Οἱ ἐθνοκηφῆνες θά πληρώνουν, πλέον, εἰσιτήριο στά πλοῖα

Ε, νά μήν ὑποστηρίξουν καί τούς ἐφοπλιστές, λιγάκι;
.
Με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλάζουν όλα τα δεδομένα και εξορθολογίζεται το καθεστώς των εκπτώσεων στους ναύλους των επιβατηγών -οχηματαγωγών πλοίων.
 
Με τη νέα απόφαση ορίζεται ότι το νέο καθεστώς -με εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής- θεσπίζει καθαρά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια σε ότι αφορά τους δικαιούχους των εκπτώσεων.
 
Ετσι, καταργούνται δωρεάν μετακινήσεις που δικαιούντο βουλευτές, τέως βουλευτές, Μητροπολίτες, Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ – Ελληνικής Αστυνομίας – Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, πρόεδροι και γενικοί γραμματείς ναυτεργατικών ενώσεων, μέλη ΠΝΟ, Νομάρχες και Επαρχοι νησιωτικών περιοχών, νομαρχιακοί και επαρχιακοί σύμβουλοι νησιωτικών περιοχών, γενικοί γραμματείς, καθώς και γενικοί διευθυντές και σύμβουλοι Περιφερειών.
 
Για την κατηγορία των οχημάτων καταργείται η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης σε οχήματα εν ενεργεία βουλευτών, καθώς και τέως βουλευτών νησιωτικών περιοχών.
 
Ειδικότερα, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες) που, επίσης, δεν εντάσσονται στη νέα απόφαση, έχει περιέλθει σε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για τη διατήρηση της εμπορικής έκπτωσης, με επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
 
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση έκπτωση της τάξης του 100% (δωρεάν μετακίνηση) δικαιούνται πλέον οι άποροι και τα παιδιά κάτω των 5 ετών.
 
Εκπτωση της τάξης του 50% δικαιούνται οι ανάπηροι πολέμου, τα θύματα πολέμου και οι συνοδοί τους, άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα σε ποσοστό άνω του 80%, οι πολύτεκνοι στην οικονομική θέση, φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Ιουνίου κάθε έτους.(πηγή)
Πόσα εἶναι τά θύματα πολέμου στίς μέρες μας, δέν ξέρω.
Ὅπως βλέπετε οἱ ἐκπτώσεις γι΄αὐτούς, ἄν ὑπάρχουν θύματα πολέμου καί οἱ…..τῶν πολυτέκνων κλπ. ἰσχύουν μόνο γιά τό χειμῶνα!
..
..
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply