Τό «ἀντιῤῥατσιστικόν» νομοσχέδιον στήν κόψι τοῦ Συντάγματος;

Οι καθυστερήσεις κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, οφείλονται στο ότι προσκρούει σε θεμελιώδεις Συνταγματικές ελευθερίες;
Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την κρυφή επεξεργασία του;
Άνθρωποι του πνεύματος αλλά και πολιτικοί θεωρούν ότι πρόκειται για ακόμη ένα κόλπο grosso της «Στρατευμένης» κυβέρνησης πίσω από το οποίο κρύβεται η εντολή -των «αφεντικών»- φίμωσης του προφορικού, του γραπτού και του ηλεκτρονικού λόγου. 
Η καθυστέρηση κατάθεσής του στην Βουλή οφείλεται στην επεξεργασία του από συνταγματολόγους για την παράκαμψη του Συντάγματος. Γεγονός το οποίο προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και από Βουλευτές οι οποίοι βλέπουν και τους εαυτούς τους ως εν δυνάμει παραβάτες.
Η λογική της «πρόληψης» που επιβάλλει το νομοσχέδιο έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με την εκ προοιμίου επιστράτευση των καθηγητών, πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η μόνη διαφορά είναι ότι το ρατσιστικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει προληπτική επιστράτευση αλλά ποινή φυλάκισης ακόμη και για πιθανολογούμενες προθέσεις. Για τους παραπάνω λόγους κρατείται κρυφό το περιεχόμενό του από τους πολίτες, ενώ στον δικηγορικό Σύλλογο έχει σταλεί ημιτελές το κείμενο, αφού λείπουν οι κρίσιμες διατυπώσεις.
Ο «αντιρατσισμός» του επαγγέλλεται το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει και την γενική κριτική  εναντίον ομάδων με κοινά χαρακτηριστικά (εθνικές ομάδες, κοινωνικές ομάδες, επαγγελματικές ομάδες, πολιτικές ομάδες…).
Δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό και να εικάσω ότι ίσως περιλαμβάνει και τους υπέρβαρους, με αφορμή την εμμονή Βενιζέλου (ίσως και Πάγκαλου) για την επίσπευση κατάθεσης του  νομοσχέδιου!
 Ωστόσο, πέραν από την νομική και συνταγματική επεξεργασία του νομοσχεδίου, επιβάλλεται η ψυχολογική και κοινωνιολογική εκτίμηση των αποτελεσμάτων.
Ο κριτικός σχολιασμός ή έστω και οι φραστικές επιθέσεις, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων,   εκτονώνουν την ένταση, ή τουλάχιστον δίνουν το χρόνο για επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
Εάν τούτο απαγορευθεί θα περάσουμε σε κρυφή δράση ομάδων και το χειρότερο σε ανεξέλεγκτη δράση «μοναχικών λύκων» ένθεν και ένθεν.
Εκτός εάν αυτό είναι εκείνο που επιδιώκουν τα «αφεντικά» και υλοποιεί η «στρατευμένη» κυβέρνηση, αφού όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, τα νομοσχέδια δεν τα συντάσσουν οι Έλληνες!
Πιστώνεται για την έξαρση ειλικρίνειας ο κ. Μανιατάκης, αλλά χρεώνεται για το έλλειμμα αξιοπρέπειας, αφού παραμένει στην κυβέρνηση!!
Αυτός και οι υπόλοιποι «ευαίσθητοι» στρατευμένοι!

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply