Οἱ φαντάροι τῆς Στρογγύλης ποῦ πῆγαν;

Οἱ φαντάροι τῆς Στρογγύλης ποῦ πῆγαν;9Μεγάλη ἀναστάτωσις ἔχει γίνῃ τὶς τελευταῖες ἡμέρες, μὲ τὸ ζήτημα τῆς νήσου Στρογγύλης.
Ἐκεῖ λοιπὸν ὑπῆρχε ἕνα ἄγημα ἑπτὰ στρατιωτῶν, ποὺ μετὰ ἀπὸ ἀπόφασι τοῦ Μπένυ πᾶνε, μᾶς τελείωσαν… Ἀπεσύρθησαν.
Ὅλοι λοιπὸν ἀπασχολοῦνται μὲ τὸ ἐὰν εἶναι, ἤ ὄχι, ἀληθὲς τὸ ὅ,τι ἡ νῆσος Στρογγύλη χάνει τὴν ΑΟΖ της καὶ δὲν εἶδα κάποιον, οὔτε κἄν τὸν κύριο Ἰγνατίου, ποὺ σαφῶς κατέχει περισσότερα ἀπὸ ἐμᾶς, ἐπὶ τοῦ ζητήματος, νὰ θίγουν τὸ θέμα τῶν φαντάρων.

Ἔφυγαν λοιπόν οἱ στρατιῶτες μας ἀπό τήν νῆσο Στρογγύλη; Ναί ἤ ὄχι;
Κι ἐάν ναί, μέ ποίου τήν διαταγή τό ἔκαναν; Ὁ ὑπουργός ἐξωτερικῶν ἤ ὁ ὑπουργός ἐθνικῆς ἀμύνης τό ἀπεφάσισαν καί τό ὑπέγραψαν;
Κι ἐάν ἔφυγαν ἀπό τήν νῆσο Στρογγύλη τά παλληκάρια μας, μέ ποιό σκεπτικό διετάχθῃ αὐτό; Ὁ ἀρχαιολογικός χῶρος δέν ἔχει ἀνάγκη φυλάξεως; Θά σταλῇ ἀπό τό ὑπουργεῖον ἀ-πολιτισμοῦ ἄλλο ἄγημα; Ἤ μήπως θά παραμείνει βορά στίς ὀρέξεις τοῦ κάθε ἀρχαιοκαπήλου;

(Ὅλα τὰ περὶ ὑπουργῶν, ὑπουργείων καὶ λοιπῶν ἀξιωμάτων μὲ μικρὸ γράμμα. Τὸ κεφαλαῖο δείχνει σεβασμό, ποὺ ἐγὼ δὲν διαθέτω!!!)

Ο πρώην Τούρκογλου άδειασε απο κατοίκους και φαντάρους τελείως τη Στρογγύλη!

Απο ότι φαίνεται η παράδοση εδάφους στις μέρες μας δεν είναι κάτι που ευαισθητοποιεί κανένα. Τις προηγούμενες ημέρες γράψαμε τρία άρθρα σχετικά με την αλλαγή της χρήσης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ).

Στο πρώτο απο αυτά είχαμε αναφέρει ότι κάποια στιγμή οι φαντάροι θα αποχωρούσαν αναγκαστικά απο τη νησίδα σαν αποτέλεσμα του ότι άλλαξε η χρήση της σε αρχαιολογικό χώρο.

Την ευθύνη για τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ απο αυτή την απόφαση, δεν την έχει μόνο ο υπ. Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου αλλά και ο υπ. Άμυνας Αβραμόπουλος όπως και ο σημερινός υπ. Πολιτισμού Παναγιωτόπουλος, που εκτός του ότι άφησε τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού χωρίς μπαταρίες και βασικά αφοπλισμένα όταν ήταν υπ. Άμυνας μετέτρεψε τη χρήση της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, κάνοντας τη απο νησίδα βραχονησίδα και γκριζάροντας τη σαν τα Ίμια.

Το νέο που μάθαμε σήμερα είναι ότι δυστυχώς οι φαντάροι έχουν ήδη αποχωρήσει επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη μας.

Απόσυρση κατοίκων και στρατού απο τη Στρογγύλη

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το διαδίκτυο (βλέπετε εδώ) και σύμφωνα με ρεπορτάζ του κ.Ζαχαρία Γεωργούση στην Ελεύθερη Ώρα, η κυβέρνηση φρόντισε να αποσύρει τους επτά καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στη νησίδα (νησίδα = μικρό νησί, βραχονησίδα = νησίδα χωρίς οικονομική ζώνη) μαζί με τους λίγους πολίτες, που έδιναν κάποια οικονομική ζωή στο νησί ασχολούμενοι με λίγες κτηνοτροφικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Γεωργούσης σε ρεπορτάζ του στην Ελεύθερη Ώρα αναφέρει:

Ελεύθερη Ώρα, Ζαχαρίας Γεωργούσης: 

Στο εν λόγω νησί υπήρχαν 7 καταδρομείς από συγκεκριμένη Μοίρα της Ρόδου. Όπως επίσης  και 15 κάτοικοι που έδιναν οικονομική ζωή στο νησί. Με άνωθεν εντολή τόσο οι καταδρομείς, όσο και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το αεροσύνορο του ελληνισμού, μας εξομολογείται αξιωματικός.

Η κατάθεση ψυχής του αξιωματικού και τα ανατριχιατικά στοιχεία που αποκάλυψε, δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενώπιον μεθόδευσης, που αγγίζει τα όρια εθνικής μειοδοσίας”.

Απάντηση για το θέμα απο τη κυβέρνηση καμμία… Η σιωπή των αμνών…!  H τακτική που ακολουθούν γνωστή. Πρώτα προσπαθούν να εκμαιεύσουν τί γνωρίζουμε και μετά θα πούν στη Βουλή «Έλα καλέ, ακούτε τους συνωμοσιολόγους». Τι απλοί άνθρωποι που είστε…

Η κυβέρνηση όπως και η αντιπολίτευση, παρότι δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος για το θέμα που συνεχώς αυξάνεται, δεν φαίνονται να ευαισθητοποιούνται ώστε να υπάρξει μια απάντηση που να διορθώνει τα πράγματα.

Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση, στην οποία ευρίσκονται όλοι τους. Τέτοιες αποφάσεις μόνο συλλογικές θα μπορούσαν να είναι.

Αντί να «πέσει» η κυβέρνηση με αυτό που έγινε, με εκρηκτικές δηλώσεις και πρακτικές αφ΄ενός στρέφει την προσοχή αλλού και αφ΄ετέρου οδηγεί τη χώρα προς εξέγερση για να ολοκληρωθεί η Συριοποίηση της.

Eίναι πλέον ορατό αυτό που έρχεται.

Γιατί δεν έγινε αρχαιολογικός χώρος μόνο ένα μέρος της Στρογγύλης;Πολλές υποψίες γεννάει και το γεγονός ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (KΑΣ) δεν κήρυξε αρχαιολογικό χώρο μόνο ένα μέρος της νησίδας αλλά ολόκληρη! Το ΚΑΣ υπάγεται στο υπ. Πολιτισμού…

Αυτό ήταν και το κερασάκι στη τούρτα, που έκανε όχι μόνο εμάς αλλά και  πολύ άλλο κόσμο να πονηρευθεί για τις «πατριωτικές» προθέσεις της κυβέρνησης.

Αν ποτέ δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση, ελπίζουμε να είναι σαφείς και πλήρεις, γιατί αν είναι σαν αυτές που ακούμε απο τους εγκάθετους συμφερόντων στο διαδίκτυο θα επανέλθουμε δριμύτατοι.

Σημειώστε στο σημείο αυτό και τη συμμετοχή του Πάνου Παναγιωτόπουλου υπ. Πολιτισμού στην απόφαση αυτή, που επί της εποχής του συνεχίστηκε ο αφοπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Έφυγε απο το υπ. Άμυνας και άφησε όλα τα υποβρύχια U209  χωρίς μπαταρίες, δηλαδή μη επιχειρησιακά. Το πολεμικό ναυτικό χάρι σε αυτόν έχει μόνο ένα επιχειρησιακό υποβρύχιο, τον ελαττωματικό Παπανικολή.

Μετά από πόσα χρόνια από τώρα θα ξαναποκτήσει οικονομική ζωή η Στρογγύλη;

H χρήση της νησίδας μετετράπη σε αρχαιολογικό χώρο που δεν λειτουργεί. Η Στρογγύλη δεν είναι Δήλος ούτε έχει τα αρχαία της Δήλου για να ισχυριστεί κάποιος χαζός ότι θα έχει μια μεγάλη οικονομική ζωή όπως η Δήλος και αυτό μετράει στη διεκδίκηση της πλήρους ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδας που δικαιούται.

Η Δήλος δεν  είναι συνοριακή νησίδα και είναι πολύ κοντά στη Μύκονο. Η Στρογγύλη είναι. Κακώς συγκρίνονται τα δύο νησάκια.

  • Ένας Θεός ξέρει μετά πόσα χρόνια θα ξεκινήσει να λειτουργεί η νησίδα Στρογγύλη έστω σαν αρχαιολογικός χώρος.
  • Αν δεν βρεθούν σημαντικά αρχαία, ποιός θα πηγαίνει εκεί; Kανένας.
  • Οι ανασκαφές θα πάρουν χρόνια και μέχρι τότε οικονομική ζωή μηδέν. Οι ανασκαφές δεν είναι οικονομική ζωή.
  • Στο νησί δεν θα υπάρχουν κάτοικοι που να ζούν εκεί αυτοτελώς. Αυτό είναι ουσιώδες σημείο.

Την περίοδο αυτή η Στρογγύλη, αφού δεν θα έχει οικονομική ζωή θα είναι βραχονησίδα, δηλαδή δεν θα δικαιούται υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Ξαναεπαναλαμβάνουμε, ότι σε περιπτώσεις σαν τη Στρογγύλη πρέπει να ενισχύεται το οικονομικό profile καί όχι να μειώνεται. Αυτή είναι η γενική στρατηγική που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο σε νησίδες, ιδαίτερα όταν αυτές διεκδικούν μεγάλο κομμάτι στη συνολική ΑΟΖ.

Η κυβέρνηση εξαφάνισε απότομα την οικονομική ζωή της νησίδας και απέσυρε κατοίκους και στρατό απο επάνω.

Η ύπαρξη κατοίκων που μπορούν να επιβιώσουν αυτοτελώς αλλά και η ύπαρξη οικονομικής ζωής στο νησί είναι οι δύο βασικές παράμετροι σύμφωνα με το άρθρο 121 του Νόμου της Θάλασσας, ώστε το μικρό αυτό νησί (νησίδα) να μη γίνει βραχονησίδα. Η κυβέρνηση κατάργησε και τα δύο.

Έχετε ξεχάσει και τις νησίδες Καλόγεροι που έγιναν βραχονησίδες και όχι απο μόνες τους…

Στις νησίδες Καλόγεροι απο τις οποίες επίσης εξαρτάται ο καθορισμός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο κέντρο του Αιγαίου δεν υπάρχει καμμία οικονομική ζωή.

Ένας φάρος δεν αρκεί για να διεκδικήσει η Ελλάδα μια μεγάλη περιοχή υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ. Αυτό το ξέρατε; Σας το έχει πεί κάποιος; Όχι. Γιατί άραγε;

Δεν μπορούμε να προσθέσουμε και τη Στρογγύλη στη  λάθος στρατηγική που ακολουθείται – και μάλιστα επι δεκαετίες – για αυτές τις σημαντικές νησίδες από όλες τις δήθεν φιλοπατριωτικές Ελληνικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Καλείσθε να διαβάσετε και τα προηγούμενα τρία άρθρα που έχουμε γράψει, των οποίων οι διασυνδέσεις δόθηκαν προηγουμένως.

Αν δεν τα διαβάσετε δεν θα καταλάβετε το θέμα και θα οδηγηθείτε σε παρερμηνείες, κάτι που οικονομικοί δολοφόνοι και πράκτορες ξένων κέντρων επιθυμούν. Πολλοί εγκάθετοι που παρακολουθούν το ιστολόγιο διαλέγουν αποσπασματικά ένα μέρος όσων λέμε και απαντούν μόνο σε αυτό.

Στην Ιαπωνία τα παιδιά διδάσκονται το θέμα της ΑΟΖ στο δημοτικό. Στην Ελλάδα όχι. Οι μεγάλοι ξέρουν για την Ιαπωνική ΑΟΖ, όπως οι Έλληνες ξέρουν να εξηγούν το λογαριασμό της ΔΕΗ! Άλλος πολιτισμός.

Ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα προς μελέτη αφορά τη νησίδα OkinoToriShima, που είναι στο νοτιότερο σημείο της Ιαπωνίας.

Το μέγεθος της συγκεκριμένης νησίδας ήταν αρχικά 8 στρέμματα. Με το χρόνο όμως το μέγεθός της έγινε κάτω απο ένα στρέμμα γιατί τα νερά ανέβηκαν! Το αποτέλεσμα το βλέπετε στι φωτογραφίες που ακολουθούν.Δυστυχώς, οι κακοί γείτονες της Ιαπωνίας προβάλλουν αντιδράσεις για το αν δικαιούται πλήρους οικονομικής ζώνης ή υφαλοκρηπίδας το συγκεκριμένο νησάκι που μίκρυνε. Με απόφαση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον κατασκευές στην περιοχή που να ενισχύσουν την οικονομική του ζωή…Oι ίδιοι όμως ενώ κατηγορούν τους άλλους κτίζουν  στρατιωτικές κατασκευές σε διαφιλονικούμενους υφάλους προκειμένου να διεκδικήσουν την AOZ που τους αναλογεί.

Δέστε αριστερά τις κατασκευές της Κίνας στη διεκδικούμενη απο τις Φιλιππίνες περιοχή του υφάλου Scarborough.

Σε αντίθεση με το τι κάνουν άλλοι προσπαθώντας να αυξήσουν την οικονομική ζωή και τον αριθμό των κατοίκων σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή, οι Ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να μειώνουν από την εποχή Σημίτη με αποφάσεις τις δυνατότητες να αναπτυχθεί οικονομική ζωή σε μη διαφιλονικούμενες νησίδες με ιδιαίτερο βάρος στο καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, όπως οι νησίδες του συμπλέγματος του Καστελόριζου και οι δύο νησίδες Καλόγεροι, μετρατρέποντας τες σταδιακά σε βραχονησίδες.

Τί  άλλο να εξηγήσουμε;

Τεχνητά νησιά που δημιουργούν ΑΟΖΣτη φωτογραφία βλέπετε τη σχεδίαση ενός πράσινου νησιού που κατασκευάζεται απο Ιαπωνέζικη εταιρεία και πρόκειται να μεταφερθεί στον Ισημερινό. Το νησί αυτό θα επιπλέει, θα μπορεί να καλλιεργηθεί και να κατοικηθεί. Θα έχει φυσικά και την δική του ΑΟΖ.

Aυτές τις πληροφορίες σας τις έχουν δώσει άλλοι; Όχι. Ξέρετε γιατί; Γιατί θέλουν να κοιμάσθε. Όταν κοιμάσθε τότε αυτοί θα φαίνονται σοφοί και θα κλέβουν χωρίς να τους βλέπετε. Στους στραβούς βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι!

Οι πολυλογάδες των ΜΜΕ και οι διαπλεκόμενοι συνεργάτες και προιστάμενοί τους ακόμη και στον ύπνο τους μιλάνε, πότε να βρούν χρόνο να διαβάσουν, με τι προσόντα να μάθουν πως η τεχνολογία επιβάλλεται στη πολιτική; Η Ελλάδα των δανείων μόνο σε ένα πράγμα παραμένει πρώτη, στη διαφθορά και στο νόμο της αρπαχτής. Δεν φταίει για όλα η Γερμανία, κάποιοι στην Ελλάδα υπογράφουν και όταν κατουράνε…

Την Ελλάδα που είναι ένα αιώνα πίσω σε όλα, την κυβερνούν δοσίλογοι και σφενδόνες.

Τα παιγνίδια παίζονται απο τη μια απο τους τριπλοθεσίτες που ειναι σύμβουλοι στα υπουργεία και κοιμούνται όρθιοι στα Εθνικά θέματα και απο την άλλη απο τους μειοδότες που συχνάζουν στη περιοχή. Κανένα απο αυτά τα λαμόγια δεν αφήνει την καρέκλα του παρότι τα έχουν κάνει τελείως σκ.τά. Είναι πολλά τα λεφτά.Μια ακόμη φωτογραφία, που δείχνει ένα design ενός σύμπλεγματος τέτοιων “νησιών”. Αυτά σας τα μαθαίνουν άλλοι;

Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Υπάρχει το χτές. Υπάρχει και το αύριο. Επιτέλους κάνετε τη σωστή επιλογή. Μην αφήνετε το παρόν πολιτικό σύστημα με τους συνεργάτες του – εντός και εκτός Ελλάδας – να σας δουλεύει. Μη τους ανέχεστε. Μη τους αφήνετε περιθώρια να σας κοροιδεύουν αλλοιώς η Ελλάδα θα γίνει ακόμη μικρότερη.

Τί προηγήθηκε της αλλαγής χρήσης της Στρογγύλης;

1> Η νησίδα Στρογγύλη πρώτα μπήκε στο δίκτυο Natura μαζί με τη Ρώ και το Καστελόριζο (αυτό σημαίνει περιορισμένη και υπό όρους οικονομική εκμετάλλευση), τώρα έγινε αρχαιολογικός χώρος οπότε δεν μπορεί να κτισθεί τίποτα οικονομικά παραγωγικό επάνω (π.χ. ένα ξενοδοχείο, ένα αεροδρόμιο, ανεμογεννήτριες, ένα μεγάλο λιμάνι, να υπάρξει πράσινη ανάπτυξη κλπ), ενώ με παλαιότερο νόμο (Ν.3028/2002 του πρώην Τούρκογλου) σαν βραχονησίδα δεν επιτρέπεται να κτιστεί τίποτα νέο επάνω της! Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει ακόμη ή αν έχει γίνει κάτι προς το χειρότερο.

2>Το Μάρτιο του 2013 σε ένα συνέδριο των «πατριωτών» ΑΝΕΛ αναφέρθηκε απο κάποιο σύμβουλο του υπ. Άμυνας ονόματι Μάζη βλέπετε (εδώ και εδώ) ότι Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ δεν εφάπτονται. Λέτε να ειπώθηκε τυχαία;

3>Για αλλαγή των συνόρων μίλησε στην Άγκυρα ο πρώην Τούρκογλου, στα χνάρια της Ψαρούδας – Μπενάκη.

Εδώ πρέπει κανείς να διερωτηθεί αν πράγματι όλα αυτά, μαζί με τα μνημόνια Παπούλια-Γιλμάζ, Παπανδρέου-Οζάλ (βλέπετε εδώ) όπως και η συνθήκη της Λισαβώνας που υπεγράφη επι Σημίτη είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου παράδοσης Ελληνικού εδάφους στη Τουρκία. Η γνώμη μου είναι ναί, όπως και ότι η προπαγάνδα πάει σύννεφο.

Ελληνικό έδαφος είναι και η Ελληνική ΑΟΖ και η Ελληνική Υφαλοκρηπίδα.

Πως ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ προσαρμόζεται σε όσα θέλει η Τουρκία

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, φαίνεται η μεταβολή την οποία υφίσταται η Ελληνική ΑΟΖ απο την απόφαση της κυβέρνησης. Η Ελληνική ΑΟΖ παύει να εφάπτεται στη Κυπριακή, όπως αναμενόταν απο την αρχή της μέσης γραμμής, μια αρχή αποδεκτή διεθνώς αλλά ακόμη και απο τη κυβέρνηση.

Όπως παρατηρείτε, η Τουρκική ΑΟΖ χάρι στην απόφαση της κυβέρνησης μεγάλωσε και φτάνει πλέον στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Την Κυπριακή ΑΟΖ την σχεδιάσαμε λίγο μικρότερη λαμβάνοντας υπόψη τον χάρτη και όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο μας εδώ. Αλλά και χωρίς αυτή την εκδοχή η Ελληνική ΑΟΖ παύει να εφάπτεται της Κυπριακής.

YΓ. Σε όσα ερωτήματα τέθηκαν για το θέμα απο γνωστούς και αγνώστους, απάντησα σε προηγούμενα άρθρα (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ). Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Θέλει όμως και ένα ελάχιστο μυαλό…

πηγή

Ὁ λόγος τῆς ἐνασχολήσεώς μου μὲ τὸ ζήτημα εἶναι πασιφανῆς:
Εἶναι ἀδύνατον ἄνθρωποι, ποὺ κατέχουν τὰ στρατιωτικά, τὰ ἀμυντικά, τὰ ἐθνικὰ ὁπωσδήποτε καλλίτερα καὶ περισσότερο ἀπὸ κάθε τυχάρπαστο ἱστολόγο, σὰν τὴν ἀφεντομουτσουνάρα μου, νὰ γράφουν βλακεῖες. Ὁ Σάββας Καλεντερίδης, γιὰ παράδειγμα, ἤδη ἔχει καταπιαστῇ μὲ τὸ θέμα.
Στὸ μεταξὺ βγῆκε ὁ Ἰγνατίου καὶ ἔγραψε ἕνα κατεβατὸ γιὰ τὸ πόσο καλοὶ εἶναι οἱ πρέσβεις μας, ἀλλὰ δὲν μᾶς ἐνημέρωσε γιὰ τὸ ἐὰν ἰσχύῃ, ἤ ὄχι, τὸ θέμα τοῦ χαρακτηρισμοῦ τῆς Στρογγύλης ὡς περιοχῆς προστατευομένης ἀπὸ τὴν ΟΥΝΕΣΚΟ. Δὲν μᾶς εἶπε λοιπὸν ὁ κύριος Ἰγνατίου κάτι γιὰ τὸν ἀποχαρακτηρισμὸ πολλῶν ἐδαφῶν, τῆς Πατρίδος μας, ἀπὸ ἐθνικὰ ἐδάφη. Κάτι κρύβει ἤ κάτι δέν γνωρίζει;

Τέλος, ἐπεὶ δὴ ἐὰν θέλῃς νὰ ἀποσιωπήσῃς ἕνα θέμα, ποὺ εἶτε σοῦ ξέφυγε, εἶτε ἁπλῶς θέλεις νὰ ὑποβαθμίσῃς τὶς ἀντιδράσεις κάτω ἀπὸ τὸ ὅριο τῶν ἀμφιβολιῶν, ἀρχίζεις καὶ διαδίδεις δύο ἐκδοχές. Μία ἐκδοχὴ ποὺ τὸ ἐπιβεβαιώνει καὶ μία ποὺ τὸ διαψεύδει.
Νά θυμηθοῦμε μήπως τό τί παίχθηκε μέ τόν Τσοχατζόπουλο τίς τελευταῖες ἡμέρες; Ἐσεῖς μάθατε γιά τό ἐάν ἀπεφυλακίσθῃ; Ἐγὼ πάντως δὲν ἔμαθα… Οἱ μὲν τὰ γράφουν ἔτσι καὶ οἱ δὲ ἀλλοιῶς. Τὸ ἐὰν ὁ Ἄκης εἶναι, ἤ ὄχι, ἐκτὸς φυλακῆς, δὲν μὲ ξαφνιάζει περισσότερο ἀπὸ τόσα καὶ τόσα. Οὔτε θὰ σκοτιστῶ περισσότερο μαζύ του. Εἶναι ἀρκετὰ τὰ ὅσα μᾶς ἔκανε γιὰ νὰ τοῦ δίδουμε κι ἄλλην ἐνέργεια. Ἀλλὰ τὸ ἐὰν ἡ Στρογγύλη ἐκκενώθῃ ἀπὸ τὸ ἄγημα εἶναι τόσο σοβαρό, ποὺ ἀναρωτιέμαι ἐὰν κάποιοι μποροῦν νὰ τὸ ἀντιληφθοῦν.

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply