Ποῦ θά βάδιζε, σήμερα, ὁ κόσμος, ἄν οἱ Ἕλληνες δέν εἶχαν παραδωθεῖ στόν χριστιανισμό

Οἱ Ἕλληνες ἔγιναν γνωστοί καί «ἐπεβλήθησαν» στούς λαούς τοῦ πλανήτου μέ τήν γνῶσι καί τόν πολιτισμό τους. Ἡ ἀνθρωπότητα ἔβλεπε τά φῶτα τοῦ Ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ καί «προσκυνοῦσε». Ὕστερα…..Ὕστερα ἦλθε τό σκοτάδι καί ἡ θρησκεία τῶν θρησκειῶν τῆς ἐποχῆς ἐκείνης. Ὁ χριστιανισμός. Ἡ ὑποταγή στήν βία κατά τοῦ πνεύματος χάριν τῆς εὐκολωτέρας χειραγωγήσεως τῶν ἀνθρωπίνων μαζῶν.

Δέν θά ἀργήσῃ πολύ, ὅμως, ἡ ἐπανελλήνισις τῆς ἀνθρωπότητος. Τά ὅπλα καταστολῆς τῆς γνώσεως, τοῦ φωτός καί τοῦ πολιτισμοῦ ὁλοένα καί λιγοστεύουν. Ἡ ἀλήθεια τῆς γνώσεως θά λάμψῃ, ὁ Προμηθέας θά ἀπελευθερωθῇ ἀπό τά δεσμά τοῦ Κράτους καί τοῦ Βία. Ὁ Ἡρακλῆς εἶναι ἤδη ἐδῶ!

Μινώταυρος

Αν ανατρέξουμε στην Αρχαία  Ελλάδα βλέπουμε ότι Ο Θαλής το 500 π.χ. είχε ανακαλύψει το στατικό Ηλεκτρισμό. Ο  Λεύκιππος και Ο  Δημόκριτος το  400  π. χ. διατυπώνουν την Ατομική θεωρεία, που είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια υλιστικής εξήγησης του κόσμου, χωρίς παρέμβαση καμιάς υπερφυσικής  δύναμης. 

Ο  Αρίσταρχος    το  300 π.χ.  διατύπωνε πρώτος την Ηλιοκεντρική  θεωρία. Ο Ερατοσθένης το 250 π.χ.  αποδεικνύει  την  σφαιρικότητα της  Γης, και υπολογίζει τη περίμετρο της, με αρκετή ακρίβεια, σε 252.000  στάδια.  700  δε πλέον χρόνια αργότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, η Εκκλησία μας λέει ότι η Γη επιπλέει των υδάτων, όπως σαφώς ψέλνεται την Μ. πέμπτη     «ο εν  ύδασι την γην  κρεμάσας».  Χαίρε  σκότος …; …;.. ( Βλέπεις προτιμούσαν  το σκοτάδι και τα χοντροκομμένα   ψέματα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης,  διότι  δεν ήθελαν να ακούν καν για  Έλληνες  Φυσικούς, και Αστρονόμους).     

     Ο Πυθαγόρας έβαζε τις βάσεις των Μαθηματικών, ο Ευκλείδης της  Γεωμετρίας, ο  Αρχιμήδης της Μηχανικής, και ο  Ήρων ο  Αλεξανδρεύς  κατασκεύασε την  πρώτη ατμομηχανή, (Ατμοστρόβιλος), το  150 π. χ. Μια κατασκευή που είχαν εφαρμοσθεί δύο τρομερές εφευρέσεις. Η δύναμη του ατμού, που ακόμη και σήμερα κινεί πλοία και Ατμοηλεκτρικά  εργοστάσια, και η δύναμη των αερίων, που σήμερα είναι η τελευταία λέξη για την κίνηση των πυραύλων, των αεροπλάνων, και των διαστημοπλοίων. 

    Ο πολύπλοκος  μηχανισμός (υπολογιστής) των Αντικυθήρων  που ανασύρθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο  αιώνα, το 1901,  κατασκευασμένος  το  100 π.χ. πιθανόν από τον μαθηματικό,  αστρονόμο, και γεωγράφο Ίππαρχο τον  Ρόδιο, μαρτυρεί και αυτός το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας των Αρχαίων  Ελλήνων.  Μια  γνώση που δεν θα αργούσε να δώσει τους καρπούς της που δεν ήταν άλλοι από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Προσφέροντας τα πολύτιμα αγαθά της στην ανθρωπότητα.          Δυστυχώς όμως για την ανθρωπότητα, η επανάσταση που βήμα – βήμα ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν οι Έλληνες, δεν πραγματοποιήθηκε διότι με την υποταγή τους στους Ρωμαίους, αλλά κυρίως  στον Χριστιανισμό,  η επιστημονική τους γνώση οδηγήθηκε σε διαπόμπευση, κατασυκοφάντηση, και τελικώς στον ενταφιασμό της, από τους ( Άγιους) πατέρες της Εκκλησίας,  για πάνω από 15  αιώνες.   

    Όλα αυτά τα ανωτέρω επιτεύγματα της τότε επιστήμης και τεχνολογίας τα σκέπασε το σκοτάδι της Χριστιανικής θρησκοληψίας για 1500 χρόνια, μέχρι που η βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση  έγινε τον 18ον  αιώνα. Μια επανάσταση που έφερε όχι μόνο υλικά αγαθά, αλλά και αλματώδη πρόοδο στην Ιατρική και την Φαρμακευτική, εξαλείφοντας τις τρομερές ασθένειες,  χολέρα, ευλογιά. τύφο,  πανώλης,  φυματίωση, που   είχαν  θερίσει  εκατομμύρια ανθρώπους, εξαφανίζοντας πολλές φορές πόλεις ολόκληρες. Όπως η πνευμονική πανώλης που ενέσκηψε στην Ευρώπη το  1346  είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 25.000.000 ανθρώπων. 

   Εάν οι Ρωμαίοι δεν διέπρατταν το ολέθριο λάθος να επιβάλουν δια της βίας τον Χριστιανισμό στους  Έλληνες, και τους άφηναν  ελεύθερους, οι Έλληνες  θα προχωρούσαν στη τεχνολογική επανάσταση περί το  1000μ.χ.  και όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, στα νέα επιτεύγματα οι πολεμικές βιομηχανίες θα είχαν το πρώτο λόγο, κατασκευάζοντας  ποιο ισχυρά και ποιο αποτελεσματικά όπλα.  Έτσι με λιγότερο στρατό και μικρότερες πολεμικές δαπάνες και με εγνωσμένη την πολεμική υπεροχή οι Αυτοκράτορες θα μπορούσαν να αποτρέπουν οιονδήποτε εχθρικό κίνδυνο. Με αυτό τον τρόπο η ακεραιότητα  της Αυτοκρατορίας θα ήταν δεδομένη. 

    Βέβαια οι Ρωμαίοι δεν εναντιώθηκαν στη τεχνολογία των σοφών της Ελλάδος ίσα ίσα που την ήθελαν, να την χρησιμοποιήσουν.   Υποδουλόθηκαν όμως και οι ίδιοι στην θρησκευτική τους επιλογή.  Αλλά και πώς να το κάνουμε το αηδόνι δεν κελαηδά στο κλουβί. Έτσι και οι σοφοί μας, υπόδουλοι, από δάσκαλοι της γνώσης, έγιναν φροντιστές στα παιδιά των πλούσιων Ρωμαίων. Καθώς  επίσης  και  με απογοήτευση έβλεπαν την απογύμνωση της πατρίδος τους από τα αριστουργήματα του πολιτισμού τους.    
  
     Η Χριστιανική θρησκοληψία  είχε και έχει ρίξει τον κόσμο στην αναμονή ενός θαύματος, ενώ εκατομμύρια  θαύματα  έχει κάνει η επιστήμη και με αποδείξεις.   Μήπως έχει αναλογισθεί κανείς ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκαν από τις τρομερές ασθένειες, λόγω μη υπάρξεως των σύγχρονων φαρμάκων. Καθ’ ότι η τεχνολογική και βιομηχανική επανάσταση εικάζετε ότι έπρεπε να είχε  γίνει  1000  χρόνια νωρίτερα. Χωρίς καμία αμφιβολία οι ηθικοί αυτουργοί, για αυτό το μεγάλο έγκλημα  εις βάρος της Ανθρωπότητας, είναι ο Χριστιανικός σκοταδισμός, αλλά κυρίως  οι  ( Άγιοι ) πατέρες, για τον  τρόπο που τον εφάρμοσαν. Νόμισαν μέσα στη μικρότητα τους  αυτοί οι  νανίσκοι, ότι  είναι οι εκλεκτοί που είδαν το Φως το αληθινό, και μη δυνάμενοι να συγκριθούν  με το εκθαμβωτικό φως που εξέπεμπαν οι γίγαντες της Ελληνικής διανόησης, συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά Αυτοκρατορικά διατάγματα, επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου Γκεμπελίστικη μέθοδο συκοφαντίας.  Επί πλέον δε οργάνωσαν ορδές καλογέρων ισοπεδώνοντας Ναούς και καταστρέφοντας έργα τέχνης πραγματικά αριστουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού. Αλλά το χειρότερο ήταν ο ενταφιασμός της Ελληνικής επιστημονικής γνώσης για 15 αιώνες, με τραγικές συνέπειες γιά την ανθρωπότητα.        

Ι. Θεοδωρόπουλος 
Κόρινθος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply