Τὸ πραγματικὸ σὸκ θὰ ἦταν ὅταν θὰ συναντοῦσαν ἀ-ντοπάριστο ἀθλητή.

Ἤθελα νὰ ἤξερα τὴν λογική, (λέμε τώρα…!!!) τῶν δημοσιοκάφρων, τῶν διοργανωτῶν, τῶν ὑπευθύνων κάθε ἀθλητικῆς διοργανώσεως, ποὺ τοὺς κάνει νὰ «πέφτουν ἀπὸ τὰ σύννεφα» κάθε φορὰ ποὺ ἀνακαλύπτουν κάποιον ἀθλητὴ «ντοπαρισμένο». Ἀλήθεια, σέ γυάλα τούς ἔχουν ἤ ἔτσι τούς ἔχουν πῇ νά κάνουν;
Διότι στὴν πραγματικότητα, τὸ πράγματι ἀξιοπερίεργον, θὰ ἦταν τὸ νὰ ὑπάρχῃ κάποιος ἀθλητὴς ποὺ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ «ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ»!!!

Δουλευόμαστε καὶ μεταξύ μας μοῦ φαίνεται… Ἤ μήπως κάνω λάθος;

Φιλονόη.

Υ.Γ.1.  Ἡ περίπτωσις τοῦ «σειρά σου-σειρά μου» παίζει; 

Υ.Γ.2. Γιατί τό ἀποκαλοῦν ἀκόμη αὐτό τό σύστημα «ἀθλητισμό»;  

Υ.Γ.3. Κεραυνός ἐν αἰθρίᾳ;  Παρακαλῶ; 

Αλλεπάλληλα σοκ στον παγκόσμιο στίβο

Ο Τάισον Γκέι, ο Ασάφα Πάουελ και η Σερόν Σίμπσον βρέθηκαν ντοπαρισμένοι πριν από τη διοργάνωση της Μόσχας.

Κεραυνός εν αιθρία στον παγκόσμιο στίβο. Δύο από τους καλύτερους σπρίντερ όλων των εποχών, οι Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) και Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα), η ασημένια Ολυμπιονίκης με την ομάδα 4Χ100 της Τζαμάικα, Σερόν Σίμπσον, και τρεις άλλοι Τζαμαϊκανοί βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένα σκευάσματα ύστερα από ελέγχους εκτός αγώνων.

Οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού περίμεναν να δουν τη μονομαχία Μπολτ – Γκέι στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά για τη Μόσχα θα ταξιδέψει, εκτός απροόπτου, μόνο ο πρώτος. Ο έλεγχος είχε γίνει στον Γκέι στις 16 Μαΐου. «Εμπιστεύτηκα ανθρώπους που με απογοήτευσαν. Ξέρω τι ακριβώς έγινε, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Το μόνο που θέλω είναι να ξανατρέξω. Θα δεχθώ την τιμωρία ως άνδρας» δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Η αθλητική εταιρεία που τον στηρίζει οικονομικά ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας.

Η… καταιγίδα των απαγορευμένων ουσιών έπληξε και την Τζαμάικα. Ο Ασάφα Πάουελ, η Σερόν Σίμπσον και τρεις άλλοι σπρίντερ απέτυχαν να περάσουν τους ελέγχους. Τα ονόματα των άλλων τριών δεν έγιναν γνωστά, αλλά ύποπτος θεωρείται και ο Νέστα Κάρτερ, ο οποίος πέτυχε στη Μαδρίτη την 4η καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 100 μ. Οι Πάουελ και Σίμπσον ήταν θετικοί στην ουσία Οξιλοφρίνη. «Πρόκειται για ένα διεγερτικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πάουελ χρησιμοποιούσε αυτήν την ουσία. Περισσότερο πιθανό είναι να έπαιρνε κάτι άλλο που να περιείχε και αυτήν την ουσία» δήλωσε στην «Κ» επιστήμων από τον χώρο του αντιντόπινγκ.

Μέσα στους υπόπτους για τη χορήγηση των σκευασμάτων στους αθλητές είναι και ο γυμναστής και σύμβουλος υγείας και διατροφής Κριστοφέρ Ζερέμπ από τον Καναδά. Η ιταλική αστυνομία έκανε χθες έφοδο στο ξενοδοχείο που μένουν οι αθλητές της Τζαμάικα και κατέσχεσαν άγνωστες ουσίες. Οι Τζαμαϊκανοί επρόκειτο σήμερα να αγωνιστούν σε μίτινγκ στην Ιταλία, στο Λιλιάνο. «Δεν είναι σαφές εάν είναι νόμιμα ή παράνομα τα φάρμακα που έχουμε υπό ανάλυση. Είμαστε στη διαδικασία ανάλυσης ουσιών» τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ούντινε. Η ομάδα της Τζαμάικα πηγαίνει κάθε χρόνο στο Λιλιάνο για προπονήσεις.

Για μία νίκη στη μάχη κατά του ντόπινγκ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ: «Είναι φυσικό να είμαι απογοητευμένος και θα ήθελα να επαναλάβω ότι έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του ντόπινγκ. Σαφώς, η μάχη κατά του ντοπαρίσματος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί ολοκληρωτικά, αλλά οι περιπτώσεις αυτές δείχνουν για ακόμη μία φορά την αποτελεσματικότητα της σκληρής, προσεκτικής και συνεχώς εξελισσόμενης μάχης κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό που δίνουν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι συνεργάτες της στο Ολυμπιακό Κίνημα».

Καθημερινή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply