Κρίσις καὶ χρόνος…

 

Ένα από τα άσχημα της «Κρίσης», το πιο άσχημο θα έλεγα, είναι ότι έστειλε στην ανεργία ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους, κυρίως νεαρής ηλικίας, στερώντας το δικαίωμά τους στην εργασία και δίνοντάς τους έτσι άπλετο «Ελεύθερο» χρόνο.

Ένα καλό της «Κρίσης», είναι αυτό … το ότι τους έδωσε άπλετο «Ελεύθερο» χρόνο.
Χρόνο για να γνωρίσουν και να αναπλάσουν τον Εαυτό τους … χρόνο που μπορούν να αξιοποιήσουν για να αποκτήσουν γνώσεις και Γνώση, νέες δεξιότητες που θα τους φέρουν πίσω στην Παραγωγική Διαδικασία, με αναβαθμισμένο επίπεδο, τόσο κοινωνικό, όσο και εργασιακό.
Και κυρίως, χρόνο για να διαβάσουν, όχι μόνο για να μορφωθούν, αλλά και για να πεπαιδευθούν, να αποκτήσουν Κοινωνική Παιδεία, εκτός από Πανεπιστημιακή Μόρφωση.

Πόσοι άραγε το κάνουν;

Νικόλας Παναγοδημητρόπουλος

Θὰ τολμοῦσα νὰ ἰσχυρισθῶ πὼς τὸ κάνουν ἀπὸ ἐλάχιστοι ἔως …οὐδείς!
Ὄχι διότι δὲν μποροῦν, ἀλλὰ διότι δὲν θέλουν.
Αὐτοὶ ποὺ ἐγνώριζαν τὴν ἀξία τῆς πεπαιδεύσεως δὲν χρειάζονται τὴν κρίσι γιὰ νὰ ἐξακολουθήσουν τὰ ὅσα ἔως τώρα ἔκαναν. Αὐτοὶ ὅμως ποὺ δὲν τὴν ἐγνώριζαν, καμμία κρίσις, καμμία δύναμις, οὔτε κἄν ἡ Ἀνάγκη γίνεται νὰ τοὺς στρέψῃ στὸ αὐτονόητον.
Δυστυχῶς τους καὶ δυστυχῶς μας!

Φιλονόη.

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply