Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;

Τά γνωρίζετε τά ἀκάρεα;
Ὅλοι μας τὰ ἔχουμε ἀκούσῃ.
Αὐτὸ ποὺ δὲν ἔχουμε κάνῃ, οἱ περισσότεροι ἀπὸ ἐμᾶς, εἶναι νὰ ἀναζητήσουμε κάπου νὰ ἐντοπίσουμε καὶ νὰ δοῦμε τὴν ἐμφάνισί των. Διότι, ἐκτὸς ἀπὸ τὶς γενικὲς πληροφορίες, ποὺ ἀφοροῦν σὲ ἀλλεργίες καὶ ἀναπνευστικὰ προβλήματα, ἔχουν καὶ μίαν ἐμφάνισιν ἀπὸ κάτι ποὺ …δαγκώνει.
Σήμερα ὅμως θὰ προσπαθήσουμε νὰ ἀναζητήσουμε καὶ τρόπους ἀντιμετωπίσεώς τους.
Εἶναι μάλλον, κατὰ πῶς φαίνεται, μία ἀπὸ τὶς σοβαρότατες προτεραιότητες ποὺ πρέπει νὰ θέσουμε.

Φιλονόη.

Με αυτά τα πλάσματα κοιμόμαστε κάθε ημέρα μαζί!αυτά που βλέπετε είναι τα ακάρεα. Σε μεγέθυνση φυσικά και μένουν μέσα στα στρώματά μας…

Και είναι σίγουρο ότι τώρα που τα βλέπετε σας έχει πιάσει μια φαγούρα… «άνευ προηγουμένου».

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (οικογένεια αραχνοειδών), που το μέγεθός τους είναι 0,3 mm και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι, ευθύνονται κυρίως για σημαντικές αλλεργίες.
Θα μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε… στο ίδιο στρώμα;
newsbomb.gr
Τώρα…  δεν πιστεύουμε να νομίζατε  ότι απλά θα σας αφήναμε με τον τρόμο χωρίς να σας προτείνουμε φυσικές λύσεις; Είμαστε σίγουροι ό,τι το ξέρατε..

Αντιμετωπίστε τα ακάρεα με φυσικούς τρόπουςΠρόληψη: ..και η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών θηκών που απομονώνει πλήρως το στρώμα, σε συνδυασμό με την Χρήση ειδικών ακαρεοκτόνων για το στρώμα και τα χαλιά σε μορφή αφρού, αεροζολ ή υγρής σκόνης, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα των ακάρεων….
Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία της τάξης του 23 βαθμούς Κελσίου και να αερίζετε τα δωμάτια. Το στρώμα πρέπει να ανανεώνετε κάθε τρία χρόνια. Να αποφεύγετε τις βαρειές κουρτίνες και μοκέτες. Σημαντικό στοιχείο να αερίζεται τα σεντόνια σας…. τα ακάρεα δεν αντέχουν τις ακτίνες του ήλιου.

Αν θέλετε να διώξετε από τα χαλιά σας και τα υφάσματα επιπλώσεων τα ανθυγιεινά ακάρεα, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνταγή με αιθέρια έλαια.

……για να το φρεσκάρουμε και να το καθαρίσουμε, ρίχνουμε μαγειρική σόδα πάνω από το στρώμα και αφήνουμε 20 λεπτά. Μετά περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό σκουπάκι (που είναι καθαρό). Γυρνάμε το στρώμα ανάποδα και κάνουμε το ίδιο από την άλλη μεριά.…….Σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χαλιού μας, ζούν χιλιάδες ακάρεα. Όμως, δεν θα τα εξαφανίσουμε με χημικά, αν δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον.Θα χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα, προϊόν οικολογικό και αποτελεσματικό.

– Σκορπίστε σκόνη μαγειρικής σόδας στο χαλί. Αφήστε το έτσι όλη νύκτα και το πρωί περάστε με την ηλεκτρική σκούπα. Φροντίστε να ψεκάσετε το χαλί πριν πάτε για ύπνο για να μη κυκλοφορεί κανείς και πατάει πάνω από το χαλί. 

  Μωυσής
 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply