Ὁ ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατήγγειλε τό Ἑλληνικό κράτος ἐπειδή ἐπαναπροώθησε λαθρομετανάστες στήν τουρκία!

Μια απίστευτη (εκ πρώτης όψεως…) ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο, με την οποία καταγγέλλει… παράνομη επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στην Τουρκία, από κει που ’ρθαν, αντί οι αρχές «να τους προωθήσουν στα αστικά κέντρα»!!!
Δηλαδή, να τους στείλουν στην Αθήνα!!!
Μάλιστα, τα θράσσος του ΣΥΡΙΖΑ (οι ίδιοι που θέλουν και να κυβερνήσουν…),ήταν να επικαλούνται τα… ανθρώπινα δικαιώματα και απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Όμως ξεχνούν επιμελώς να πουν…πως η Τουρκία είναι μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα (αναγνωρισμένη από όλες τις επιτροπές και τα συμβούλια των διεθνών οργανισμών)  άρα οι “πρόσφυγες” θεωρούνται ασφαλείς και μπορούν να ζητήσουν άσυλο εκεί.
Εκτός αυτού μιλάμε για μια χώρα (Τουρκία) που και ανάπτυξη έχει και πιο πλούσια από εμάς είναι…καθώς επίσης έχει και θέσεις εργασίας,κάτι το οποίο δεν ισχύει για την δική μας χώρα.

Τώρα τι κόψιμο έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με τις “δουλειές” των Τούρκων δουλεμπόρων,αυτό είναι ένα πραγματικά ένα μεγάλο και άλυτο μυστήριο.Ας μπει στον κόπο να το ψάξει και κανένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ.

Ιδού ολόκληρη η κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπεράσματα δικά σας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου καταγγέλλει παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών
“Καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς και κατάφωρα παράνομες ενέργειες στις οποίες προέβη το Λιμεναρχείο Λήμνου στις 29/8, όταν ομάδα μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα αποβιβάστηκε με βάρκα στην Πλάκα.
Καταγγέλλουμε επίσης την απίστευτη ιστορία που «έστησε» το Λιμεναρχείο (με την ανοχή,  συνεργασία και συγκάλυψη και των αστυνομικών αρχών της Λήμνου) προκειμένου να δικαιολογήσει την παράνομη και ενάντια στο προσφυγικό δίκαιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα:
Τα χαράματα της Πέμπτης, περίπου στις 6,00’ το πρωί, αποβιβάζονται στην Πλάκα 15-20 μετανάστες μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά. Κάτοικοι του χωριού ενημερώνουν την αστυνομία και το Λιμενικό, οι οποίοι  και τους συλλαμβάνουν. Και αντί να ακολουθηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με το δίκαιο διαδικασία της κράτησης, αναγνώρισης και προώθησης προς τα αστικά κέντρα, οι λιμενικές αρχές, προφανώς εκτελώντας εντολές ανωτέρων της υπηρεσίας τους, τους επιβιβάζουν στην βάρκα και τους προωθούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και την τουρκική ακτοφυλακή. Προκειμένου δε να δικαιολογήσουν την παρανομία, επικαλέστηκαν ψευδώς ότι οι μετανάστες δεν αποβιβάστηκαν στο νησί αλλά εντοπίστηκαν στις 5,00’ το απόγευμα (δηλ. 11 ώρες μετά την αποβίβασή τους), στην οριογραμμή μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου και πριν ακόμη εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Θεωρούμε ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Εγκαινιάζει μια νέα (τουλάχιστον για τη Λήμνο) τακτική των λιμενικών αρχών, επαναπροώθησης των μεταναστών-προσφύγων με συνοπτικές-παράνομες διαδικασίες, με ταυτόχρονα κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του προσφυγικού δίκαιου και των διεθνών δεσμεύσεων. Και αυτό, ακόμη και αν πρέπει να «στηθούν» από επίσημες κρατικές αρχές, ψεύτικες ιστορίες και σκηνικά που να καλύπτουν την επαναπροώθηση.
Θεωρούμε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η άμεση διερεύνηση του περιστατικού και η απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση”.

Πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

0 thoughts on “Ὁ ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατήγγειλε τό Ἑλληνικό κράτος ἐπειδή ἐπαναπροώθησε λαθρομετανάστες στήν τουρκία!

Leave a Reply