Ὁ πράσινος χρυσός.

 

Εμμανουήλ Πάσσας

Με την χώρα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, η πρόταση για επιστροφή στην πλουσιοπάροχη ελληνική γη και την μαγική δύναμή της αέναης και αειφόρου παραγωγής πλούτου με ελάχιστο επενδυτικό κόστος θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά από τις αρμόδιες αρχές. Φορείς του Δημοσίου που ασχολήθηκαν «ερευνητικά» με κόστος εκατομμυρίων ευρώ με «το χταπόδι και το καλαμάρι», θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με τον πράσινο χρυσό και τις δυνατότητες δημιουργίας «πλούτου» που έχει…


Image: http://abovetheignorance.org

«Η μαριχουάνα είναι επικίνδυνη». Οχι μόνον δεν είναι, αλλά η κάνναβη βαφτίστηκε παράνομη, διότι οι Δισεκατομμυριούχοι νονοί θέλουν να παραμείνουν εσαεί δισεκατομμυριούχοι!

Μία ιστορική διαδρομή στον κόσμο της παγκόσμιας οικονομικής συνωμοσίας και του πογκρόμ ενάντια στην δαιμονοποιημένη «Μαριχουάνα», του πως και γιατί η κάνναβη, ο πράσινος χρυσός, πέρασε στην παρανομία. Σήμερα, και σύμφωνα με τις παγκόσμιες επιταγές της «πράσινης ανάπτυξης» και της ανεπτυγμένης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης, η απενοχοποίηση και αποποινικοποίηση της κάνναβης αποτελεί μία πρώτης τάξης μοναδική οικονομική ευκαιρία πρωτογενούς, και οχι μόνον, παραγωγικής δραστηριότητας που μπορεί να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους περισσότερους κλάδους της οικονομικής ζωής μιάς χώρας!

Η εκτεταμένη καλλιέργειά της, η βιομηχανική χρήση και επεξεργασία της, θα μπορούσε απο μόνη της και χωρίς πολλα έξοδα να στηρίξει άμεσα και την παραγωγή πλούτου (ετήσια απόδοση) από την ευλογημένη ελληνική γη, αντικαθιστώντας πλειάδα πανάκριβων και οικολογικά βεβαρημένων εισαγομένων πρώτων υλών και προιόντων, και την διαχρονική απεξάρτηση και απεγκλωβισμό της χώρας απο τα «παγκόσμια» μονοπωλιακά καρτέλ του μαύρου χρυσού, των φαρμακευτικών και χημικών βιομηχανιών , και όχι μόνον.

Οι συνήθεις δικαιολογίες «απαγόρευσης» καλλιέργειας και χρήσης της φυσικής κάνναβης και η υπάρχουσα νομοθεσία στηρίζεται στην δαιμονοποίησή της εξαιτίας της χρήσης της και ως ήπιου αγχολυτικού και ηρεμιστικού ως «ναρκωτικού». Στην πραγματικότητα, η χρήση κάνναβης δεν προκαλεί σωματικό εθισμό όπως ένα σωρό άλλες ουσίες, ναρκωτικές και μη, νόμιμες ή παράνομες. Η τετραυδροκανναβινόλη (THC), το «παράνομο και δαιμονοποιημένο» συστατικό της κάνναβης, είναι ουσία λιποδιαλυτή και αποβάλλεται από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζεται στερητικό σύνδρομο. Το 2010, στην εποχή που η παγκόσμια αλλά και η ελληνική αγορά βρίθει απο βιομηχανικά συνθετικά ψυχοτροπικά – πραγματικά και επικίνδυνα ναρκωτικά – χάπια και ουσίες πάσης φύσης, κάποια με συνταγογράφηση και τα περισσότερα μαύρα και ανεξέλεγχτα, και μετεξελιγμένες μέσω υδροπονικής τεχνητές και αφύσικες ποικιλίες κάνναβης με υψηλή περιεκτικότητα σε Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη (σκάνκ), αναθεωρούνται από μόνες τους πεποιθήσεις και δεδομένα παραπληροφόρησης του 20ου αιώνα σχετικά με την κάνναβη.

Και επειδή τα λογής λογής καρτέλ και οι υπαλληλικές τους κυβερνήσεις του πλανήτη, ως γνωστόν, πάντα «θέλουν το καλό μας», η απαγόρευση καλλιέργειας και η δαιμονοποίηση του μοναδικού αυτού φυτού πολλαπλών χρήσεων επεβλήθη με εντολή και την συνεργασία των ΜΜΕ αρχικά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ στις πολιτείες με εκτεταμένες καλλιέργειες, και φυσικά κατόπιν παγκοσμίως.

Κι όμως, η κάνναβη δεν είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα ή το μυαλό. Εν αντιθέσει μάλιστα. Η κάνναβη δεν είναι απειλή για το ευρύ κοινό. Η κάνναβη όμως είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τις εταιρίες και τις μονάδες επεξεργασίας του πετρελαίου, τις βιομηχανίες του αλκοόλ, τις βιομηχανίες τσιγάρων και καπνικών προιόντων και ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών παραγωγής χημικών, υφασμάτων, κ.α. Διάφορες μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, καρτέλ με πολλά δολάρια και επιρροή, έχουν καταστείλει και αποκρύπτουν την αλήθεια από το λαό. Η αλήθεια είναι οτι αν η κάνναβη χρησιμοποιθεί στο ευρύτατο φάσμα εφαρμογών της και σε εμπορικά προϊόντα, θα δημιουργηθεί μια βιομηχανική και οικονομική ατομική βόμβα!

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι επιχειρηματίες δεν έχουν ενημέρωση και επιμόρφωση σχετικά με τις δυνατότητες των προιόντων της κάνναβης. Τα βιομηχανικά καρτέλ συνωμότησαν για την παραπληροφόρηση σχετικά με την κάνναβη, ένα εξαιρετικά ευέλικτο και πολυχρηστικό φυτό το οποίο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα καταστρέψει τις εταιρείες τους.

Γιατί η κάνναβη μετονομάστηκε σε «μαριχουάνα»; Στα μέσα της δεκαετίας του 1930, η «δαιμονική» λέξη «δημιουργήθηκε» με την βοήθεια του Χόλλυγουντ και των ΜΜΕ της εποχής για να αμαυρώσει την καλή εικόνα και την εκπληκτική ιστορία του φυτού κάνναβης όπως θα διαβάσετε. Τα γεγονότα που παρατίθενται εδώ, με αναφορές, είναι γενικά επαληθεύσιμα ακόμα και στην Encyclopedia Britannica, που έτσι κι αλλιώς τυπωνόταν σε χαρτί κάνναβης για 150 χρόνια:

* Όλα τα σχολικά βιβλία έγιναν από την κάνναβη ή χαρτί λιναριού μέχρι το 1880.
(Hemp Paper Reconsidered, Jack Frazier, 1974.)

* Ήταν αποδεκτό και νόμιμο να πληρώνουν τους φόρους με κάνναβη στην Αμερική από το 1631 μέχρι τις αρχές του 1800.
( LA Times, 12 Αυγούστου, 1981).

* Η άρνηση να καλλιεργείς κάνναβη στην Αμερική κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα ήταν αντίθετη προς το νόμο! Θα μπορούσατε να φυλακιστείτε στη Βιρτζίνια για «άρνηση καλλιέργειας» της κάνναβης κατά την περίοδο 1763 – 1769. Τόσο μεγάλη στρατηγική αξία είχε για την αναπτυσσόμενη Αμερική η καλλιέργεια μεγάλων εκτάσεων κάνναβης.

* Ο George Washington, ο Thomas Jefferson και άλλοι πατέρες του Αμερικανικού έθνους καλλιεργούσαν κάνναβη. Ο δε Τζέφερσον εξήγαγε λαθραία σπόρους κάνναβης από την Κίνα προς τη Γαλλία, και στην συνέχεια στην Αμερική. Ο Benjamin Franklin, ίδρυσε μία από τις πρώτες χαρτοβιομηχανίες στην Αμερική με προιόν από επεξεργασία κάνναβης. Επίσης, ο πόλεμος του 1812 ήταν ενας πόλεμος για την κάνναβη και τον έλεγχό της. Ο Ναπολέων ήθελε να διακόψει την εξαγωγή της Μόσχας στην Αγγλία.

The Marijuana Conspiracy

* Για χιλιάδες χρόνια, το 90% των πανιών και σχοινιών κατασκευαζόντουσαν από την κάνναβη. Η λέξη «κανβάς» είναι η ολλανδική για την κάνναβη.

* 80% του συνόλου των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, υφάσματα, ρούχα, σεντόνια, κουρτίνες, σεντόνια, κλπ. παρήχθησαν από κάνναβη μέχρι το 1820. Ο τότε πρωτοεμφανιζόμενος βιομηχανικός εκκοκιστήρας βαμβακιού, σε συνδυασμό με την άφθονη δωρεάν εργατική δύναμη των μαύρων σκλάβων του Αμερικανικού νότου στις φεουδαρχικές μεγαλοβαμβακοκαλλιέργειες, έδωσε το σύνθημα για την μετάβαση από την κάνναβη στο βαμβάκι στον τομέα ένδυσης, λευκών ειδών, και άλλων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

* Οι πρώτες εκδόσεις της Βίβλου, χάρτες, διαγράμματα, η σημαία της Betsy Ross, τα πρώτα σχέδια της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας και το Αμερικανικό Σύνταγμα έγιναν πάνω σε χαρτί κάνναβης.

* Η πρώτη καλλιέργεια που αναπτύχθηκε σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ ήταν της κάνναβης. Το 1850 ήταν ένα ρεκόρ παραγωγής για την πολιτεία του Κεντάκυ λ.χ. που παρήγαγε 40.000 τόνους. Η κάνναβη είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή στην παραγωγή πλούτου από την αγροτική παραγωγή στις ΗΠΑ μέχρι τον 20ο αιώνα.

* Τα παλαιότερα αρχεία οργανωμένης καλλιέργειας κάνναβης πάνε πίσω 5000 χρόνια στην Κίνα, αν και η εκβιομηχάνιση της κάνναβης μας πηγαίνει κατά πάσα πιθανότητα πίσω στην αρχαία Αίγυπτο.

* Έργα των Rembrant, Gainsborough, Van Gogh, καθώς και τα πιο πρώιμα έργα ζωγραφικής σε καμβά ήταν κυρίως ζωγραφισμένο σε λινό κάνναβης.

* Το 1916, η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ προέβλεπε ότι μέχρι το 1940 όλο τα χαρτί θα προερχόταν από την κάνναβη και ότι δεν θα χρειαζόταν να καταστραφούν άλλα δάση με την συνεχή αποψίλωση. Κυβερνητικές μελέτες αναφέρουν ότι το 1 στρέμμα κάνναβης ισοδυναμεί με 4,1 στρέμματα κομμένων δέντρων.

* Ποιοτικά χρώματα και βερνίκια, επαρήχθησαν από το έλαιο των σπόρων της κάνναβης έως το 1937. 58.000 τόνοι σπόρων κάνναβης χρησιμοποιήθηκαν στην Αμερική για προϊόντα βαφής το 1935.

The Marijuana Conspiracy – The Truth About Weed (Part 1)

The Marijuana Conspiracy – The Truth About Weed (Part 2)

The Marijuana Conspiracy Part 3

Link: http://www.youtube.com/watch?v=LPqj3exMHeo

*Το πρώτο αυτοκίνητο μοντέλο-T του Henry Ford ήταν κατασκευασμένο για να κινείται με βενζίνη κάνναβης (!) και το ίδιο το αυτοκίνητο ήταν κατασκευασμένο από κάνναβη! Στο τεράστιο ράντζο του, ο Ford φωτογραφιζόταν ανάμεσα στις καλλιέργειες της κάνναβης . Το αυτοκίνητο που «φύτρωσε από το έδαφος», είχε «πλαστικά» πάνελς από επεξεργασμένη κάνναβη, η αντίσταση των οποίων και η σκληρότητά τους ήταν 10 φορές ισχυρότερη από το ατσάλι!!

Henry Ford & Rudolf Diesel Against Petroleum Part 1

Henry Ford & Rudolf Diesel Against Petroleum Part 2

(Popular Mechanics, 1941).
* Η κάνναβη είναι το πρώτο φυτό που ονομάστηκε the «Billion Dοllar Crop» – «Σοδειά, ο καρπός του ενος δισεκατομμυρίου δολλαρίων» το 1938. Ήταν η πρώτη φορά που μια φυτική συγκομιδή είχε ενα επιχειρηματικό κύκλο που κατάφερε να υπερβεί το ένα δισεκατομμύριο δολάρια
(Popular Mechanics, Φεβρουάριος, 1938).

* Το περιοδικό Mechanical Engineering Magazine (Φεβ. 1938) δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η πιο κερδοφόρα και επιθυμητή καλλιέργεια που μπορεί να υπάρξει». Αναφέρει ότι αν η κάνναβη καλλιεργηθεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του 20ου αιώνα, θα είναι η μεγαλύτερη γεωργική καλλιέργεια στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.
Πολλές πληροφορίες προέρχονται απευθείας από το αμερικανικό Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (Γεωργίας) σε μία ταινία 14 λεπτών του 1942, ταινία όπου ενθαρρύνονται και καθοδηγούνται οι «πατριώτες αμερικανικοί αγρότες να καλλιεργούν 350.000 στρέμματα κάνναβης κάθε χρόνο για την πολεμική προσπάθεια !!! «Κάνναβη που προορίζεται για τη νίκη!»

Henry Ford & Rudolf Diesel Against Petroleum Part 2

Η καλλιέργεια κάνναβης και ο κύκλος παραγωγής της δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Το USDA ΔΕΛΤΙΟ # 404 στο συμπέρασμά του αναφέρει ότι … «η κάνναβη παράγει 4 φορές περισσότερο πολτό με τουλάχιστον 4 έως 7 φορές λιγότερη ρύπανση».

Από το Popular Mechanics, Φεβ. 1938: «Έχει μικρή καλλιεργητική περίοδο … Μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιαδήποτε εδάφη… Η μακρές ρίζες διεισδύουν βαθειά στην γη και σπάνε το χώμα για να το αφήσουν σε άριστη κατάσταση για την καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς. Η πυκνή φύλλωση των φύλλων, 8 έως 12 πόδια πάνω από το έδαφος, πνίγει τα ζιζάνια.

… Η κάνναβη, η νέα αυτή καλλιέργεια, μπορεί να προσθέσει αφάνταστα οφέλη για την αμερικανική γεωργία και την βιομηχανία.”

Στην δεκαετία του 1930, οι καινοτομίες στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων θα είχε ως αποτέλεσμα μια νέα βιομηχανική επανάσταση στην αγροτική παραγωγή, όταν και εάν εφαρμοζόντουσαν για την παραγωγή της κάνναβης. Ο μοναδικός αυτός πόρος θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν χιλιάδες προϊόντα ποιότητας. Η κάνναβη, αν δεν είχε γίνει «παράνομη», θα έβγαζε την Αμερική από την Μεγάλη Ύφεση.

ΟΙ ΝΟΝΟΙ

Ο πολυεκατομμυριούχος και μεγιστάνας των ΜΜΕ της εποχής αμερικάνος William Randolph Hearst (Χήρστ, Citizen Kane-πολίτης Κεην) και η χαρτοβιομηχανία του Hearst Manufacturing Division της Kimberly Clark κατείχαν τεράστιες δασικές εκτάσεις με «ξυλεία εκμετάλλευσης». Η Εταιρεία του παρήγαγε τα περισσότερα προϊόντα χαρτιού στις ΗΠΑ. Ο παππούς Hearst, ένας καταστροφέας της φύσης προς χάριν του προσωπικού του κέρδους, επρόκειτο να χάσει δισεκατομμύρια λόγω της κάνναβης…

Το 1937, η Dupont κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τις διαδικασίες για να παράγουν πλαστικά από το πετρέλαιο και τον άνθρακα. Η ετήσια έκθεση της Dupont παρότρυνε μετόχους να επενδύσουν στα νέα τμήματα των πετροχημικών προϊόντων της. Συνθετικά προϊόντα όπως τα πλαστικά, σελοφάν, μεμβράνες, μεθανόλη, νάιλον, ρεγιόν, Dacron, κλπ, θα μπορούσαν τώρα να κατασκευαστούν από το πετρέλαιο. Φυσικά, η επερχόμενη τότε εκβιομηχάνιση της παραγωγής και επεξεργασίας της κάνναβης θα είχαν καταστροφικά αποτελέσματα σε πάνω από το 80% των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Dupont, του πετροχημικού σημερινού γίγαντα …

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Ο Andrew Mellon έγινε γραμματέας στην κυβέρνηση του Hoover στο Υπουργείο Οικονομικών και κύριος επενδυτής της Dupont. Διόρισε τον συγγενή του, Harry J. Anslinger, για να διευθύνει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ναρκωτικών και επικινδύνων ναρκωτικών ουσιών.

Μυστικές συναντήσεις έλαβαν χώρα από τους μεγιστάνες για να προλάβουν τις εξελίξεις. Η κάνναβη κρίθηκε επικίνδυνη καθώς αποτελούσε την μέγιστη απειλή για τις επιχειρήσεις των δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για να παραμένουν άθικτες οι δυναστείες τους, η κάνναβη έπρεπε να φύγει από την μέση. Αυτοί οι άνδρες παρέλαβαν μια άγνωστη λέξη απο την αργκό του Μεξικού, την «μαριχουάνα» , την δαιμονοποίησαν και την έσπρωξαν βαθειά στο υποσυνείδητο της Αμερικής.

Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΤΙΑ

Με αιφνιδιαστική επίθεση και συνεχές μπαράζ «κίτρινης δημοσιογραφίας» των μέσων ενημέρωσης να μαίνεται στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στην διάρκεια του 1930, οι εφημερίδες του Hearst πλασάρισαν ιστορίες και άρθρα υπογραμμίζοντας την φρίκη της μαριχουάνας. Η απειλή της μαριχουάνας έκανε τους τίτλους. Οι αναγνώστες μάθαιναν ότι ήταν υπεύθυνη για τα πάντα, από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα μέχρι «τα χαλαρά ήθη». Ταινίες του Χόλλυγουντ όπως «Reefer Madness» (1936), “Marihuana: Δολοφόνος της Νεολαίας» (1935) και “Marihuana: Το ζιζάνιο του διάβολου» (1936) ήταν προμελετημένη προπαγάνδα από αυτές τις βιομηχανίες για να δημιουργήσουν έναν εχθρό. Σκοπός τους ήταν να κερδίσουν την υποστήριξη του συλλογικού υποσυνείδητου της κοινωνίας έτσι ώστε οι σχετικοί νόμοι εναντίον της μαριχουάνας να μπορούσαν να περάσουν με καθολική αποδοχή. Τα ακόλουθα αποσπάσματα από διαλόγους της ταινίας «Reefer Madness» είναι ενδεικτικά της μαύρης προπαγάνδας :

  • «ενα βίαιο ναρκωτικό».
  • «συγκλονιστικές πράξεις βίας».
  • «ανίατη παράνοια».
  • «ψυχοκαταστροφικά αποτελέσματα».
  • «υπό την επήρεια του «ναρκωτικού» σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά του με ένα τσεκούρι.
  • «πιο άγριο, ακόμα πιό θανατηφόρο από αυτά τα ναρκωτικά που καταστρέφουν την ψυχή των (ηρωίνη, κοκαΐνη) είναι η απειλή της μαριχουάνας!»

Reefer Madness

Link: http://video.google.com/videoplay?docid=-6696582420128930236#

Η ταινία δεν τελείωσε με τη συνήθη προβολή της λέξης «τέλος». Η ταινία τελειώνει με αυτές τις λέξεις στην οθόνη: ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

Στη δεκαετία του 1930, οι άνθρωποι ήταν πολύ αφελείς και στο σημείο της άγνοιας. Οι μάζες ήταν σαν πρόβατα που περιμένουν να καθοδηγηθούν από τους λίγους στην εξουσία. Δεν αμφισβήτησαν ποτέ την Αρχή και την Εξουσία. Αν η είδηση ήταν στο έντυπο ή το ραδιόφωνο, τότε πίστευε ότι έπρεπε να είναι αλήθεια. Τα είπαν στα παιδιά τους και τα παιδιά τους μεγάλωσαν και είναι οι γονείς των baby boomers.

Στις 14 Απριλίου 1937, το απαγορευτικό νομοσχέδιο που έβγαλε εκτός νόμου την κάνναβη άμεσα έφερε στη Βουλή η επιτροπή Ways and Means. Η επιτροπή αυτή είναι η μόνη που μπορεί να καταθέσει νομοσχέδια στο Σώμα χωρίς να συζητείται από άλλες επιτροπές. Ο πρόεδρος της, ο Ρόμπερτ Doughton, ήταν ένας «οπαδός» της Dupont. και διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο θα περάσει το Κογκρέσο.

Ο Δρ Τζέιμς Woodward, γιατρός και δικηγόρος, κατέθεσε πολύ αργότερα για λογαριασμό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (ΑΜΑ). Είπε στην επιτροπή ότι ο λόγος για τον οποίο η AMA δεν είχε καταγγείλει το νομοσχέδιο νωρίτερα ήταν ότι ο Σύνδεσμος είχε μόλις ανακαλύψει ότι η «μαριχουάνα» ήταν η κάνναβη που εχρησιμοποιείτο σε φαρμακευτικές προιόντα για εκατονταετίες!!!
Λίγοι άνθρωποι εκείνη την στιγμή, συνειδητοποίησαν ότι η θανάσιμη απειλή που είχαν αναγνώσει στις σελίδες του Hearst ήταν στην πραγματικότητα η «βαφτισμένη» ως «μαριχουάνα» κάνναβη!

Τον Σεπτέμβριο του 1937, η κάνναβη έγινε τελικά παράνομη. Η πιο χρήσιμη γνωστή καλλιέργεια έγινε ένα «επικίνδυνο ναρκωτικό», και ο πλανήτης μας υποφέρει από τότε.

Το Κογκρέσο απαγόρευσε την κάνναβη επειδή υποστηρίχθηκε οτι είναι «η πιο βίαια ναρκωτική ουσία». Ο Anslinger, επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων για 31 χρόνια, προώθησε την ιδέα ότι οι χρήστες μαριχουάνας γίνονται εξαιρετικά βίαιοι. Στη δεκαετία του 1950, κάτω απο την «κομμουνιστικό απειλή» του μακαρθισμού, ο Anslinger έλεγε ακριβώς το αντίθετο: « η μαριχουάνα θα «ειρηνικοποιήσει» τόσο πολύ τους στρατιώτες που δεν θα ήθελαν να πολεμήσουν….»

Σήμερα, η βιόσφαιρα του πλανήτη μας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Η Γη ασφυκτιά, καθώς εξαφανίζονται μεγάλες εκτάσεις τροπικών δασών. Η ρύπανση, τα δηλητήρια, και τα χημικά προϊόντα σκοτώνουν τους ανθρώπους. Αυτά τα μεγάλα προβλήματα θα μπορούσαν να αντιστραφούν εάν εφαρμοστούν σύγχρονες καλλιέργειες κάνναβης. Η φυσική βιομάζα θα μπορούσε να παράσχει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη που σήμερα παρέχονται από τα ορυκτά καύσιμα. Έχουμε καταναλώνεται το 80% του πετρελαίου μας και φυσικού αερίου. Χρειαζόμαστε μια ανανεώσιμη πηγή. Η κάνναβη θα μπορούσε να είναι η λύση για την ραγδαία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΑΥΜΑ

Η κάνναβη έχει υψηλότερης ποιότητας ίνες από ίνες ξύλου. Πολύ λιγότερα καυστικά χημικά απαιτούνται για την κατασκευή χαρτιού από την κάνναβη παρά απ’ ότι από τα δέντρα. Το χαρτί από κάνναβη δεν κιτρινίζει και είναι πολύ ανθεκτικό. Το φυτό αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και φθάνει σε πλήρη ωριμότητα μέσα σε ενα ετήσιο κύκλο ενώ τα δέντρα χρειάζονται μια ζωή…

Όλα τα πλαστικά προιόντα μπορούν και πρέπει να γίνονται από το «πετρέλαιο» του σπόρου κάνναβης. Τα καννάβινα πλαστικά είναι βιοδιασπάσιμα! Με την πάροδο του χρόνου διασπώνται και δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Τα πετρελαικά πλαστικά που χρησιμοποιούμε καταστρέφουν την φύση. Δεν διασπώνται και δημιουργούν μεγάλη βλάβη για το μέλλον. Η διαδικασία παραγωγής για το ευρύ φάσμα των φυσικών (καννάβινων) πλαστικών δεν καταστρέφει τα ποτάμια λ.χ., όπως η Dupont και άλλες εταιρείες πετροχημικών κάνουν ήδη σε παγκόσμια κλίμακα και φυσικά και στην Ελλάδα (Ασωπός-Οινόφυτα-Ευβοϊκός κλπ). Η Οικολογία ουσιαστικά δεν ταιριάζει με τα πραγματικά σχέδια της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας και την Πολιτική Μηχανή. Η κάνναβη και τα προϊόντα της είναι και ασφαλή και φυσικά και φιλικά πρός το περιβάλλον.

Πολλά απο τα φάρμακα πρέπει να γίνονται (όπως πρίν την «απαγόρευση» ) από την κάνναβη. Θα πρέπει να πάμε πίσω στις ημέρες με θεραπείες και φάρμακα κάνναβης. Η «Ιατρική μαριχουάνα» δίνεται νόμιμα μόνο σε μια χούφτα άνθρωπους στις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι από εμάς εξαναγκάζονται σε ένα σύστημα βιομηχανικών φαρμάκων απο τις παγκόσμιες φαρμακοβιομηχανίες που στηρίζεται σε τεχνητά παραγόμενες χημικές ουσίες. Η κάνναβη είναι μόνο υγιεινή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η παγκόσμια πείνα θα τελείωνε. Μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων διατροφής μπορεί να προέρχονται από την κάνναβη. Οι σπόροι περιέχουν μία από τα υψηλότερες πηγές πρωτεϊνών στη φύση. Επίσης έχουν δύο βασικά λιπαρά οξέα που καθαρίζουν το σώμα μας απο την χοληστερόλη. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη φύση! Καταναλώνοντας σπόρους είναι το καλύτερο πράγμα για το σώμα σας. Φάτε άψητους σπόρους κάνναβης.

Είδη ρουχισμού μπορεί και πρέπει να γίνονται από την κάνναβη. Τα ρούχα και τα λευκά είδη από κάνναβη είναι εξαιρετικά ισχυρά και ανθεκτικά στον χρόνο. Θα μπορούσατε να έχετε ενδύματα φτιαγμένα από κάνναβη αναλοίωτα μέχρι τα εγγόνια σας. Σήμερα, υπάρχουν αμερικανικές εταιρείες που κάνουν ενδύματα με υφάσματα που περιέχουν κάνναβη κατά 50% . Τα υφάσματα έπρεπε να είναι παντού. Αντ’ αυτού, είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Τα ανώτερα προϊόντα κάνναβης «απαγορεύεται» να διαφημιστούν στην τηλεόραση. Η πολιτεία του Kentucky, κάποτε στην κορυφή της παραγωγής κάνναβης, κατέστησε παράνομη την ενδυμασία με ενδύματα κάνναβης!

Ο κόσμος είναι τρελλός … αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενταχθούμε στην συνεχιζόμενη παραφροσύνη. Ενημερώστε τους ανθρώπους, και αυτό περιλαμβάνει τα παιδιά σας, για την αλήθεια. Συνειδητοποιήστε την ιστορία που δημιούργησε την «τρομοκρατία της μαριχουάνας. Καταπολεμείστε την προπαγάνδα (που σκοπό έχει να συνεχιστεί η πολυεθνική πλουτοκρατία των ενεργειακών και λοιπών μονοπωλίων) και την αντιεπιστημονική μαύρη προπαγάνδα . Η κάνναβη, πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέλλον. Χρειαζόμαστε μια καθαρή πηγή ενέργειας για να σώσει τον πλανήτη μας και την τσέπη μας.

Οι πολυεθνικές εταιρείες ποτών και καπνικών προιόντων και η πετρελαική και πετροχημική βιομηχανία χρηματοδοτούν με πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα τον φορέα για την συνεργασία για μια «ναρκο-ελεύθερη» Αμερική και άλλους συναφείς οργανισμούς. Όλοι μας έχουμε δει τις διαφημίσεις τους. Τώρα, το καινούργιο σύνθημα τους είναι: «Είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι νομίζαμε ! ». Η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται. Τώρα, οι διαφημίσεις λένε: Αν αγοράσετε ένα τσιγαριλίκι, θα συμβάλλετε στους φόνους και τους πολέμους των …συμμοριών. Οι πιο πρόσφατες διαφημίσεις εναρμονισμένες με την τρομολαγνεία λένε: Αν αγοράσετε ένα τσιγαριλίκι …συμμετέχετε στην προώθηση της τρομοκρατίας! Ο νέος «εχθρός», η πολυμορφική τρομοκρατία, άνοιξε το δρόμο για μιά αναβαθμισμένη πλύση εγκεφάλου με οιονδήποτε τρόπο θεωρούν πιο κατάλληλο οι σχετικές υπηρεσίες.

Τα «παράνομα» έσοδα που προκύπτουν απο τις μαφίες της «παράνομης» εμπορευματικής αλυσίδας της κάνναβης και οι δαιδαλώδεις διαδρομές τους χρηματοδοτούν πέραν πάσης ιστορικής αμφισβήτησης τις υπηρεσίες black ops, εκείνες δηλαδή που παραδοσιακά δεν θα άντεχαν σε κανέναν κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και στην Ελλάδα, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Η ιστορία της κάνναβης στην χώρα μας, όπως και τόσες άλλες πολλές και διάφορες ιστορίες, έχει ακολουθήσει την συνταγή της αμερικανικής εικονικής πραγματικότητας. Έτσι κι εδώ, ενω η «παράνομη» χρήση κάνναβης είναι μιά αναμφισβήτη κοινωνικά πραγματικότητα, συνεχίζουμε να την κατατάσσουμε στο μαζικό υποσυνείδητο στα «τρομακτικά ναρκωτικά», χωρίς οι αρμόδιοι να έχουν εξετάσει όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους και την ιστορία εξαπάτησης που προαναφέραμε. Σε μία πλήρως άναρχη και ανεξέλεγχτη κατ’ ουσία αγορά ναρκωτικών και «ναρκωτικών», θα πρέπει κάποτε να υπάρξει ενας αποδεκτός κοινωνικά συστημικός και ξεκάθαρος επαναπροδιορισμός του κεφαλαίου «ναρκωτικά». Μιά καλή αρχή θα ήταν να πέσει άπλετο φώς σ’αυτήν την «σκοτεινή ιστορία». Πλήθος άξιων επιστημόνων και φορέων της χώρας να επανασχεδιάσουν τον χάρτη των ουσιών, να ενημερώσουν ολοκληρωμένα τον κόσμο και ειδικά την νεολαία για την πραγματικότητα κάθε ναρκωτικού, και πέρα απο τα όποια μικρά η μεγάλα συμφέροντα να τολμήσουν. Η αιματηρή επιδρομή της ΕΛΑΣ στα Ζωνιανά για να ξεριζωθούν οι τοπικές ποικιλίες αποτελεί την άκρη του παγόβουνου που δεν χωράει πλέον κάτω από το χαλί. Οι φυλακές, τα δικαστήρια, οι όποιες αμοιβές των δικηγόρων και του «συστήματος» για ενα τσιγαριλίκι δημιουργούν μια δυσβάσταχτη παραοικονομία και κοινωνικό κόστος, και δημιουργούν μια τεράστια κατάμαυρη εξαγωγή πλούτου σε σκληρό, δυσεύρετο, και (ΔΝΤ) δανεισμένο νόμισμα προς όμορη χώρα μεγαλοκαλλιεργητών. Εάν η κάνναβη κατηγορείται και καταδικάστηκε πρωτοβαθμίως και αδίκως λόγω της υλοποίησης του δόγματος των Χήρστ, και DuPont & Σια «η ισχύς σε λίγα χέρια», θα πρέπει να της δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα της έφεσης, της επανεξέτασης των νέων στοιχείων και συγκλονιστικών (πολιτικοοικονομικών) δεδομένων γεωστρατηγικής αξίας.

Παλαιότερα δημοσιεύματα: O πρόεδρος Ομπάμα, η Μεξικάνικη μαριχουάνα, και η ταμπακέρα

Σχετικά δημοσιεύματα: Legalize it… the right way!

Αποσπάσματα του άρθρου με μετάφραση απο: The Marijuana Conspiracy – The Real Reason Hemp is Illegal

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply