Οἱ πυραμίδες τοῦ πλανήτου μας.

Πυραμίδα ἀριστερὰ στὴν Ὑπερβορεία, δεξιὰ στὴν Αἴγυπτο.
Ὑπ΄  ὄψιν, στὴν εἴσοδο τῆς μεγάλης πυραμίδος ὑπάρχει πινακίδα μὲ ἑλληνικὰ γράμματα.

περιοδικὸ ἀναζήτησις

Ἀλλὰ δὲν εἶναι μόνον αὐτὲς φυσικά…
Σὲ κάθε μεριὰ τοῦ πλανήτου μία πυραμίδα, ἀγνώστων λοιπῶν στοιχείων, ἱστορίας καὶ …ταὐτότητος, ἀποδεικνύει ἁπλῶς τὴν κοινὴ καταγωγὴ καὶ σχέσι αὐτῶν μεταξύ τους. Δῆλα δὴ ἀποδεικνύει πὼς κάτι ὑπάρχει ποὺ τὶς δένει μεταξύ τους. 
Τί;
Τί νά  σᾶς πῶ; Ἐὰν καταγράψω τὶς ὑποψίες μου δημοσίως, τότε κινδυνεύω νὰ μὲ χαρακτηρίσουν …παρανοϊκή!!!
Γιὰ τὴν ὥρα κρατᾶμε αὐτὲς τὶς φωτογραφίες… Καὶ σκεφτόμαστε… Σκεφτόμαστε!!! Ὅσο μᾶς ἐπιτρέπουν φυσικὰ οἱ λοβοτομὲς ποὺ μᾶς ἔχουν κάνῃ.

Φιλονόη

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΞΙΚΟ

Η Ύπαρξη και η διατήρηση Πυραμίδων από τους αρχαίους χρόνους είναι ένα θέμα που πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστό και υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι σχετικά άγνωστα στο ευρύτερο κοινό. Πυραμίδες υπάρχουν σε πολλά μέρη της γης, οι επιστήμονες όμως ερευνούν περισσότερο τις χρονολογίες που έχουν κατασκευαστεί, τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποίησαν. Δηλαδή σε ποια χώρα κατασκευάστηκε η πρώτη πυραμίδα. Για παράδειγμα, μία ανακάλυψη που έκαναν οι ερευνητές είναι:Το γεγονός ότι η πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος είναι αρχαιότερη από τις Αιγυπτιακές, Ο Παυσανίας μάλιστα αναφέρει ότι είναι ένα ταφικό μνημείο σε ανάμνηση της πρώτης μάχης στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες!!!

  Υπάρχουν πολλών ειδών πυραμίδες που έχουν βρεθεί, άλλες μεγάλες, άλλες μικρές, άλλες λαξευτές και άλλες όχι. Οι Ελληνικές πυραμίδες είναι κατά κανόνα μικρότερες από τις Αιγυπτιακές (εκτός από μερικές λαξευτές) και δυστυχώς οι περισσότερες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, μάρτυρες των όσων έχει περάσει αυτός ο τόπος, εν αντιθέσει των Αιγυπτιακών οι οποίες είναι καλοδιατηρημένες, όπως και οι πυραμίδες της Κίνας και των άλλων χωρών!

   Ακόμα, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την χρήση τους ή το τι εξυπηρετούσαν σαν κτίσματα [αν χρησιμοποιήθηκαν ως μνημεία (ταφικά ή οτιδήποτε άλλο) ή ως παρατηρητήρια – φρυκτώρια (τηλεπικοινωνιακοί πύργοι), όπως πιστεύουν μερικοί ερευνητές].

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝΠού βρίσκονται οι πυραμίδες;

 Μα στην Αίγυπτο, εκεί όπου πριν από 4.600 χρόνια κατασκευάστηκαν οι τρεις πιο ξακουστές, μεταθανάτιο δώρο για τους Φαραώ Χέοπα, Χεφρήνο και Μυκερίνο. Ανάλογες κατασκευές υπάρχουν και στη Λατινική Αμερική, όπου βρίσκονται οι εξίσου διάσημες προκολομβιανές πυραμίδες. Πυραμίδες υπάρχουν επίσης στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ασία. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν υπήρξε πράγματι ένας χαμένος μητρικός υπερπολιτισμός ο οποίος διέδωσε σ’ ολόκληρο τον κόσμο την ιδέα των πυραμίδων, εκτός κι αν η εξάπλωσή τους στην αρχαιότητα οφείλεται σε κάποιο άλλο, μυστηριώδη λόγο.

Τα ζιγκουράτ: Προ-πυραμίδες;

Οι διάφορες πυραμίδες ανά τον κόσμο δεν είναι ούτε όλες ίδιες ούτε ανήκουν στην ίδια εποχή. Στη Μεσοποταμία, στο σημερινό Ιράκ, τα λεγόμενα ζιγκουράτ άρχισαν να κατασκευάζονται από το 3500 π.Χ., σχεδόν χίλια χρόνια πριν από την εποχή που οι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν την πρώτη τους πυραμίδα. Η τυπική βαθμιδωτή μορφή των ζιγκουράτ διαμορφώθηκε μέσα στους αιώνες με την προσθήκη νέων επιπέδων, χάρη στα οποία οι ναοί έφταναν σε μεγάλο ύψος πάνω από το έδαφος. Το πιο επιβλητικό βρίσκεται στη Βαβυλώνα και φτάνει σχεδόν τα εκατό μέτρα ύψος. “Η βαθμιδωτή μορφή του κλασικού ζιγκουράτ”, εξηγεί ο Ουίλιαμ Στίμπινγκ Τζούνιορ, καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, “θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από τις αιγυπτιακές κατασκευές, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό. Η χρονική περίοδος η οποία μεσολαβεί ανάμεσα στις εποχές που επικρατούσαν αυτά τα δύο αρχιτεκτονικά μοτίβα είναι πολύ μεγάλη. Όταν οι αρχιτέκτονες της Μεσοποταμίας άρχισαν να προσθέτουν επίπεδα στις αρχικές εξέδρες, οι αιγυπτιακές βαθμιδωτές πυραμίδες κατασκευάζονταν με λείες πλευρές. Η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν 450 ετών όταν στην Ουρ κατασκευάστηκαν τα πρώτα βαθμιδωτά ζιγκουράτ”. Όμως και η λειτουργία τους ήταν διαφορετική. Οι αιγυπτιακές πυραμίδες ήταν τάφοι θεοποιημένων βασιλέων, ενώ στη Μεσοποταμία ήταν απλές εξέδρες για τους ναούς που τις επιστέγαζαν.

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΟΔΟ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ

Κρυμμένη σ’ ένα λόφο

Πιο αινιγματική είναι η λειτουργία των ελληνικών πυραμίδων. Ίχνη τους συναντάμε σήμερα σε δεκαέξι συνολικά περιοχές. Η πιο γνωστή, ερειπωμένη πλέον, βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδας. Κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο τουλάχιστον έναν αιώνα πριν από την πρώτη αιγυπτιακή πυραμίδα. Για ορισμένους ερευνητές οι πυραμίδες αυτές ήταν ταφικά μνημεία, ενώ για άλλους ήταν οχυρά που λειτουργούσαν και ως παρατηρητήρια.

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΥΜΑΡ ΤΕΝΕΡΙΦΗ

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΥΜΑΡ ΤΕΝΕΡΙΦΗ

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΥΜΑΡ ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Εξίσου μυστηριώδεις είναι και οι μικρές πυραμίδες που βρίσκονται στην κοιλάδα Γκιμάρ της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά. Πρόκειται για κατασκευές με έξι αναβαθμούς από ηφαιστειακή πέτρα και μέγιστο ύψος τα δώδεκα μέτρα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φυσικούς αναβαθμούς που οι άνθρωποι απλώς καθάριζαν, άλλοι μελετητές όμως θεωρούν ότι είναι τεχνητές κατασκευές παρόμοιες μ’ εκείνες της Μεσοποταμίας. Αντίθετα, η πιο μεγάλη προϊστορική κατασκευή της Δυτικής Ευρώπης άρχισε να μας αποκαλύπτει τα μυστικά της. Πρόκειται για τον πυραμιδοειδή τεχνητό λόφο στο Γουίλτσαϊρ της Αγγλίας, ο οποίος ονομάστηκε Σίλμπουρι Χιλ. Η ραδιοχρονολόγηση ανάγει την κατασκευή της στο 2660 π.Χ. Είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από γύψο, έχει ύψος σαράντα μέτρα και αποτελεί τμήμα μιας σειράς από προϊστορικές κατασκευές που υπάρχουν στην περιοχή. Παρόλο που ο γύψος φθείρεται γρήγορα, η πυραμίδα διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας γιατί οι κατασκευαστές της την είχαν καλύψει με χώμα, προστατεύοντάς τη από τις καιρικές συνθήκες αλλά και τα εχθρικά βλέμματα.

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΠΟ ΓΥΨΟ ΣΙΛΒΟΥΡΙ ΧΙΛΛ ΣΤΟ ΑΒΕΝΠΟΥΡΙ ΑΓΓΛΙΑ.

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΠΟ ΓΥΨΟ ΣΙΛΒΟΥΡΙ ΧΙΛΛ ΣΤΟ ΑΒΕΝΠΟΥΡΙ ΑΓΓΛΙΑ.

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΠΟ ΓΥΨΟ ΣΙΛΒΟΥΡΙ ΧΙΛΛ ΣΤΟ ΑΒΕΝΠΟΥΡΙ ΑΓΓΛΙΑ.

Έλικας στον ουρανό

Τον περασμένο Φεβρουάριο μια ομάδα από μελετητές ανακάλυψε ότι η πυραμίδα δεν είχε κατασκευαστεί σε επάλληλα στρώματα όπως στη Μεσοποταμία, αλλά πιθανότατα ακολουθώντας ελικοειδή ανάπτυξη. “Όταν περπατά κάποιος περιμετρικά, ακολουθώντας την πιο ψηλή πλευρά, στο τέλος της στροφής ξαναβρίσκεται τρία μέτρα πιο κάτω”, τονίζει ο Ντέιβιντ Φιλντ, μέλος της αρχαιολογικής ομάδας που κάνει ανασκαφές στην περιοχή. Και συνεχίζει: “Υπάρχει ένα είδος σπείρας στην κορυφή, το οποίο ίσως φτάνει μέχρι τη βάση, στοιχείο λογικό από κατασκευαστικής άποψης”. Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτή την ελικοειδή διαδρομή ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια θρησκευτικών λιτανειών.

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΓΑΙΟΥ ΚΕΣΤΙΟΥ ΡΩΜΗ

Όσο για την πυραμίδα της Ρώμης, είναι γνωστή τόσο η προέλευση όσο και η λειτουργία της. Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. μέσα σε 330 μέρες κι έγινε ο τάφος του Γάιου Κέστιου, μέλους της Επτανδρίας των Επουλώνων (septemviri epulones), ένας από τους εφτά ιερείς στους οποίους είχε ανατεθεί η διοργάνωση των δημόσιων συμποσίων προς τιμήν των θεών. Η αντοχή της στο χρόνο οφείλεται στο ότι ενσωματώθηκε στα Αυρηλιανά Τείχη και συντηρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χιλιετούς ιστορίας της.

ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ ΜΕΞΙΚΟ

Όμοιες, αλλά διαφορετικές

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία του κόσμου είναι ασφαλώς οι προκολομβιανές πυραμίδες της Κεντρικής Αμερικής. Η βαθμιδωτή μορφή τους, με εξωτερική σκάλα ή ράμπες σε μία ή περισσότερες πλευρές και με επίπεδη κορυφή, θυμίζει περισσότερο τα ζιγκουράτ παρά τις αιγυπτιακές πυραμίδες. Όπως και στη Μεσοποταμία, στην επίπεδη κορυφή τους κατασκευάζονταν μικροί ναοί ή θυσιαστήρια. Στο παρελθόν ορισμένοι υποστήριζαν ότι η ιδέα των πυραμίδων είχε μεταφερθεί στο Νέο Κόσμο από τη Μεσοποταμία ή την Αίγυπτο. “Αργότερα αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε λόγω της χρονολόγησης και της κατασκευαστικής τεχνικής”, εξηγεί ο Στίμπινγκ, προσθέτοντας ότι “τα εντυπωσιακά μνημεία της Κεντρικής Αμερικής, όπως του Γιουκατάν και της Γουατεμάλας, κατασκευάστηκαν από χώματα και πέτρες καλυμμένες με άργιλο ή ασβεστολιθικές πέτρες”. Αντίθετα, στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν μόνο κομμάτια από πέτρα. Μεταξύ του 2500 και του 1800 π.Χ. έκαναν την εμφάνισή τους στο Περού οι πρώτες υπερυψωμένες εξέδρες για ναούς, στην Αίγυπτο κατασκευάστηκαν πυραμίδες με λείες πλευρές και στη Μεσοποταμία τα ζιγκουράτ πήραν την κλασική τους μορφή. “Αν την ιδέα των κατασκευών με τη μορφή πυραμίδας μετέφεραν στο Περού ταξιδιώτες από κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής”, διερωτάται ο Στίμπινγκ Τζούνιορ, “γιατί οι πυραμίδες της Κεντρικής Αμερικής δεν κατασκευάστηκαν κανονικά από την αρχή;”.

ΠΕΡΟΥ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΧΟΥΑΓΙΑΜΑΡΚΑ

Μια είδηση του περασμένου Ιουνίου αναφέρει ότι κατασκευές παρόμοιες με τις πυραμίδες του Σουδάν -πιο χαμηλές και με πιο απότομες πλευρές από τις αιγυπτιακές- ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα αρχαιολόγων σε μια ορεινή περιοχή του Ουζμπεκιστάν, στην Κεντρική Ασία. Η απρόσμενη αυτή ανακάλυψη έγινε στις περιοχές του Κασανταρίν και της Σαμαρκάνδης, στα νότια της χώρας, και οι πηγές του υπουργείου Πολιτισμού του Ουζμπεκιστάν επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη. Οι πυραμίδες έχουν ύψος 12-15 μέτρα, περίπου το ένα δέκατο των πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο, και είναι λείες χωρίς αναβαθμούς.

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

Aινίγματα για παιδιά

Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΑΚΚΑΡΑ

Αν τελικά δεν υπήρξε ένας μητρικός πολιτισμός ο οποίος δίδαξε στους διάφορους λαούς του κόσμου την κατασκευή των πυραμίδων κι αν δεν έγινε “εξαγωγή” της ιδέας από τους αρχαίους Αιγυπτίους ή τους Μεσοποτάμιους ταξιδιώτες, πώς εξηγείται η ύπαρξη κατασκευών με μορφή πυραμίδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο; Σύμφωνα με τον Στίμπινγκ, “τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι το μοτίβο της πυραμίδας εμφανίστηκε σε διαφορετικές εποχές σε πολλές περιοχές του Νέου και του Παλαιού Κόσμου. Αυτά τα κτίσματα περιείχαν στοιχεία δανεισμένα από προηγούμενες κατασκευές της περιοχής. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι κάθε πολιτισμός τις ανέπτυξε αυτόνομα”. Όσοι δυσκολεύονται να το πιστέψουν πρέπει να λάβουν υπόψη τους την παρατήρηση που έκανε ο Αμερικανός συγγραφέας και εκλαϊκευτής Λ. Σπραγκ ντε Καμπ: “Όποιος επιθυμεί να χτίσει ένα πολύ ψηλό κτίριο χωρίς να χρησιμοποιήσει ατσάλι, στύλους και τόξα, το βρίσκει φυσικό να επιλέξει την πυραμιδοειδή μορφή για λόγους σταθερότητας”. Σ’ αυτή τη λύση καταλήγουν ακόμα και τα παιδιά που παίζουν με τουβλάκια κατασκευών. Η εξαιρετική σταθερότητα της πυραμιδοειδούς μορφής επέτρεψε στις συγκεκριμένες κατασκευές να φτάσουν σχεδόν ανέπαφες μέχρι τις μέρες μας, αντίθετα με άλλα ανθρώπινα έργα της προϊστορίας. Μπορούμε λοιπόν να επιβεβαιώσουμε μια αρχαία αραβική παροιμία, σύμφωνα με την οποία “ο άνθρωπος φοβάται το χρόνο, αλλά ο χρόνος φοβάται τις πυραμίδες”.

Πυραμίδες στην Κίνα

Πολλοί μη  ενημερωμένοι πιστεύουν ότι οι πυραμίδες αποτελούν μια    αποκλειστικότητα περιοχών όπως η Αίγυπτος και η Νότιος Αμερική. Είναι γνωστό όμως ότι στην Ελλάδα έχει βρεθεί πλήθος από πυραμίδες, όπως επίσης και σε περιοχές που κανείς δε θα πίστευε πως είναι δυνατό να υπάρχουν (Σιβηρία, Γαλλία, Καμπότζη, Ιρλανδία, Φλόριντα, Αριζόνα, Μοντάνα και Ιλινόις των ΗΠΑ, Ιμαλάια,..).
Από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και λιγότερο γνωστές βρίσκονται στην Κίνα. Οι πρώτοι που τις «ανακάλυψαν» ήταν δυο αυστραλοί έμποροι, στις αρχές του 20ού αιώνα.

CHAHOKIA ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΛΛΥΝΟΪΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΖΙΓΚΟΥΡΑΤ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΟΚΙΝΑΒΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΧΟΥΑΤΣΙ

Πολύ αργότερα, τον Ιούλιο του 1945, μετά από μια πτήση πάνω από τα εδάφη της επαρχίας Σένσι της Κίνας, κοντά στο Xian, ο James Gaussman πρόσεξε περιοχές με υπερυψωμένα εδάφη και έπειτα από πολλές επαναλαμβανόμενες πτήσεις του διαπίστωσε πως επρόκειτο για πλήθος πυραμίδων που έδειχναν να είναι σκεπασμένες με χώμα. Πήρε φωτογραφίες, έπρεπε όμως να περιμένει τον εκδημοκρατισμό της χώρας ώστε να πάρει άδεια για να επαληθεύσει τις παρατηρήσεις του.

Τον Οκτώβριο του 1994, ο Hartwig Hausdorf, ερευνητρής και συγγραφέας σχετικός με τις πυραμίδες, πήρε με ειδική άδεια από τον Chen Jian Li, υψηλό αξιωματούχο της Κίνας, μια πρόσκληση να επισκευθεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Ήρθε σε επαφή με αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Bei Jing, ωστόσο αυτοί ήταν αρκετά συγκρατημένοι και λιγομίλητοι, κάτι που έδειχνε ότι προφανώς οι αρχαιολόγοι είχαν ως αποστολή τους να μη δώσουν στοιχεία και έκταση στο θέμα… Παρ’ όλα αυτά, ο Hausdorf κατάφερε να επισκευθεί και να δει από κοντά τις πυραμίδες, τον αριθμό των οποίων υπολόγισε στις 900.Ορισμένες από τις πυραμίδες αυτές βρίσκονται σήμερα σε αξιολύπητη κατάσταση, αφού καταστράφηκαν ή λεηλατήθηκαν από τους εκάστοτε γεωργούς της περιοχής. Είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευασμένες από πηλό και χώμα και όχι από λίθους, και κάποιοι γεωργοί είχαν μάλιστα φτάσει στο σημείο να αφαιρούν υλικά πάνω από τις πυραμίδες για την περιποίηση των κτημάτων τους.  Ο Hausdorf δυσκολεύθηκε πολύ να ανανεώσει την άδειά του για τις έρευνες που πραγματοποιούσε. Η κινέζικη κυβέρνηση έγινε πλέον (σήμερα) υπερπροστατευτική σχετικά με τους τόπους αυτούς, μην επιτρέποντας πια καμιά έρευνα ή ανασκαφή. Όπως εκμυστηρεύθηκε στον Hausdorf ένας κινέζος αρχαιολόγος, ο Xia Nai, οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν από τη μέλλουσα νέα γενιά των κινέζων επιστημόνων.Περίεργο σεβασμό δείχνουν οι κινέζοι για τους απογόνους τους, φυτεύοντας κωνοφόρα δέντρα πάνω στις πυραμίδες τους! Η κινέζικη κυβέρνηση φύτευσε ταχείας ανάπτυξης κωνοφόρα στις πυραμίδες, έτσι ώστε σε 20 χρόνια κανείς να μη μπορεί να πει εάν πρόκειται για πυραμίδες ή για φυσικούς λοφίσκους με δέντρα πάνω της… (Μήπως αυτό θυμίζει σε κάποιους από εσάς κάτι ανάλογο με τις ελληνικές πυραμίδες στην ελληνική επαρχία;)

Οι πυραμίδες που παραμένουν σχεδόν άγνωστες στο δυτικό κόσμο είναι οι κινεζικές, γιατί η κυβέρνηση του προέδρου Γιαν Ζέμινς δεν επιτρέπει ούτε στους τουρίστες ούτε και στους ξένους μελετητές να τις επισκεφτούν. Η πρώτη φωτογραφήθηκε το 1945, στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες από εκατό στην πεδιάδα του Κιν Χουάν, στην ενδοχώρα της Κίνας. Κανένας δε γνωρίζει με βεβαιότητα για ποιο σκοπό κατασκευάστηκαν, φαίνεται όμως ότι προορίζονταν για τη φύλαξη των λειψάνων των Κινέζων αυτοκρατόρων, όπως συνέβαινε και με τους Φαραώ της Αιγύπτου. Η Ασία μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις.

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΚΙΝΑ ΤΑΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΣ

Η ΛΕΥΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ -ΠΙΘΑΝΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΣΑ ΑΝΧΙ ΑΥΤΟΚΡ. (141-87 BCE)
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΓΟΥΑΝ ΒΟΥ ΝΤΙ . ΚΙΝΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΑΝ ΓΙΑΝΓΚ ΠΥΡΑΜΙΔΑ -ΠΙΘΑΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΞΙΑΝ ΚΙΝΑ.

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΑ.

Η ΛΕΥΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ -ΠΙΘΑΝΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΣΑ ΑΝΧΙ ΑΥΤΟΚΡ. (141-87 BCE)
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΓΟΥΑΝ ΒΟΥ ΝΤΙ . ΚΙΝΑ

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝ ΣΙ ΧΟΥΑΝΓΚ

Η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα.

Όλες οι πυραμίδες, με εξαίρεση μιας στα βόρεια, έχουν πλάτος που ποικίλει από 25 έως 100 μέτρα. Εκείνη που βρίσκεται στα βόρεια, στην κοιλάδα Κιν Λιν, ονομάσθηκε «Η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα». Είναι τεράστια, με ύψος γύρω στα 300 μέτρα. Εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον σχετικά με την πυραμίδα αυτή είναι ο λόγος για τον οποίο η κινέζικη κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια στον Hausdorf να βρεθεί εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσει τις έρευνές του. Στους γύρω χώρους που περιβάλλουν το θαύμα αυτό, η κυβέρνηση έφτιαξε μια βάση εκτόξευσης του πυραύλου του διαστημικού προγράμματος της χώρας και, φυσικά, η περιοχή απαγορεύεται στους επισκέπτες…


Τι ηλικία έχουν αυτές οι πυραμίδες; Ο καθηγητής Wang Shiping από το Xian θεωρεί ότι χτίσθηκαν το 4.500 π.Χ.


Σύμφωνα με τα χρονικά του Sima Qian, ο οποίος έζησε από το 145 π.Χ. ως το 86 π.Χ., μια από τις πυραμίδες χτίσθηκε από 700.000 άνδρες έτσι ώστε να κλείσει μέσα της τη σωρό του αυτοκράτορα Huangdi ο οποίος είχε κατακτήσει την περιοχή. Η πυραμίδα αυτή, αποτελούσε την κεντρική πυραμίδα και είχε (σύμφωνα με τα χρονικά) την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει ένα σύστημα ασφαλείας πολύ προηγμένο για την εποχή, που περιελάμβανε ενεργοποιητές παγίδων. Είχε όμως ακόμα μια ιδιαιτερότητα: ακουμπούσε πάνω σε μια «λίμνη» από υδράργυρο. Ο Hartwig Hausdorf έκανε αναλύσεις του εδάφους στην περίμετρο των κτισμάτων αυτών και βρήκε πράγματι μια ανεξήγητη περιεκτικότητα υδραργύρου στο χώμα…

Η διαφορά στη χρονολόγηση των πυραμίδων, μέσα από τις εκτιμήσεις του Wang Shiping και των χρονικών του Sima Qian, θέτει, όπως και στην περίπτωση των αιγυπτιακών πυραμίδων και της Σφίγγας, ένα αναμφίβολα σημαντικό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν τα κτίσματα αυτά έχουν ανεγερθεί σχετικά πρόσφατα ή αντιθέτως πριν από πολλά πολλά χρόνια και απλώς «επαναλειτούργησαν» από τους αρχαίους άρχοντες της περιοχής.


Όμως, υπάρχει ακόμα ένα γεγονός πολύ περίεργο και εκείνο που αποτελεί ίσως τον καλύτερο τρόπο για να πεισθούμε περί αυτού είναι να παρατηρήσουμε τις πιο κάτω φωτογραφίες.

Η πρώτη φωτογραφία είναι μια κινέζικη πυραμίδα, ενώ η δεύτερη είναι μια φωτογραφία της πυραμίδας του Τεοτιχουακάν στο Μεξικό. Μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε την ομοιότητά τους! Ωστόσο, υπάρχει ένας ολόκληρος Ειρηνικός Ωκεανός ανάμεσα στις δυο αυτές ηπείρους. Η ομοιότητα όμως είναι εκπληκτική: ίδια κλίση εμπρός από τα εμπρός και από τα πλάγια, ίδια πατώματα ή επίπεδα!

Πως μπορεί κανείς να εξηγήσει αυτήν την ομοιότητα; Πρόκειται για απλές συμπτώσεις; Μήπως οι νόμοι της γεωμετρίας οδηγούν ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους πολιτισμούς να εφαρμόσουν τις ίδιες τεχνικές κατασκευής των κτισμάτων, όπως για παράδειγμα ότι χρειάζεται μια συγκεκριμένη γωνία ώστε μια πυραμίδα να «κρατηθεί» όρθια;

Ή μήπως τα κτίσματα αυτά αποτελούν έργα ενός και μόνο πολιτισμού, υπερπροηγμένου κάποτε, αλλά εξαφανισμένου εδώ και χιλιάδες χρόνια; Ή, όπως κάποιοι πιστεύουν, έργα μιας εξωγήινης φυλής που αποίκησε κάποτε τον πλανήτη Γη;

Μυστήρια που παραμένουν άλυτα… Μήπως είναι δώρα των Θεών

Ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει πως η εποχή μας έχει δώσει απαντήσεις και σε αυτά. Ο πλούτος των γνώσεων, που έχει συλλέξει μέσα από πορεία αιώνων, φθάνοντας στα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας καθώς και η ανθρώπινη δράση στα διάστημα, τον κάνουν να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά. Γνωρίζει πάρα πολλά για το παρόν και το κοντινότερο παρελθόν. Έφτασε σε σημείο, να σχεδιάζει στο μέλλον την ίδρυση αποικιών στη Σελήνη και σε άλλους πλανήτες πέρα από τη Γη. Ξέρει όμως ποιο ήταν πραγματικά το παρελθόν του;;

Η ιστορική γνώση σταματά περίπου πριν 10.000 χρόνια! Αλλά και κατά τους ιστορικούς χρόνους δεν είναι λίγες οι φορές που η επιστήμη της αρχαιολογίας μας παρουσιάζει ανεξήγητα γεγονότα.. Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να δώσει μια πειστική εξήγηση για την άγνωστη δύναμη των Πυραμίδων της Αιγύπτου. Αμέτρητα πειράματα που έχουν γίνει σε αυτές, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι στις Πυραμίδες της Αιγύπτου τα βακτηρίδια σκοτώνονται, η σήψη σταματά και η οργανική ύλη μουμιοποιείται. Σ’ ένα από τα πειράματα τοποθετήθηκαν για 13 ημέρες σε πυραμίδες ψάρια. Αυτά δεν σάπισαν αλλά αφυδατώθηκαν χάνοντας τα 2/3 του βάρους τους. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται σε όλες τις πυραμίδες, εφόσον αυτές είναι προσανατολισμένες ακριβώς στον άξονα Βορρά-Νότου, είναι τετράπλευρες και έχουν συγκεκριμένες αναλογίες.

Ένας Αμερικάνος επιστήμονας ο Πατ Φλάναγκαν, που επίσης ερεύνησε το περίεργο αυτό “φαινόμενο της πυραμίδας”, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Πυραμίδες της Αιγύπτου με το ίδιο το σχήμα τους λειτουργούν ως “συσκευές” που συλλέγουν κοσμική ενέργεια! Γιγάντιοι συσσωρευτές όπου μέσα σε αυτούς σύμφωνα με τον Πατ Φλάναγκαν, μεταβάλλονται οι διηλεκτρικές ιδιότητες της ύλης.

Ονομάζει “διηλεκτρική ενέργεια” την διαφορά δυναμικού ανάμεσα στο στατικό ηλεκτρισμό και εκείνον της επιφάνειας των σωμάτων, και επισημαίνει ότι η ενέργεια των πυραμίδων και τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούν μπορούν να παγώσουν στιγμιαία ένα κομμάτι ατσάλι με θερμοκρασία χιλίαδων βαθμών. Μια ομάδα επιστημόνων που φωτογράφισαν με υπέρυθρες ακτίνες τη Μεγάλη Πυραμίδα διαπίστωσαν την παρουσία ενός περίεργου φαινόμενου: Από την κορυφή της εκτινάσσονται χοάνες φωτεινής ενέργειας!!

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ «ΣΑΚΚΑΡΑ» Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Ποιός έδωσε τη γνώση για την κατασκευή των Πυραμίδων στον άνθρωπο; Ήταν δώρο των “Θεών” ή η ανθρώπινη εξέλιξη δεν ήταν ακριβώς αυτή που γνωρίζουμε σήμερα; Είχε δηλαδή ο άνθρωπος στο παρελθόν του γνώσεις παρόμοιες με αυτές που έχει σήμερα; Γνώσεις που για αδιερεύνητους λόγους χάθηκαν για πάντα έως ότου άρχισε να τις ξαναανακαλύπτει βάση της εξέλιξης; Αυτές τις υποθέσεις ενισχύουν και άλλα γεγονότα, όπως αυτά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και την ιστορία των Μάγιας, όπου μελετητές υποστηρίζουν ότι έζησαν και ανέπτυξαν πολιτισμό από το 3113πΧ. έως την υποδούλωσή τους από τους Αζντέκους τον 14ο αι. μΧ.

Το μεγάλο πεδίο των Πυραμίδων στο Τεοτιχουακάν με τις Πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης 50 χιλιόμετρα Βόρεια του Μεξικού, όπου καλύπτει μία επιφάνεια 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι άλλο ένα μυστήριο. Όλα τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί σε σχέση με αστερισμούς. Το παλαιότερο κείμενο για το Τεοτιχουακάν μας εξιστορεί πως εκεί συγκεντρώθηκαν οι “Θεοί” και έκαναν συμβούλιο για τον άνθρωπο, πριν ακόμα υπάρξει ο homo Sapiens. Αλλά και για την κλιμακωτή Πυραμίδα στο Χιχέν Ιτζα του Μεξικού όπου κάθε πέτρα του Οικοδομήματος έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με αστρονομικούς υπολογισμούς δεν υπάρχει πειστική απάντηση.

Στο Palenk, (ένα αρχαίο κράτος στο Μεξικό), βρέθηκε το 1935 μία παράσταση χαραγμένη σε λίθο, που είναι πιθανότατα ο θεός Κουκουμάτς. Χωρίς φαντασία θα μπορούσε να πειστεί και ο πιο καχύποπτος , πως στο αρχαίο σχέδιο πάνω στην πέτρα απεικονίζεται ένα ανθρώπινο ον, να κάθεται με το κορμί γερμένο προς τα εμπρός, έχοντας την στάση οδηγού σε αγώνες. Φαίνεται να χειρίζεται μια σειρά από ακαθόριστα όργανα, έχοντας την φτέρνα του αριστερού του ποδιού πάνω σε κάτι που μοιάζει με πετάλι. Το όχημα είναι μυτερό μπροστά, ενώ πίσω τελειώνει σε γλώσσες από φλόγες, δίνοντας την εντύπωση του πυραύλου ακόμα και σε ένα παιδί.. Οι Μάγιας είχαν καλά φυλαγμένες ως ιερές παραδόσεις, την αστρονομία, τα μαθηματικά , τα ημερολόγια. Οι “Θεοί” τους έδωσαν αυτές τις γνώσεις και οι οι ιερείς τους που τις παρέλαβαν, τις διαφύλαξαν και δημιούργησαν μια μεγαλόπρεπη θρησκεία, αυτή του Κουκουλκάν, δηλαδή του “Ιπτάμενου Φιδιού”. Βάση αυτής της θρησκείας δημιουργήθηκαν και οι θαυμάσιες Πυραμίδες τους στην Κεντρική Αμερική, περιμένοντας πως οι θεοί μια μέρα θα επιστρέψουν όπως είχαν δώσει τον λόγο τους. Τι δηλώνουν όλα αυτά; Άραγε ο συσχετισμός όλων αυτών με τα διαστημικά ταξίδια είναι ανόητες φαντασιώσεις; 

Ποιος μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξη των αρχαίων χαρτών ηλικίας 11.000 ετών

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ

που στις αρχές του 18ου αιώνα, ο Πίρι Ράις, αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού, ανακάλυψε στην ανατολή σε κάποιον ιερό ναό;

Αυτοί δόθηκαν προς μελέτη στον Αμερικάνο χαρτογράφο Άρλιγκτον Μάλερυ. Ο τελευταίος έκανε την καταπληκτική ανακάλυψη πως οι χάρτες ήταν απόλυτα ακριβείς, όχι μόνο στο χώρο της Μεσογείου και της Νεκράς Θάλασσας αλλά περιείχαν ακόμη περιοχές της Γης, σχεδιασμένες με τρομερή ακρίβεια προσέγγισης, σαν και αυτές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, καθώς και το διάγραμμα της Ανταρκτίδος, δημιουργώντας έτσι τεράστια ερωτηματικά για την προσέλευση των χαρτών, αφού μόλις το 1952 ανακαλύφθηκαν στην Ανταρκτική οροσειρές, οι οποίες βρίσκονταν ήδη σημειωμένες στους χάρτες που ανακάλυψε ο Ράις!! Οι χάρτες δεν απεικονίζουν μόνο το περίγραμμα των ηπείρων αλλά περιέχουν και την τοπογραφία του εσωτερικού αυτών και των χωρών τους. Οροσειρές, νησιά, ποτάμια, ήταν σημειωμένα με την μεγαλύτερη ακρίβεια.

 Οι μελέτες του καθηγητή Τσάρλς Χαπγκουντ το 1960 σχετικά με τους χάρτες, μας εξηγούν πως τα πρωτότυπα που αντιγράφουν οι χάρτες πρέπει να ήταν φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από πάρα πολύ μεγάλος ύψος. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι παρατηρείται στους χάρτες σχεδιασμένο ένα δίκτυο συνισταμένων καθώς και επιμήκυνση των ηπείρων που δεν βρίσκονται ακριβώς κάτω από το σημείο που έγινε η φωτογράφηση. Η σφαιρική μορφή της Γης δίνει αυτή την εντύπωση στις αεροφωτογραφίες. Οι ήπειροι που είναι κάπως απομακρυσμένες από το κέντρο της φωτογραφίας παρουσιάζονται να “βυθίζονται” προς τα κάτω και παρουσιάζονται παραμορφωμένες. Ο θρύλος λέει πως κάποιος “θεός” χάρισε αυτούς τους χάρτες σε έναν αρχιερέα. Όμως ποιος “θεός” θα είχε δώσει πριν 11.000 χρόνια τέτοιους χάρτες ακριβείας στον άνθρωπο;

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάποτε δήλωσε: “Στις μέρες μας οι παλιές συσκευές ξαναανακαλύπτονται και τα αρχαία πειράματα γίνονται για άλλη μια φορά”. Αλήθεια τελικά ποια εξήγηση υπάρχει για τα παράδοξα και μυστήρια που μένουν ως σήμερα ανεξήγητα;
Οι “Θεοί” έδωσαν υπόσχεση πως θα επιστρέψουν! Θα γυρίσουν άραγε κάποτε; Ποιος είναι ο μύθος και ποια η πραγματικότητα;

Ἑλλήνων Δίκτυον

Πρὶν σᾶς ἀφήσω καλὸ θὰ ἦταν νὰ θυμηθοῦμε κι αὐτὲς τὶς πυραμίδες:

Πυραμίδες Ἀνταρκτικῆς

Δὲν βλέπω νὰ ἀναφέρονται κάπου…

φωτογραφίες ἀπὸ   ἐδῶ, ἐδῶ, ἐδῶ κι ἐδῶ.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

6 thoughts on “Οἱ πυραμίδες τοῦ πλανήτου μας.

  1. Καλή σας μέρα. Ήθελα να προσθέσω κάτι που μου έκανε εντύπωση, βλέποντας ένα ντοκυμανταίρ προ πολλών ετών στο ΝΕΤ. Αφορά την πόλη Τεοτιχουακάν στο Μεξικό. Ο Αμερικανός αρχαιολόγος αναφερόμενος στο όνομα της πόλης αυτής είπε πως το όνομά της σήμαινε στην γλώσσα των αρχαίων κατοίκων της “η πόλη που έχει την εύνοια του Θεού”. Αυτό για μένα αποκαλύπτει την ύπαρξη του ελληνικού στοιχείου, αφού: ΤΕΟ είναι ο ΘΕΟΣ και ΤΙΧΟΥΑ η ΕΥΝΟΙΑ, Η ΤΥΧΗ. Σκέφτομαι λανθασμένα;;; Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό; Συμπτώσεις όλα και σε όλο τον πλανήτη;;; Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις τέτοιου επιπέδου. Εκπτώσεις ιστορίας υπάρχουν για λόγους συμφερόντων, όμως θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες επιπτώσεις για όσους κάνουν τα στραβά μάτια ηθελημένα και με σκοπό την παραπληροφόρηση της ιστορικής αλήθειας. (…και μέντοι και Δίκη καταλήψεται ψευδών τέκτονας και μάρτυρας…, Ηράκλειτος)

    • Ναί, πράγματι, σημαντικὴ πληροφορία. Ἔχεις δίκαιον. Ἁπλῶς ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα ὁ πλανήτης μὲ κάθε δυνατὸν τρόπο θὰ «ξερνᾶῃ» διαρκῶς Ἑλλάδα. Τόσο ποὺ δὲν θὰ μποροῦν πλέον νὰ κρυφτοῦν.

  2. πιστευω οτι αυτα τα οποια γνωριζουμε για τους προγονους μας ειναι τοσα λιγα και πολυ επιφανειακα! βγαινουν πολλα στο φως πλεον οσο κια να θελουν να τα αποσιωσουν. Για ενα να εισαστε βεβαιοι οτι οι αρχαιοι μας προγονοι ειχαν μεγαλυτερη τεχνολογια απο τη σημερινη και οτι τιποτα δεν εκαναν τυχαια και χωρις να συμβιλιζει η να αναδυκνυει κατι. επισης αν ψαξετε καλα θα μαθετε οτι οι αρχαιοι μας προγονοι γνωριζαν το DNA χιλιαδες χρονια πριν και το τσιμεντο και πολλα πολλα αλλα.. ψαξτε το αξιζει..

Leave a Reply