Ἡ ἁπλῆ μέθοδος τοῦ …πολιτικοῦ!

« Να κλείσει η στρόφιγγα σπαταλών από τα υπουργεία».«Τα συνδικάτα να σκέφτονται και τους ανέργους» και «οι επιχειρήσεις να μειώσουν το κέρδος τους χωρίς να μειώσουν τις θέσεις εργασίας».Τάδε έφη Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2008 την 31η Οκτωβρίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Να πάρουν αυτόν τον πολιτικό λόγο και να τον αναρτήσουν σε όλες τις σχολές Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στον κόσμο. Να βλέπουν οι υποψήφιοι κυβερνήτες του πλανήτη τι διαμάντι έχει το σινάφι τους. Ο κόσμος σε πλήρη σύγχυση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυριολεκτικά να φυτοζωούν μόνο και μόνο από τα μηνιαία χαράτσια των Υπουργών, η ανεργία με τους πραγματικούς δείκτες των Εργατικών Κέντρων (και όχι του ΟΑΕΔ) να φθάνει στο 27% και ο Πρωθυπουργός λεει στα υπουργεία να σταματήσουν να κάνουν ανακαινίσεις στα γραφεία τους, τα ταξιδάκια αναψυχής γραμματέων, υπουργών και γκομενών να ελαττωθούν και αντί για εκρού δέρμα στα υπουργικά αυτοκίνητα να βάζουν μαύρο, που δεν έχει μεγάλο κόστος επεξεργασίας.
Πολιτικός λόγος πολιτικού όντος, ενώ θέλει να επενδύσει ως κυβέρνηση στο τραπεζικό χρηματιστήριο 28 δις Ευρώ δουλεμένα από τους Έλληνες φορολογούμενους. Δεν κατεβάζουμε το ΦΠΑ για ένα χρόνο από το 19% στο 10% και από το 9% στο 5%, δεν παίρνουμε πίσω την αύξηση του 20% από τα τέλη αυτοκινήτων, δεν αναβάλλουμε για την ερχόμενη χρονιά τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, αλλά επιδοτούμε τους θύτες της οικονομικής καταστροφής.
Ή αυτός και η παρέα του με τους τριακόσιους έχουν περάσει την Δευτέρα Δημοτικού με μέσον ή έχει αλλάξει ο τρόπος πρόσθεσης και αφαίρεσης των αριθμών. Δεν δικαιολογείται σε χώρα που κινδυνεύει να μην παράγει τίποτε, να αγορεύεις λες και είσαι στο Καπιτώλιο και ξέρεις ότι πίσω σου έχεις την μισή βιομηχανία και γεωργία καθώς και τη μεγαλύτερη εθνική τράπεζα του πλανήτη.
Αφού ένα Κράτος έφθασε να κρέμεται από τις αποφάσεις και τις κινήσεις των χαρτογιακάδων των τραπεζών, τότε καλύτερα να κάνετε Ανώνυμη Εταιρεία την Ελλάδα, κύριε Καραμανλή, να την εισαγάγετε στο Χρηματιστήριο και όταν ανεβαίνουν οι μετοχές της να τις πουλάτε ακριβά. Γιατί σήμερα μας πουλήσατε πολύ φθηνά!
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply