Ὅσα δηλώσῃς θὰ εἶναι εἰς βάρος σου!

Ξεκίνησε μὲ τὴν ἀπογραφή… καὶ συνεχίζει…
Τί δηλώσαμε (δηλώσατε, διότι ἐγὼ δέν…) τότε; Πόσα ἀποχωρητήρια ἔχει τό σπίτι μας; Πόσους φιλοξενεῖ; Πόσα πλακάκια ἔχει ἡ κουζίνα;
Κι ἄλλα πολλά, χαριτωμένα καὶ …ἀνούσια, ἀλλὰ πολὺ σημαντικὰ πλέον γιὰ τοὺς κρατοῦντες. Τώρα πιὰ λοιπὸν ὅλα χρησιμοποιοῦνται ἐναντίον μας. Ἀπὸ τὸ σπίτι μας ἔως τὸ …βρακί μας!

Εφορία: O,τι δηλώσετε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι για 7.000.000 πολίτες

Αγώνα δρόμου μέχρι τα Χριστούγεννα δίνουν φορολογούμενοι και λογιστές, που τρέχουν και δεν προλαβαίνουν τις διορίες που διαρκώς αλλάζουν για να δηλώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στην εφορία –ετοιμάζεται και νέα για όσες λήγουν την Παρασκευή 27/9 για δηλώσεις Ε9, επανέλεγχο δικαιολογητικών κλπ.

Παρά τα απανωτά προβλήματα και τις διακοπές σύνδεσης στο δίκτυο του Taxisnet όμως, κυβέρνηση και Τρόικα «τρίβουν τα χέρια τους»  καθώς θεωρούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι τελικά έτοιμο το νέο περιουσιολόγιο το οποίο «κτίζει» μήνες τώρα ο κ. Χάρης Θεοχάρης (και το οποίο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια διακαώς ήθελαν να αποκτήσουν αλλά δεν μπορούσαν όλες οι κυβερνήσεις) βάσει του οποίου, από το 2014 και μετά, θα ελέγχεται on-line ολόκληρη η κινητή και η ακίνητη περιουσία 7 εκατομμυρίων.

Ο φόρτος των στοιχείων που έπρεπε να μπουν στο νέο περιουσιολόγιο ήταν ασύληπτος, για αυτό δεν επαρκούσαν καν οι γραμμές του ΟΤΕ για να μεταφέρουν τα δεδομένα που εισέρρεαν τις ώρες αιχμής στον server της ΓΓΠΣ.

Από το 2014, θα έχει στηθεί πλέον ο αληθινός Big Brother της εφορίας. Με τα στοιχεία που θα έχει, θα καταργηθούν ως περιττά τα αντικειμενικά κριτήρια και τα τεκμήρια, αφού η εφορία θα βλέπει και θα ελέγχει έσοδα, έξοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα, καταθέσεις κλπ για κάθε πολίτη. Θα μπορεί έτσι να διενεργεί κάθε είδους διασταύρωση, «παίζοντας» με παραμέτρους που θα «σαρώνουν» κάθε ευρώ που διακινεί.

Ό,τι δήλωσε και ό,τι δηλώνει επιπλέον τις επόμενες μέρες και εβδομάδες κάθε φορολογούμενος θα χρησιμοποιείται εναντίον του!

Ό,τι δεν δικαιολογείται, θα κατάσχεται σαν προϊόν φοροδιαφυγής.

Ο Big brother είναι πλέον σχεδόν έτοιμος. Στα 6,5 εκατομμύρια των δηλώσεων Ε1 (μαζί με τα συνοδευτικά έντυπα Ε2, Ε3, Ε5 κλπ) έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις Ε9 από 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι δηλώσεις συνολικά ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, ενώ το taxisnet δεν δεχόταν ποτέ ως τώρα πάνω από 1,5 – 2 εκατομμύρια δηλώσεις το χρόνο.

Πάνω σε αυτόν τον φόρτο θα πρέπει φέτος να δηλωθούν και οι συγκεντρωτικές τιμολογίων (πελατών-προμηθευτών) για να γίνουν διασταυρώσεις για τις συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών (για πλαστά και εικονονικά κλπ). Και αυτή η διορία που έληγε στα μέσα Οκτωβρίου θα πάρει παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όμως εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν και δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Αν και αυτές θα υποβληθούν χειρόγραφα και όχι μέσω του Taxisnet, θα δώσουν «τροφή» για νέες διασταυρώσεις και ελέγχους με τους οποίους η εφορία θα «ξετινάξει» από τα τέλη του 2013 ή τις αρχές του 2014 τους φορολογυμένους. Με όλες αυτές τις παραμέτρους, ό,τι δεν δηλώνεται κατάσχεαι, μετά τους ελέγχους που θα «τρέχουν» καθημερινά για όλα τα εισοδήματα και για όλους τους φορολογουμένους.

 πηγή

Τί πάθαμε;
Δέν ξέραμε; Μά γιατί δέν ῥωτούσαμε;  Πάλι σάν τά πρόβατα θά πᾶμε γιά σφαγή;

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply