Ἡ χρησιμότης τοῦ Google Earth.

Εἴπαμε…
Ναί, μᾶς παρακολουθοῦν…
Ναί, θέλουν νὰ ἐλέγχουν ἀκόμη καὶ τὸ κατούρημά μας…
Ναί, θέλουν νὰ μὴν μποροῦμε νὰ σκεφτοῦμε κάτι, πλὴν αὐτῶν ποὺ οἱ ἴδιοι θὰ μᾶς ὑπαγορεύουν…
Ὅμως τὰ δικά τους ἐργαλεῖα μποροῦν πλέον νὰ γίνουν πολὺ χρήσιμα.
Ἕνα ἀπὸ αὐτὰ τὸ Google Earth.
Σήμερα εἶναι ἡ ἀρχαιολογία καὶ ἡ ἱστορία ποὺ ἔχουν τὴν τιμητική τους…
Άλλὰ ὑπάρχουν κι ἄλλα… Πάρα πολλά…

Ἀρκεῖ πάντα βέβαια νὰ κρατοῦμε τὶς ἄμυνές μας ὑψηλά…

Φιλονόη

 Ανακάλυψε κατεστραμμένες πυραμίδες μέσω Google Earth

Αφού πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια να μελετά το Google Earth, η Αμερικανίδα επιστήμονας Angela Micol ανακάλυψε τις πιθανές τοποθεσίες κατεστραμμένων αιγυπτιακών πυραμίδων στη λεκάνη του Νεου.

Η επίμονη αρχαιολόγος-ερευνήτρια από τη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ κατάφερε να εντοπίσει μέσω του διαδικτύου το μέρος όπου υπήρχε πυραμίδα σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Γκίζας.Η επιστήμονας σκοπεύει τώρα να επισκεφθεί την Αίγυπτο, με σκοπό να μελετήσει και από κοντά τις τοποθεσίες που τόσο καιρό παρατηρούσε μέσω Google Earth.

Η μία τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην πόλη Αμπού Σίντουμ και η άλλη 140 χιλιόμετρα μακριά της, και οι δύο νότια της σημερινής πρωτεύουσας.

Η ίδια, μιλώντας στο Skynews τόνισε τη σημασία των ευρημάτων της και την ανάγκη εξακρίβωσής τους, όπως και τη σημαντικότητα του μέρους, μια και όλες οι πυραμίδες για τις οποίες γνωρίζουμε είναι μόνον γύρω από το Κάιρο.

Τον περασμένο Μάιο, μία ακόμα επιστήμονας, η Αμερικανίδα αιγυπτιολόγος Dr Sarah Parcak ανακάλυψε, επίσης με τη βοήθεια του to Google Earth, άλλες 17 χαμένες πυραμίδες.
Επιπλέον, η Micol ανακάλυψε υποβρύχια πόλη στο Μεξικό, κοντά στη χερσόνησο Γιουκατάν.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Angela Micol http://www.googleearthanomalies.com/ έχει και για την Ελλάδα

περιπλανώμενος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply