράτος. Γη, ήλιος, αέρας, νερό, ενέργεια, βουνοκορφές, νησιά, δημόσιες επιχειρήσεις, ορυκτός πλούτος, δημόσια ακίνητα, όλα έχουν βγεί στο σφυρί, για να αποπληρώσουμε ένα παράνομο και καταχρηστικό δημόσιο χρέος, που έχει πληρωθεί στο δεκαπλάσιο από τον ελληνικό λαό κατά το παρελθόν, με πολύ αίμα και μεγάλη φτώχεια.

Και παρ’ όλο που έχει επισημανθεί από όλους τους φορείς του νησιού, από αντίστοιχους άλλων νησιών της χώρας μας, αλλά και από επιστήμονες και επιστημονικές οργανώσεις:

Ότι τα τεράστια αυτά έργα είναι ασύμβατα με το μικρό μέγεθος της Σκύρου και την κλίμακα του νησιωτικού τοπίου. Αντιτίθενται και παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Τοπίο (Ν. 3827/2010), ως προς την οποία η Ελλάδα έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της.

Ότι τα έργα αυτά θα «κόψουν» τη Σκύρο σε δύο κομμάτια. Το νότιο τμήμα της θα παραδοθεί στη κερδοσκοπική μανία των όποιων «επενδυτών», που αποτελεί και το μοναδικό κίνητρο της επένδυσης. Ενώ στο εναπομένον «ελεύθερο» βόρειο τμήμα θα «στριμωχτούν» όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες των Σκυριανών.

Ότι, στη πραγματικότητα η μισή Σκύρος θα μπεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς νέας κατοχής, για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ξένα προς τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της σκυριανής κοινωνίας.

Ότι παραδοσιακές ασχολίες των Σκυριανών, όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία, θα εξοριστούν από την περιοχή του Βουνού και των νησιών, προκαλώντας σημαντική απώλεια εισοδήματος στους παραγωγούς.

Ότι η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και η ισοπέδωση του Βουνού και των νησιών προκειμένου να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες, θα υποβαθμίσει κατακόρυφα την τουριστική αξία της Σκύρου. Κι έτσι όπως, στις σημερινές συνθήκες κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας, ολοένα και περισσότεροι Σκυριανοί ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, η σοβαρή μείωση της τουριστικής κίνησης θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη του νησιού μας και θα έχει ως συνέπεια την κατακρήμνιση των εισοδημάτων μας, το κλείσιμο επιχειρήσεων και την σημαντική αύξηση της ανεργίας.

Ότι τέλος, τα έργα αυτά -που μας επιβάλλονται άνωθεν και χωρίς τη συγκατάθεση μας- χωροθετούνται εξ ολοκλήρου σε προστατευόμενες από Ευρωπαϊκές Συμβάσεις και Οδηγίες περιοχές. Λόγω δε της μοναδικής βιοποικιλότητας τους και της συγκέντρωσης εκεί σπάνιων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας, μια τέτοια τερατώδης παρέμβαση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μη αναστρέψιμη καταστροφή, κατάρρευση της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ, που θα σημαδέψει μόνιμα και ανεξίτηλα το ζοφερό πλέον «μέλλον» του νησιού …

…Κι ενώ όλα αυτά έχουν επισημανθεί προς τα αρμόδια υπουργεία, με δεκάδες έγγραφα και επιστημονικές μελέτες, η κυβέρνηση, με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των τοκογλύφων-δανειστών, συνεχίζει απτόητη να εφαρμόζει την ίδια πολιτική. Τεμαχίζει τη χώρα σε οικόπεδα και την πουλάει αντί πινακίου φακής

Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση αδιαφορεί για την εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί μας, που έχουν υποβάλλει ο Δήμος Σκύρου και οι Φορείς του νησιού. Η πρόταση αυτή έχει ως βάση το Φράγμα που κατασκευάζεται για την αξιοποίηση κατά προτεραιότητα της υδροηλεκτρικής ενέργειας, είναι προσαρμοσμένη στη μικρή κλίμακα του νησιού μας και χωρίς να χρειαστεί να καταστρέψουμε το περιβάλλον και το νησιωτικό τοπίο, έχει το εξής σοβαρό πλεονέκτημα :

Το σύνολο της ωφέλειας που θα παραχθεί, θα μοιράζεται κυρίως ανάμεσα στο Δήμο Σκύρου και στους ντόπιους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας !!

Συμπατριώτες, πατριώτες και φίλοι,

Διανύουμε τη πιο κρίσιμη περίοδο, από τότε που ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να «καταπιούν» και να ξεπουλήσουν τη Σκύρο σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που τα μνημόνια και τα αλλεπάλληλα , παράνομα και αντεθνικά μέτρα που μας επιβάλλουν οι δανειστές, εξοντώνουν την ελληνική κοινωνία.

Σ’ αυτή τη δύσκολη «κατοχική» περίοδο που διανύει η χώρα μας, που οι συμβάσεις που υπογράφουν ξεπουλάνε την πατρίδα μας και το πλούτο της σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα

Έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να υπερασπιστούμε το τόπο μας και να αποτρέψουμε την σφετεριστική κατοχή του νησιού μας.

Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για να κρατήσουμε τη Σκύρο ελεύθερη και να εξασφαλίσουμε το μέλλον και την ευημερία των οικογενειών και των παιδιών μας.

Καλούμε λοιπόν, όλους εκείνους τους πατριώτες που σε δύσκολες ιστορικές συνθήκες δεν το βάζουν κάτω.

Καλούμε, όλους αυτούς που αγαπούν τη Σκύρο, τη φυσική της ομορφιά και την ιστορία της και που δεν πρόκειται να κάνουν τη χάρη στα ξένα αρπαχτικά που επιδιώκουν να διαμελίσουν το νησί μας.

Καλούμε, όλους αυτούς που ξέρουν να τιμούν και να σέβονται την ιστορία των ανθρώπων που με βάσανα και κόπους δημιούργησαν αυτό που αντιπροσωπεύει σήμερα η Σκύρος στη συνείδηση του καθενός από μας.

Καλούμε, όλους εκείνους που ξέρουν να κερδίζουν το σήμερα και να κατακτούν το αύριο με τη δουλειά τους, το μόχθο τους και τον αγώνα τους, γιατί μόνο αυτοί γνωρίζουν πώς να κερδίζουν τα δικαιώματα τα δικά τους, της οικογένειας τους, της γενιάς τους και των παιδιών τους.

Καλούμε δηλαδή, το σκυριανό λαό, τους φορείς και τους φίλους του νησιού …

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

Έτσι ακριβώς όπως ξεκινήσαμε, σύσσωμος ο σκυριανός λαός, η Δημοτική Αρχή, φορείς και ενώσεις πανελλαδικής εμβέλειας, φίλοι και φίλες έλληνες και ξένοι της Σκύρου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ἑταιρεία περιβάλλοντος Κύμης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Ἡ Σκύρος ἐτοιμάζεται γιὰ τὴν μεγάλη καταστροφή!

  1. Πρόκειται περὶ τῆς ὡραιοτέρας νήσου τῆς Μεσογείου καὶ περὶ τοῦ λίκνου καὶ μεγάλου κέντρου διασπορᾶς τῶν Ἀχαιῶν-Δολόπων. Ἡ ἀτυχία της τὴν σήμερον ἡμέραν εἶναι τὸ δεύτερον ὄνομά της: Ἀνεμόεσσα!
    Καὶ ὁ Θεὸς νὰ βάλῃ τὸ χέρι του!!!

Leave a Reply