Ὕπουλη μεθόδευσις γιά νά αὐξήσουν τόν λογαριασμό τοῦ νεροῦ

Κάτι τέτοιο θά συμβῇ καί μέ τό λογαριασμό τῆς ΔΕΗ. Φοβοῦνται μετά ἀπό τόσα χαράτσια νά αὐξήσουν τό τιμολόγιο τοῦ νεροῦ καί σκέφτηκαν νά μᾶς κλέβουν χωρίς νά τό καταλαβαίνουμε. 

Μινώταυρος

Παρατήρηση-παράπονο και θα ηθελα να κοινοποιηθεί σε όλους και ειδικά στους υπεύθυνους του Δήμου Θήβας

Πριν κάποιους μήνες οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΘ εκδίδονταν κάθε δύο μήνες και τώρα τελευταία έγινε κάθε 4 μήνες.  Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αλλαγή αυτή έγινε για να αυξηθεί ἡ τιμή του νερού. Εμφανίστηκε στην τηλεοραση σε κάποιο τοπικό κανάλι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και βεβαίωσε τον κόσμο της Θήβας πως καμία αύξηση δεν επεβλήθη.  Αυτό όμως είναι ανακριβές. Η κατανάλωση του νερού χρεώνεται σύμφωνα με την κλίμακα κατανάλωσης. Δηλαδή η Α κλίμακα χρεώνεται προς 0,4500 η Β κλίμακα  προς 0,6000 και η Γ Κλίμακα προς 1,00.  Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει και μεγαλύτερη κλίμακα.

Στο 4μηνο λοιπόν ο λογαριασμός ανεβαίνει αρκετα αφού υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το 2μηνο οπότε αναγκαστικά πληρώνουμε την μεγάλη κλίμακα. Στο 2μηνο δεν ανεβαινε πάνω από την Β κλίμακα επειδή στο 2μηνο ήταν μικρή η κατανάλωση. άρα με “γλυκό” τρόπο μας αναγκάζουν να πληρώνουμε την Γ Κλιμακα που είναι και η ακριβότερη.
ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ.
Αν η ΔΕΥΑΘ χρειάζεται χρήματα να πάει να πιάσει όσους κλέβουν το νερό και όσους έχουν συνδεθεί παράνομα με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης, κυρίως σε περιοχές που πρόσφατα κατασκευάστηκε κεντρική αποχέτευση.
Γιατί απ’ότι έχω καταλάβει τα σπασμένα τα πληρώνουν όσοι είναι τυπικοί στις πληρωμές τους, τους τζαμπατζήδες κανείς δεν τους πειράζει.
Σας ευχαριστώ πολύ
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply