Ἡμερίδα μὲ θέμα τὸν Μινωϊκὸ Ὑπολογιστὴ καὶ τὴν Ἀτλαντίδα.

Προωθώ το σχετικό πληροφοριακό δελτίο όπως μου εστάλη από τους διοργανωτές. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα θέματα εξόχως ενδιαφέροντα!!

Ο Φιλοσοφικός και Πολιτιστικός σύλλογος ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ  διοργανώνει Ημερίδα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 έως  ώρα 14:00 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ των Πατρών.

Κατά την πρώτη διάλεξη με θέμα: Μινωϊκός Υπολογιστής-Μινωϊκή Τεχνολογία, θα παρουσιαστεί ο Μινωϊκός Υπολογιστής του Παλαιόκαστρου, τον οποίο  ανέσυρε από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου ο ομιλητής στην Ημερίδα, δρ Μηνάς Τσικριτσής. Ένα εύρημα που αλλάζει τη γνώση μας για τον μινωικό πολιτισμό: το πρώτο ηλιακό ρολόι και αναλογικός υπολογιστής γεωγραφικού πλάτους και εκλείψεων, που προηγείται του μηχανισμού των Αντικυθήρων κατά 1.400 χρόνια. Είναι διαστάσεων πυξίδας, αλλά έχει και «γιγάντιο αδελφό»: το πασίγνωστο Στόουνχεντζ!

Στην δεύτερη διάλεξη της Ημερίδας από τον Καθηγητή ε.σ. του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρο Παπαμαρινόπουλο θα αναπτυχθεί το θέμα Ατλαντίς: Μύθος, παράμυθος ή ιστορική πραγματικότητα. Στην εν λόγω πρώτη διάλεξη παρουσιάζεται η Αθήνα όπως περιγράφεται στο πλατωνικό κείμενο Τίμαιος και Κριτίας ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη διάλεξη όπου θα παρουσιαστεί και η Ατλαντίδα.

            Θα εξετάσουμε προσεκτικά το αρχαίο κείμενο και θα τον αντιπαραβάλλουμε  με τα αποτελέσματα της αρχαιολογίας, της γεωλογίας και της γλωσσολογίας.  Θα γίνει σταδιακώς αντιληπτό ότι τα Πλατωνικά στοιχεία επαληθεύονται  σχεδόν ένα προς εσένα. Δηλαδή αποδεικνύεται ότι ο Πλάτων περιγράφει, την προϊστορική Αθήνα ειδικά και την προϊστορική Ελλάδα γενικά, 800 χρόνια πριν από την εποχή του.

Οι ιστορικοί δεν γράφουν τίποτε απολύτως για εκείνην την μακρινή περίοδο ενώ ο Πλάτων δίνει μοναδικές πληροφορίες για το τέλος του κόσμου των Αχαιών.

Το εν λόγω θέμα έχει παρουσιαστεί σε τρία διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Μετά το πέρας των διαλέξεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply