Ἐπιτρέπει ἡ καθολική ἐκκλησία τίς ἐρωτικές σχέσεις στούς ἱερεῖς της;

Ἐὰν ὄχι, τότε μέ ποιάν ἀφορμή ὁ καθολικός ἱερέας διεπίστωσε πώς εἶναι, ἤ ὄχι, ὁμοφυλόφιλος; Μέ ποιόν τρόπο διεπίστωσε, ἤ ὄχι, πώς τοῦ ἀρέσουν αὐτά τά σώματα ἤ τά ἄλλα; Μέ ποιόν τρόπο κατάλαβε πώς ἐκτός ἀπό «ἐκπρόσωπος θεοῦ ἐπί γῆς» εἶναι καί ἀρσενικός ἤ θηλυκός ἄνθρωπος μέ σωματικές ἀνάγκες

Γιὰ νὰ τελειώνουμε μὲ τὸ ἀστεῖο.
ΟΥΔΕ ΕΝΑΣ ἀπὸ τοὺς ὑψηλὰ ἱσταμένους ἱερεῖς, τῆς οἱασδήποτε ἐκκλησίας, σὲ κάθε πλευρὰ τοῦ πλανήτου, εἶτε λέγεται χριστιανὸς εἶτε ῥαββίνος εἶτε ἰμάμης πιστεύει σὲ κάποιον θεό. Ἐὰν δὲν ἀποδεκτοῦν τὴν ἀνυπαρξία τοῦ θεοῦ ἀδυνατοῦν νὰ ἀνέλθουν σὲ ὑψηλότερα στρώματα.

Δὲν τὸ λέω ἐγώ… Αὐτοὶ τὸ παραδέχονται…
Ἀλλὰ δὲν εἶναι μόνον αὐτό…
Σαφῶς καὶ θὰ χρησιμοποιοῦν τὶς ἔννοιες τῶν θεῶν γιὰ νὰ κρατοῦν σὲ κατάστασι καταστολῆς τὰ πλήθη. Σαφῶς καὶ θὰ ἐξακολουθήσουν νὰ συμπεριφέρονται ὥς ἐργολάβοι ἀλλὰ μὲ μὴ ἀναγνώρισι ἐντολοδόχου.
Ἄλλως τε, ἐὰν κάποιος μελετήσῃ προσεκτικὰ τὶς πράξεις τους, τὶς κινήσεις τους, τὶς συμπεριφορές τους, θὰ διαπιστώσῃ πὼς εἶναι ἁπλῶς ἐργαλεῖα, ὅπως φυσικὰ τόσοι καὶ τόσοι ἄλλοι ὑψηλόβαθμοι στὰ ἐπίπεδα τῆς ἐξουσίας.

Φιλονόη.

Ο ομοφυλόφιλος ιερέας με τα σκάνδαλα κάνει τον Πάπα να «κοκκινίζει»

Μπορεί ο πάπας Φραγκίσκος να προσπαθεί να επιβάλει νέα ήθη και έθιμα στην καρδιά της Ρωμαιοκαθολικής ιστορίας, ωστόσο, είναι τόσο πολλές και βαθιές οι σκοτεινές ιστορίες του Βατικανού που δυσκολεύουν το έργο του.

Νέο χτύπημα οι αποκαλύψεις ιταλικού περιοδικού για έναν έμπιστο άνθρωπο του, τον ιερέα Μπατίστα Ρίκα, τον οποίο διόρισε ο Ποντίφικας, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής που σύστησε για να ερευνηθούν τυχόν ατασθαλίες στο Ινστιτούτο Ior, την επονομαζόμενη «Τράπεζα του Θεού».

Στο κεντρικό ρεπορτάζ του το περιοδικό κάνει «φύλλο και φτερό» την από ότι φαίνεται άστατη ζωή του Ρίκα, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές το Βατικανό, αλλά φαίνεται πως τυγχάνει και της κάλυψης ενός ισχυρού λόμπι εντός της Καθολικής Εκκλησίας, εκείνου των ομοφυλόφιλων ιερέων.

Τα χτυπήματα απανωτά, καθώς ο περιβόητος Ρίκα, το 1999, όταν θήτευε στη Βέρνη της Ελβετίας είχε αναπτύξει «στενή σχέση» με τον αρχηγό της ελβετικής φρουράς, Πατρίκ Χααρί, τον οποίο και θέλησε να βολέψει όταν πήρε μετάθεση για το Μοντεβιδέο.

Με τη μετάθεσή του στην Ουρουγουάη ο Ρίκα ανέθεσε σημαντικό ρόλο στην αποστολική διακονία στον Χααρί κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και οργή, χωρίς ωστόσο να συμβεί κάτι περαιτέρω.

Στο 2001 ο ιερέας είχε επιλέξει να περάσει το βράδυ του σε ένα μπαρ όπου πραγματοποιούνται συναντήσεις ομοφυλόφιλων, όπου και αναμείχθηκε σε καυγά, γρονθοκοπήθηκε τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια ιερέων.

Εκτός από αυτό, λίγους μήνες αργότερα οι ιερείς της διακονίας, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, απεγκλώβισαν τον Ρίκα από ένα ασανσέρ όπου είχε περάσει ολόκληρο το βράδυ παρέα με έναν νεαρό άνδρα, γνωστό στην αστυνομία για τις σεξουαλικές υπηρεσίες που παρείχε σε άνδρες.

Όταν το 2004 τον κάλεσαν τελικά να επιστρέψει στο Βατικανό απαίτησε να του επιστραφούν τα μπαούλα που είχε ως αποστολή με το διπλωματικό σάκο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό.

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν οι Μπατίστα Ρίκα άνδρες της Εκκλησίας άνοιξαν τα μπαούλα για να καταστρέψουν το περιεχόμενό τους και αντίκρυσαν ένα πιστόλι, πορνογραφικό υλικό, αλλά και μια τεράστια ποσότητα προφυλακτικών.

Το περιοδικό αναφέρει, επίσης, ότι ο Ρίκα απολάμβανε όλα αυτά τα χρόνια της προστασίας του γκέι λόμπι του Βατικανού, ωστόσο, μετά από τις αποκαλύψεις η κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι αναγκασμένη να πάρει θέση.

Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ αναξιόπιστο, πηγές από το Βατικανό αναφέρουν πως ο ίδιος ο Πάπας παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα από το σκοτεινό παρελθόν του Ρίκα.

Μάλιστα, καλείται, πλέον, μέσα στις επόμενες ημέρες να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά και να εξηγήσει την απόφασή του να τον διορίσει την ειδική επιτροπή.

πηγή

Υ.Γ.1. Νὰ μὴν πεταχτῇ κάποιος νὰ ἰσχυριστῇ πὼς ἐδῶ δὲν συμβαίνουν αὐτά… Ἔχουμε δῆ κι ἐδῶ… Κι ἐὰν ἔχουμε δῇ πλέον…

Υ.Γ.2. Ἀλήθεια, γιατί δέν τόν παύουν; Πόσους κρατᾶ; Ἤ καλλίτερα, πόσοι εἶναι σάν κι αὐτόν;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply