Ἡ ἀγέλη τῆς βουλῆς καὶ τὰ κοράκια.

Τι κρατεί ενωμένη μία αγέλη: το φαΐ, και η περιοχή τους. Θυμάστε τι έλεγε ο συχωρεμένος(;)  Αβέρωφ: Όποιος δεν μένει στο μαντρί τον τρώνε οι λύκοι!
Τι θρέφει την βουλευτική συντεχνία και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν; Μα το φαΐ!!!!!
Και μάλιστα φαΐ πολλών χιλιάδων ευρώ!!!
Πόσο μας κοστίζει κάθε Βουλευτής τον μήνα;
Συνολικά 20.203 ευρώ τον μήνα δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για κάθε βουλευτή προκειμένου να καλύψει την τυπική του αποζημίωση, αλλά και μια σειρά φανερών και κρυφών προνομίων.
Συγκεκριμένα:

Βουλευτική αποζημίωση: μ.ό. 7.500 ευρώ (μικτά)

Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 2.263 ευρώ

Επίδομα κίνησης: μ.ό. 473 ευρώ

Βουλευτικά Ι.Χ.: μ.ό. 975 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ

Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ

Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ

Αεροπορικά εισιτήρια: 875 ευρώ

Δύο επιστημονικοί συνεργάτες: 4.500 ευρώ

Οικογενειακή παροχή και εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ: 350 ευρώ

Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: μ.ό. 1.150 ευρώ
Τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, αλλά δημοσίευμα του “Πρώτους Θέματος”.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την φορολογική απαλλαγή 25%, δηλαδή χρήματα που δεν πληρώνουν και τα πληρώνουμε εμείς και τα οποία ανέρχονται σε περίπου 14.400.000 ευρώ.
Δηλαδή τους πληρώνουμε τον χρόνο  87.130.000 για να κατασπαράσσουν τις σάρκες των Ελλήνων, να διαλύουν το Σύνταγμα και τους νόμους, να αδιαφορούν για την Εθνική Ασφάλεια και το χειρότερο να αδιαφορούν για το γένος! Και αν υπολογίζουμε κατά μέσο όρο και 1700 ευρώ σύνταξη επί τουλάχιστον 15 χρόνια για τους περίπου 1300 ήδη συνταξιούχους Βο(υ)λευτές τότε το ποσό εκτινάσσεται 
Μας ξεσκίζουν τις σάρκες για να επιβιώσουν!
Να γιατί ακόμη και μεταξύ των νέων  κομμάτων και των νέων Βο(υ)λευτών  δεν βρέθηκε ούτε ένας να παραιτηθεί έστω από τα προνόμια και την Βουλευτική αποζημίωση.
Να γιατί μας ζητάνε την ψήφο μας: Για να μπουν στην “αγέλη” . Και εμείς οι ανόητοι κάθε φορά ψηφίζουμε  την καταδίκη μας.
Αλλά είναι και “τα κοράκια” που παρασιτούν στην αγέλη. Το περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει γύρω τους και που περιλαμβάνει τους υπαλλήλους της Βουλής, συμβούλους, golden boys σε διάφορους οργανισμούς, γενικούς γραμματείς κ.α. Αυτοί είναι πολλοί περισσότεροι και τα ποσά τεράστια!
Για να μπορούν αυτοί και οι οικογένειές τους να ζουν πολυτελώς κόβουν μισθούς και συντάξεις οδηγώντας Έλληνες στην αυτοκτονία. Μας σκοτώνουν προμελετημένα!
Όλοι αυτοί λοιπόν επειδή ξέρουν τι έρχεται από τον Σεπτέμβριο (αφού οι ίδιοι το ψηφίζουν) κάνουν το κουμάντο τους αδιαφορώντας πλήρως για ότι συμβαίνει στους πολίτες και στο Έθνος.
Στο εξής, να πιστεύουμε μόνον εκείνα τα κόμματα και εκείνους τους Βουλευτές, που θα παραιτηθούν των προνομίων και τουλάχιστον του 50% της Βο(υ)λευτικής αποζημίωσης.
Διαφορετικά αντιμετωπείστε τους ως πραγματική αγέλη θηρίων που ο μόνος στόχος τους είναι να “φάνε” τις σάρκες μας.
Ἴων Πολιάδης

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply