Ἀντιοξειδωτικὲς ἰδιότητες τῶν μπαχαρικῶν καὶ τοῦ κακάο.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ORAC

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ  ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΚΛΙΜΑΚΑ  ORACἈντιοξειδωτικὲς ἰδιότητες τῶν μπαχαρικῶν καὶ τοῦ κακάο.

 

ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ               ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ                    ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ

ΕΠΙΠΕΔΟ

Γαρύφαλλα                      ½  κουταλάκι                        7.861

Κανέλλα                          ½  κουταλάκι                           6.688

 

Ρίγανη                              ½  κουταλάκι                          5.000

Κακάο                              1   κουταλάκι                            4.250

(σκόνη)

Κιτρινόριζα                       ½  κουταλάκι                       3.975

Κίμινο                                ½  κουταλάκι                         1.920

Μαιδανός                           ½  κουταλάκι                       1.850

Βασιλικός                          ½  κουταλάκι                        1.689

(ξηρός)

Κάρυ                                  ½  κουταλάκι                          1.213

Εστραγκόν                         1   κουταλάκι                          777

Πιπερόριζα                         ½  κουταλάκι                          725

Μουστάρδα                        ½  κουταλάκι                          725

(σπόροι)

Μέντα                                 1   κουταλάκι                              700

(φρέσκη)

Μαύρο πιπέρι                      ½  κουταλάκι                          688

Θυμάρι                                ½  κουταλάκι                               688

(φρέσκο)

Μαντζουράνα                      ½  κουταλάκι                          675

Τσίλι σκόνη                          ½  κουταλάκι                           546

Κορίανδρος                          1   κουταλάκι                            510

(φρέσκος)

Βασιλικός                             1   κουταλάκι                              481

(χλωρός)

Πάπρικα                                ½  κουταλάκι                             450

Σκόρδο                                   ½  κουταλάκι                            168

φύτρο

(Visited 132 times, 1 visits today)




One thought on “Ἀντιοξειδωτικὲς ἰδιότητες τῶν μπαχαρικῶν καὶ τοῦ κακάο.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀντιοξειδωτικὲς ἰδιότητες τῶν μπαχαρικῶν καὶ τοῦ κακάο. | Φιλονόη καὶ φίλοι......

Leave a Reply