Δημοκρατική ἀπόφασις ἡ διαγραφή τοῦ Σαράκη ἀπό τήν Ν.Δ.;

Οἱ μεγαλύτεροι ἐγκληματίες παγκοσμίως ἔχουν δικαίωμα ὑπερασπίσεως, βάσει παγκοσμίων νόμων.
Ἀκόμη καὶ οἱ χειρότεροι, κυριολεκτικῶς, ἐγκληματίες, ἔχουν δικαίωμα σὲ δικηγόρο ἀλλὰ ἐπίσης ἔχουν καὶ ὑποχρέωσι, τὰ δικαστήρια, ὅταν δὲν ὑπάρχει συνήγορος, νὰ ὁρίσουν αὐτά. Κι ἔτσι, γιὰ σφαγές, γιὰ φρικώδεις πράξεις, γιὰ ἐγκλήματα ποὺ οὐδὲ ἕνας ἀνθρώπινος νοῦς δύναται νὰ διανοηθῇ, βλέπουμε πάντα συνηγόρους ὑπερασπίσεως.
Αὐτὰ βέβαια ἀφοροῦν στὴν κοινὴ λογική… Ὄχι στὴν λογικὴ τοῦ …«συνταγματικοῦ τόξου».

Ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία, Παύλος Σαράκης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να υπερασπιστεί τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη, απόφαση που οδήγησε στην διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, όπως απεφάνθη η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο Σαράκης υπεραμύνθηκε της επιλογής του να εκπροσωπήσει τον Κασιδιάρη, τονίζοντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν μπορούν τα πολιτικά πιστεύω ενός ανθρώπου να υπερισχύσουν του επαγγελματικού καθήκοντος. Τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν λειτουργεί με ιδεολογικά κριτήρια και αναφέρθηκε στο υπερασπιστικό καθήκον του.

Ο δικηγόρος του χρυσαυγίτη βουλευτή επικαλέστηκε τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Επομένως έπρεπε να απαντήσει θετικά στην πρόταση Κασιδιάρη, καθώς ως κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον συνήγορό του.

Αναρωτήθηκε μάλιστα τι σχέση μπορεί να έχει το επαγγελματικό καθήκον με την πολιτική, ρωτώντας: «Όταν παει κάποιος στον γιατρό, τον ρωτάει τι ψηφίζει;».

Αναφορά στο θέμα έκανε και μέσω του λογαριασμού του στο twitter όπου ανέφερε: «[Διαγραφή Μου Από Ν.Δ]:Το Επαγγελματικό Μου Καθήκον,Η Υπεράσπιση Του Δικαίου Και Ο Πατριωτισμός Μου,Είναι Αδιαπραγμάτευτες Αρχές Και Αξίες!».

πρῶτο θέμα

Μπορεῖ κάποιος νά σχολιάσῃ ἐπί τῆς διαγραφῆς τοῦ δικηγόρου ἀπό τό «δημοκρατικό» του κόμμα;
Ἐγὼ πάντως ἀδυνατῶ…

Φιλονόη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply