Τὸ ψευδοανεξάρτητο κράτος, οἱ συντηρητικοὶ καὶ οἱ ψευδοπροοδευτικοί.

Το ψευδοανεξάρτητο κράτος οι συντηρητικοί και οι ψευδοπροοδευτικοί: Η ιστορία που επαναλαμβάνεται

Το 1815 σύμφωνα με την συνθήκη  των Παρισίων παραχωρήθηκαν στην Αγγλία τα Ιόνια Νησιά ως ανεξάρτητο κράτος με το όνομα  Ηνωμένες Πολιτείες των Ιονίων Νήσων. Φυσικά η ανεξαρτησία ήταν ψευδεπίγραφη καθώς οι διοικητικές εξουσίες διέπονταν από συγκεντρωτικό σύστημα και ελέγχονταν από τους επάρχους των νησιών. Την πραγματική εξουσία ασκούσε ο Άγγλος Διοικητής των Επτανήσων με έδρα την Κέρκυρα.

Το 2010 σύμφωνα με το Μνημόνιο, ουσιαστικά, παραχωρήθηκε στην Γερμανία το Ανεξάρτητο Κράτος της Ελλάδος. Φυσικά η ανεξαρτησία ήταν ψευδεπίγραφη καθώς οι διοικητικές εξουσίες διέπονταν από συγκεντρωτικό σύστημα και ελέγχονταν από τους Γερμανούς «τεχνικούς συμβούλους» που έχουν εγκατασταθεί στα Υπουργεία.. Την πραγματική εξουσία ασκεί ο Γερμανός Διοικητής της Task Force Reichenbach.

Μετά το 1848  στις «ανεξάρτητες» Ηνωμένες Πολιτείες των Ιονίων Νήσων, συγκρούστηκαν τρεις πολιτικοί σχηματισμοί:

  1. Οι συντηρητικοί οι οποίοι ήσαν υπέρ της Αγγλικής Προστασίας την οποία και υπηρετούσαν μέσα από διάφορα αξιώματα, ήσαν κατά της ένωσης με την Ελλάδα και τους οποίους φυσικά στήριζε η τάξη των «ευγενών» και τους οποίους ο λαός ονόμασε «καταχθόνιους».
  2. Οι Μεταρρυθμιστές οι οποίοι ήθελαν περισσότερες Συνταγματικές Ελευθερίες και μετέθεταν την ένωση με την Ελλάδα …για το μέλλον και
  3. Οι Ριζοσπάστες, οι οποίοι ήθελαν τον άνευ όρων τερματισμό της αγγλικής Κυριαρχίας και στήριζαν την άμεσο ένωση με την Ελλάδα και την ίδρυση μιας ελληνικής δημοκρατίας που να διέπεται από τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης.

Σήμερα:

1.      τα συντηρητικά κόμματα μερικά με τον μανδύα του σοσιαλοπροοδευτικού είναι υπέρ της Μνημονιακής «Προστασίας» την οποία και υπηρετούν μέσα από διάφορα Κυβερνητικά και θεσμικά αξιώματα.

2.      Οι σοσιαλομεταρυθμιστές οι οποίοι όμως ψήφισαν ή στήριξαν περιορισμό των Συνταγματικών Ελευθεριών και μεταθέτουν την έξοδο από το μνημόνιο στο αβέβαιο μέλλον.

3.      Οι αριστεροί κεντροαριστεροί κεντροδεξιοί και ακροδεξιοί  ριζοσπάστες, οι οποίοι τυρβάζουν μέσα σε μία θολούρα διακηρύξεων για την άμεσο έξοδο από το μνημόνιο. Και ενώ  οι ριζοσπάστες των Η.Π. Ιονίων Νήσων υποστήριζαν την εγκαθίδρυση μιας ελληνικής δημοκρατίας που θα εμφορείτο από τις αρχές της γαλλικής επανάστασης  που οι ρίζες της έφθαναν στην Δημοκρατία της Αθήνας, οι ριζοσπάστες του δικού μας αιώνα κινούνται σε θολά νερά  και βολεύονται σ’ ένα σύστημα που τους επιτρέπει να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του φτωχοποιημένου λαού.

Όλοι μαζί με την λογική της συντεχνίας ακολουθούν κοινή τακτική: Η χώρα και το έθνος παραδίδονται από τους συντηρητικούς και τους «μεταρρυθμιστές»  σ’ ένα ληστρικό εισαγόμενο αλλά και ντόπιο κατεστημένο, οι δε ριζοσπάστες υπηρέτες της μικροκομματικής λογικής που παράλληλα τους διασφαλίζουν την παραμονή στα αξιώματα και μια πλούσια διαβίωση.

Το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να μείνει στα χέρια ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, το οποίο βυθίζει την χώρα και το έθνος στην ανυπαρξία.

Είναι το ίδιο ξενόφερτο πολιτικό σύστημα και εν πολλοίς και τα ίδια τζάκια που βρίσκονται πίσω από όλα  τα δεινά του Ελληνικού Κράτους από της σύστασή του.  Και τέλος απαντώντας σε πολιτικούς που έσπευσαν να με κατηγορήσουν για δογματισμό, τους απαντώ: Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Ας ρισκάρουν τον πλούτο της εξουσίας και ας ταυτιστούν με την πλειοψηφία των πολιτών. Ας αντιδράσουν με μετρήσιμες πράξεις (και όχι λόγους)  μέσα και έξω από την βουλή.

Ας μιμηθούν τους ριζοσπάστες των πάλαι ποτέ Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων οι οποίοι κατόρθωσαν και έδιωξαν τους Άγγλους Προστάτες και κατατρόπωσαν τους συντηρητικούς και τους δήθεν μεταρυθμιστές!

Ας κηρύξουν ανένδοτο «πόλεμο» κατά του ντόπιου κατεστημένου που υπηρετεί μέσα από διάφορα αξιώματα τους δανειστές, εις βάρος της χώρας και του Έθνους. 

Λύσεις υπάρχουν.

Η ημέρα ψήφισης του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου που προστατεύει τους κατέχοντες και επιτίθεται στους φτωχοποιημένους είναι προ των πυλών. Η ευκαιρία είναι εμπρός τους.

Άλλως είναι όλοι ίδιοι.

Και δεν δικαιούνται δια να ομιλούν.

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply