Ὁ Ἐνεργὸς Ἄνθραξ.

Ὁ Ἐνεργὸς Ἄνθραξ.Ἡ διαρκὴς ἐπιμόλυνσις τῶν ὑδάτων, τοῦ ἀέρος καὶ τελικῶς τῆς τροφῆς μας φέρνει στὴν ἐπιφάνεια τὸ πλέον ἀναγκαῖον: τὴν ἀναζήτησιν τρόπων τέτοιων πρὸ κειμένου νὰ καταφέρουμε, στὸ μεγαλύτερον δυνατὸν βαθμόν, τὴν ἀφαίρεσι μικρῶν ἤ μεγάλων ποσοτήτων δηλητηρίων ποὺ ἄμεσα ἤ ἔμμεσα εἰσέρχονται στὴν τροφικὴ ἁλυσίδα.
Ὁ ἐνεργὸς Ἄνθραξ εἶναι ὁπωσδήποτε ἕνα τέτοιο ἐργαλεῖο. Ὅμως ἐκτὸς ἀπὸ αὐτόν, ποὺ εἶναι γνωστὸς ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, ὑπάρχουν κι ἄλλοι μηχανισμοὶ φιλτραρίσματος τῶν ὑδάτων, πρὸ κειμένου νὰ ἀπαλλάξουμε τὰ σώματά μας ἀπὸ ὅσο τὸ δυνατὸν περισσότερα κατάλοιπα.
Γιὰ τὴν ὥρα κρατῆστε τὶς πληροφορίες. Ἀλλὰ σὲ μίαν ἐγκατάστασιν καλὸ θὰ ἦταν νὰ συνυπολογίζουμε τὶς δικές μας ἀνάγκες, σὲ συνδυασμὸ μὲ τὶς παροχὲς τῶν δικτύων τῆς κάθε περιοχῆς.

Φιλονόη.

Ενεργός άνθρακας

Τι είναι αυτό;

Η διαδικασία του να τοποθετείς απανθρακωμένα ξύλα σε σκοτεινό, στάσιμο και μολυσμένο νερό για να το καθαρίσει, απολυμάνει και να το κάνει ασφαλές για κατανάλωση, είναι κάτι που οι άνθρωποι που ζούσαν στην ύπαιθρο το γνώριζαν και έκαναν για αιώνες.
Εξαιτίας αυτού, σήμερα ο άνθρακας και ο ξυλάνθρακας βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα οικιακά και βιομηχανικά φίλτρα νερού και συστήματα καθαρισμού.
 Ο λόγος είναι απλός, συλλαμβάνει και εξουδετερώνει  σχεδόν κάθε επιβλαβή χημική ουσία που είναι γνωστή στους ανθρώπους.
 Φαρμακευτικός, οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει απανθρακωμένα ξύλα για αιώνες για να αφαιρέσουν τα δηλητήρια και τις τοξίνες από το εσωτερικό του σώματος. Χρησιμοποιώ μόνο ενεργό άνθρακα ιτιάς, η οποία είναι η καλύτερη ποιότητα και πιο αποτελεσματικό από οποιαδήποτε κάρβουνο και είναι εντελώς μη τοξικό, αλλά πάρα πολύ ακριβό για το χρησιμοποιήσει η βιομηχανία των φίλτρων νερού. Αυτό το κάρβουνο είναι μια λεπτή, μαύρη, άοσμη και άγευστη σκόνη που παρασκευάζεται από προσεκτικά επιλεγμένα, δέντρα ιτιάς  που μετά απανθρακώνονται.
 Τι υπάρχει σ ‘αυτό;
 Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς σχηματίζεται από το ψήσιμο ξύλινης πούλπας ιτιάς σε κενό (χωρίς την παρουσία οξυγόνου) για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ, μαυρισμένο ξύλο που σχεδόν μοιάζει με το κάρβουνο που χρησιμοποιείται σε ένα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αυτό το κάρβουνο ενεργοποιείται με οξυγόνο που το κάνει να διογκώνεται και να ανοίγει τους μικρούς πόρους του άνθρακα μεταξύ των ατόμων του κάρβουνου, κάνοντάς το ακόμη πιο πολύ πορώδες υλικό.
Τι θα κάνει για σας …
 Η διαδικασία της απανθράκωσης του ξύλου ιτιάς δημιουργεί ένα υψηλό απορροφητικό σύνθετο μίγμα ένωσης. Η μόνη διαφορά μεταξύ της απορρόφησης και προσρόφησης είναι ότι με την απορρόφηση, η ουσία απορροφάτε και διεισδύει μέσα στην άλλη ουσία.
Με την προσρόφηση, η ουσία προσελκύεται και συγκρατείτε πάνω στην άλλη ουσία, σαν μαγνήτης. Όχι ότι αυτό κάνει πραγματικά οποιαδήποτε διαφορά για σας, αλλά έτσι είναι πως λειτουργεί αυτό.
Ο ενεργός άνθρακας έχει μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό γραμμάριο ενεργού άνθρακα ιτιάς, έχει  επιφάνεια ικανότητα απορρόφησης άνω των 5.000 τετραγωνικών ποδιών, καθιστώντας το ένα υπερ-αποτοξινωτικό για το σώμα. Έχει την μοναδική ικανότητα να αφαιρέσει τις χημικές ουσίες που δεν ανήκουν στο σώμα και να αφήσει τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά άθικτα. Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς μπορεί να προσελκύσει και να προσκολλήσει μεγάλες ποσότητες τοξινών, καθιστώντας σήμερα τη θεραπεία, επιλογή, από τα περισσότερα κέντρα δηλητηριάσεων.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, ο παράτολμος Γάλλος, γιατρός Michel Bertrand, αποφάσισε να λάβει 150 φορές τη θανατηφόρο δόση του αρσενικού, αναμιγμένη με κάρβουνο. Ανέφερε μόνο μικρές ενοχλήσεις.
Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Γάλλος φαρμακοποιός Pierre Touéry κατάπιε 10 φορές τη θανατηφόρα δόση στρυχνίνης με 15 γραμμάρια κάρβουνο μπροστά από το σύνολο της Γαλλικής Ακαδημίας, και επέζησε σώος και αβλαβής κατά την κρίση της ιατρικής επιστήμης. Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές τις επικίνδυνες επιδείξεις, αλλά σίγουρα τράβηξα πολλές δηλητηριώδης τοξικές ουσίες από τους ασθενείς μου με αυτό το κάρβουνο, από δηλητήρια κροταλία μέχρι κατάλοιπα φαρμάκων χημειοθεραπείας.
Πηγή: Herbdoc.com
Διαβάστε ακόμα το άρθρο: Αντίδοτο για δηλητηριάσεις

Το συμπέρασμα είναι ότι πάντοτε στο σπίτι πρέπει να υπάρχει ενεργός άνθρακας. 
Δεν είναι δύσκολος στη χορήγηση ακόμη και στα παιδιά.
Αποτελεί την καλύτερη άμεση αντιμετώπιση για τοξικές ή δηλητηριώδεις ουσίες που λαμβάνονται από το στόμα.

Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου αυτού είναι καλύτερη εάν χορηγηθεί μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της απορρόφησης της νοσηρής ουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις χρήσεις του ενεργού άνθρακα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

φωτογραφία

(Visited 138 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ὁ Ἐνεργὸς Ἄνθραξ.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὁ Ἐνεργὸς Ἄνθραξ. | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὁ Ἐνεργὸς Ἄνθραξ. | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply