Μά τί λέτε; Τά τυριά εἶναι ὑγιεινά;

Λαμπερὸ χαμόγελο, χωρίς σφραγίσματα λόγῳ… τυριοῦ!!!

Ἐδῶ καὶ χρόνια ἔχω ἀντιληφθῇ τὸ θανάσιμον, γιὰ τὴν ὑγεία μας παιχνίδι, ποὺ παίζεται μὲ τὰ γαλακτοκομικά.

Διάφοροι κερδοσκόποι, κατὰ κύριον λόγο, ἔχουν κατακλύσῃ τὴν ἀγορὰ μὲ ὅλα τὰ σκουπίδια τους, πρὸ κειμένου νὰ μὴν λαμβάνουμε πλήρεις τροφὲς καὶ νὰ καταστρέφουμε τὴν ὑγεία μας.
Τὰ προϊόντα χαμηλῶν λιπαρῶν εἶναι μία πλάνη, αἰσχίστου εἴδους, ποὺ καθιερώθηκε μόνον γιὰ νὰ κερδοσκοποῦν κάποιοι, εἰς βάρος μας, καθιστῶντας τὶς τροφές μας τελικῶς ἐπικίνδυνες.

Οἱ ἔρευνες ποὺ ἀποκαλύπτουν αὐτὰ ποὺ ἰσχυρίζομαι σταδιακῶς βλέπουν τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος.
Μόνον ποὺ δὲν θὰ τὶς δοῦμε ὅλες μαζεμένες σὲ μίαν μεριά, διότι τότε θὰ πρέπει νὰ ἀνατρέψουμε ὅλο τὸ σύστημα διατροφῆς ποὺ ἔχουμε δομήσῃ. Συνεπῶς θὰ καταργήσουμε τὴν ὕπαρξιν πολλῶν δολιοφθορέων τῆς ὑγείας μας.

Γιὰ τὴν ὥρα μία ἀκόμη ἔρευνα, αὐτὴ ποὺ ἀφορᾶ σὲ γαλακτοκομικά, κυρίως τυριά, βλέπει τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος, ἀποδεικνύοντας τοῦ λόγου τὸ ἀληθές καὶ τὴν ἀνάγκη καταναλώσεως τυροκομικῶν.

Φιλονόη.

Σημείωσις

Στὴν παρακάτω ἔρευνα δὲν ἀναφέρονται τὰ περὶ λιπαρῶν, ποὺ μόλις κατέγραψα. Ἀναφέρονται τὰ ὀφέλη ὅμως ποὺ προκύπτουν ἀπὸ τὴν κατανάλωσιν τυριῶν. Τὸ ζήτημα εἶναι τὸ πῶς ἐμεῖς θὰ χρησιμοποιήσουμε τὰ ἀποτελέσματα κι αὐτῆς τῆς ἐρεύνης.
Ἐπίσης, θὰ πρέπει γιὰ μίαν ἀκόμη φορὰ νὰ λάβουμε ὑπ΄  ὄψιν μας σοβαρὰ τὴν πατροπαράδοτον Ἑλληνικὴ διατροφή. Αὐτὴν τὴν διατροφή, ποὺ ἀπὸ ἐποχῆς Ὁμήρου ἀκόμη, περιλαμβάνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τὰ πλήρη λιπαρῶν γαλακτοκομικά, ἰδίως αὐτὰ ποὺ προέρχονται ἀπὸ αἰγοπρόβειο γάλα.
Ἐμεῖς ἀποφασίζουμε, ὄχι αὐτοί.

Τυρί για γερά δόντια

Εξουδετερώνει τα οξέα του στόματος και προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών

Προστασία κατά της τερηδόνας φαίνεται ότι προσφέρει το τυρί, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών ερευνητών.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών η κατανάλωση γαλακτοκομικών κάνει το περιβάλλον του στόματος πιο αλκαλικό, εξουδετερώνοντας τα οξέα που παράγονται από τους μικροοργανισμούς της οδοντικής πλάκας και οδηγούν στη φθορά των δοντιών. Σύμφωνα με τους ίδιους, όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα του pH του στόματος, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος διάβρωσής τους.

Τυρο-προστασία

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μοίρασαν 68 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών σε τρεις ομάδες: από τα μέλη της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να καταναλώνουν καθημερινά μια μερίδα τυριού τσένταρ, από τα μέλη της δεύτερης ζητήθηκε να καταναλώνουν ένα γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και από της τρίτης ζητήθηκε να πίνουν ένα ποτήρι γάλα μετά από το ξέπλυμα του στόματός τους.

Οι ειδικοί μέτρησαν τα επίπεδα του pH των εθελοντών πριν την κάθε δοκιμασία καθώς και 10, 20 και 30 λεπτά αργότερα. Είδαν λοιπόν, ότι όσοι έτρωγαν γιαούρτι και έπιναν γάλα δεν εμφάνιζαν καμία μεταβολή στα επίπεδα του pH του στόματος σε καμία από τις μετρήσεις. Όσοι πάλι έτρωγαν τυρί εμφάνιζαν ταχεία άνοδο των επιπέδων του pH του στόματος.

Το μυστικό πίσω από την ξαφνική άνοδο του pΗ μετά την κατανάλωση τυριού, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι το τυρί αυξάνει την παραγωγή σάλιου στην προσπάθεια του οργανισμού να επιτύχει την ισορροπία του pH στη στοματική κοιλότητα. Επιπλέον, το τυρί πιστεύεται ότι απελευθερώνει ουσίες που δημιουργούν έναν προστατευτικό «μανδύα» γύρω από τα δόντια ο οποίος προστατεύει την αδαμαντίνη από την επίθεση οξέων.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα για τους λάτρεις των τυριών, δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «General Dentistry».

βῆμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply