Καλλίτερα διακοπές παρά ἐπανάστασις;

Τις τελευταίες ημέρες ακούω πολλά και διαβάζω ακόμη περισσότερα για τους άχρηστους Έλληνες που έχουν γεμίσει παραλίες με στιγκάκια, ρακέτες, φραπέδες και τάβλι και αδιαφορούν για όλα. Διαβάζουν και ακούω πολλά για τους Έλληνες που νοιάζονται μονάχα για τις διακοπές τους και τίποτα άλλο. Όλοι πρόθυμα ρίχνουν κι από μια κατάρα στον Έλληνα γιατί διασκεδάζει σε μπαράκια, κάνει καμάκι και ηλιοθεραπεία.
Για καθίστε ρε μάγκες, δηλαδή τι θα προτιμούσατε;; Να έμενε σπίτι και να έπεφτε από το μπαλκόνι;; Να πάθαινε κατάθλιψη ή να ασχολείται όλη με την κυβέρνηση, το Σαμαρά, τον Στουρνάρα και τον Χάρη Θεοχάρη;;
Καλά κάνει ρε σεις ο Έλληνας και βγαίνει και διασκεδάζει. Ούτε κατάθλιψη θα πάθει ούτε θα αυτοκτονήσει κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους.
Θα μου πεις θα μπορούσε να κάνει επανάσταση. Αλήθεια, ρε μάγκες ξέρετε τι είναι η επανάσταση;; Νομίζετε ότι είναι παίρνουμε τα όπλα και βγαίνουμε στους δρόμους;; Ή νομίζετε ότι είναι οι πορείες που καπελώνονται κομματικά. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά αυτό δεν είναι επανάσταση.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε επανάσταση και από την παραλία.

Επανάσταση: «Επί» + «ανά» + «στάσις» (εκ του ίστημι) Η Επανάσταση αναδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη απεγκλωβισμού εκ του σαθρού ψυχοπνευματικού, πολιτισμικού, πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κατεστημένου που ζούμε στις μέρες.
Η έννοια της Επαναστάσεως δεν πρέπει να συγχέεται με την έννοια της εξεγέρσεως (= εκ + έγερσις = ξεσήκωμα), η οποία ενέχει στοιχεία αγανακτήσεως και ανεξέλεγκτου αυθορμητισμού χωρίς κατ’ ανάγκην συγκεκριμένον στόχον υλοποιήσεως ή προηγούμενον πρότυπον αναφοράς. Επανάσταση επίσης δεν σημαίνει όπως πολλοί εσφαλμένως συγχέουν, ότι, «άντε παίρνουμε τα όπλα και βγαίνουμε στους δρόμους», όπως κατά τα ατυχή πρόσφατα παραδείγματα των αραβικών και βορειοαφρικανικών λαών που κατέληξαν είτε σε αλλαγή αφέντη είτε σε εμφύλιο.
Στην Επανάσταση λειτουργεί το συνειδησιακό αφυπνιστικό πνευματικό στοιχείο, με ταυτόχρονη ανάσυρση αρχέγονων προτύπων, σε πλήρη συμπόρευση με το προς υλοποίησιν οραματικό ιδανικό, λαμβανομένων υπ΄ όψιν των ιδιαιτέρων συνθηκών της κάθε εποχής. Αυτό συντελείται πρωτίστως σε ατομικό και εν συνεχεία σε συλλογικό επίπεδον.
Στην σημερινή εποχή που είναι τόσο βαθιά ριζωμένη η πνευματική σύγχυση, η ψυχολογική ανασφάλεια και εξάρτηση , καθώς και η προσκόλληση στην υλιστική κατανάλωση για πολλούς (ευτυχώς όχι για όλους), θα ήταν πραγματική επανάσταση να κλείσουν την τηλεόρασή τους την ώρα αναμεταδόσεως ενός τουρκικού σήριαλ ή μιας ανόητης κουτσομπολίστικης εκπομπής και να διαβάσουν ένα ιστορικό ή φιλοσοφικό σύγγραμμα…
Επανάσταση είναι ο έρωτας…Επανάσταση είναι η επικοινωνία- ουσιαστική επικοινωνία με τον διπλανό μας. Επανάσταση είναι η αλληλεγγύη και το ”σκότωμα” του κοινωνικού αυτοματισμού…..Επανάσταση είναι η επιστροφή στις ρίζες του Ελληνισμού….
Οι Επαναστάτες είναι απλοί άνθρωποι, καθημερινοί που φροντίζουν να φέρονται με Αξιοπρέπεια, Ανθρωπιά κι Αλληλεγγύη.

Καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλους!
Γιώτα Χουλιάρα

Τί νά συμπληρώσω τώρα ἐγώ σέ ὅσα γράφει ἡ Γιώτα;
Εἶναι ποὺ συμφωνῶ βλέπετε μαζύ της…
Καί πῶς νά κάνῃς δῆλα δή ἐπανάστασι …νηστικός; Πῶς νά κάνῃς ἐπανάστασι …διψασμένος;
Χρειαζόμεθα τροφή, ὕδωρ… Χρειαζόμεθα ἐπαναπροσδιορισμό, αὐτογνωσία, ἐπανανθρωπισμό…
Πῶς θά συμβοῦν ὅμως αὐτά; Μέ τό νά κλεινόμαστε στά σπίτια μας καί νά κλαῖμε τήν Μοίρα μας;
Αὐτὴ εἰδικῶς ἡ ἐπανάστασις συν-Ἕλληνες δὲν ἔχει ὅπλα, σπαθιά, πέτρες, κλαδιά, σφεντόνες…
Αὐτὴ ἡ ἐπανάστασις εἶναι ὁ ἐπαναπροσδιορισμὸς τῶν ἀξιῶν. Καὶ εἶναι ἀτομική… γιὰ τὸν κάθε ἕναν ἀπὸ ἐμᾶς…
Καὶ συμβαίνει… Μὲ τὸ καλὸ ἤ μὲ τὸ ἄσκημο…
Καὶ θὰ ἐπιτύχῃ!!! Εἶναι μονόδρομος!!!

Φιλονόη

Υ.Γ. Ἥλιος, θάλασσα κι ἀέρας μᾶς ἔκτισαν… Ἥλιος θάλασσα κι ἀέρας θὰ μᾶς ξανακτίσουν.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply