Ἡ ὑποκρισία τοῦ ΣΚΑΙ καὶ τὸ σκοτεινὸ παιχνίδι τῆς τρικομματικῆς.

Διαβάζουμε στην οθόνη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ένα άκρως υποκριτικό μήνυμα το οποίο προσβάλλει ευθέως την νοημοσύνη των τηλεθεατών του.
Η δημοσιογράφοι, λέει, του ΣΚΑΙ, λέει, σταμάτησαν τις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές, λέει,  αντιδρώντας στην προσπάθεια επιβολής μονόπλευρης και αντιδεοντολογικής παρουσίασης των γεγονότων  που συμβαίνουν  στην ΕΡΤ, λέει!
Οποία υποκρισία;
Αφού το παράπονο των κυβερνητικών εταίρων διά στόματος της πάλαι ποτέ επαναστάτριας Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Βούλτεψη, είναι ότι λόγω της συμπαράστασης των δημοσιογράφων των ιδιωτικών καναλιών στους συναδέλφους της ΕΡΤ, δεν υπάρχει δελτίο ειδήσεων στο οποίο θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και οι απόψεις της Κυβέρνησης.
Παράλληλα, με το σκοτάδι στην ενημέρωση, διευκολύνουν τους «αντιδρώντες» Βενιζέλο και Κουβέλη να παρουσιάζονται ως επαναστάτες χωρίς κατ’ αντιπαράσταση αντίλογο.
Και μία σημαντική λεπτομέρεια: ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ νομιμοποιείται από νόμο του Βενιζέλου κατά την τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου το 2011.
Στο παιχνίδι στήριξης της Κυβέρνησης συμβάλλουν και πολλές εφημερίδες οι οποίες παρουσιάζοντας τα υπέρογκα νούμερα που περιλαμβάνονται σε ατομικά συμβόλαια-συμβάσεις συνεργασίας της αφρόκρεμας των δημοσιογράφων του κρατικού  καναλιού.
Και βεβαίως αυτές οι παχυλές συμβάσεις των μεγαλοδημοσιογράφων της ΕΡΤ υπεγράφησαν από τις  διορισμένες διοικήσεις κατ’ εντολή των πολιτικών τους προϊσταμένων, με αντάλλαγμα κυρίως την απαξίωση των κινητοποιήσεων κυρίως ανεξάρτητων πολιτών!
Αντίθετα οι αποδοχές του μεγάλου όγκου των εργαζομένων στην ΕΡΤ με υπαλληλική σχέση, είναι αντίστοιχοι με εκείνους του ευρύτερου Δημόσιου φορέα, με κάποιους ωστόσο να φθάνουν τα ίδια νούμερα με τους υπαλλήλους του «ανακτόρου» της Βουλής!
Βεβαίως χρειάζεται συμμάζεμα η ΕΡΤ, αλλά ας μη βάζουμε τα χλωρά και τα ξερά μαζί!
Το μέγιστο πρόβλημα του Κράτους από την ίδρυσή του παραμένει το πολιτικό προσωπικό του!
Ἰωάννης  Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply