Ὑπεύθυνοι γιὰ τὶς πανοῦκλες οἱ κομῆτες καὶ γιὰ τὶς λοιπὲς ἀσθένειες ὁ θόρυβος τῶν ἀεροπλάνων!!!

Νέες μόδες αὐτές…
Νὰ τὶς περιμένουμε, διότι μὲ τόση παραπληροφόρησι μόνον τέτοιου εἴδους κοτσάνες θὰ ἀκοῦμε καὶ θὰ διαβάζουμε ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα.
Γιὰ καλὸ καὶ γιὰ κακό, πρὶν ἀρχίσετε νὰ διαβάζετε τὶς νέες ἔρευνες, τῶν «φίλων μας τῶν Ἄγγλων», ῥίξτε μίαν ματιὰ στὶς …αἰτίες, κατὰ πῶς ἰσχυρίζονται κάποιοι, τώρα τελευταία, τῆς πανούκλας:

Ἡ πανούκλα ἔρχεται!!!

Διότι τὸ βρήκαμε τώρα…
Δὲν μᾶς φταίει ὁ σχεδιασμὸς τοῦ ἀποπληθυσμοῦ…
Ἡ φασαρία μᾶς φταίει…

Ο θόρυβος των αεροπλάνων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ασθενειών, λένε… κι όχι οι ψεκασμοί;

Ο κίνδυνος για εγκεφαλικό, καρδιακές νόσους και προβλήματα στο κυκλοφορικό είναι μεγαλύτερος σε περιοχές με πολύ θόρυβο λόγω των αεροπλάνων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal. Οι ερευνητές μελέτησαν 3,6 εκατομμύρια κατοίκους κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος εμφάνισης των προβλημάτων αυτών στην υγεία είναι 10-20% υψηλότερος στις περιοχές όπου ο θόρυβος από τα αεροπλάνα ήταν εντονότερος. Οι επιστήμονες σημείωσαν ωστόσο πως δεν επιρρίπτεται απαραίτητα στο θόρυβο η ευθύνη και πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, όπως αναφέρει το BBC. Αυτό που διαπίστωσαν είναι υψηλότερο κίνδυνο για εισαγωγή στο νοσοκομείο και θάνατο από εγκεφαλικό, καρδιακές και νόσους του κυκλοφορικού στο 2% του δείγματός τους, περίπου 70.000 ανθρώπους, που ζούσαν σε περιοχές όπου ο θόρυβος από τα αεροπλάνα ήταν μεγαλύτερος. Η επικεφαλής της έρευνας Anna Hansell, από το Imperial College του Λονδίνου, ανέφερε πως ο ακριβής ρόλος που μπορεί να παίζει η έκθεση στο θόρυβο των αεροπλάνων δεν έχει εξακριβωθεί. «Ωστόσο», σημειώνει, «είναι εύλογο πως είναι πιθανό να συμβάλει, για παράδειγμα αυξάνοντας την πίεση ή επιβαρύνοντας τον ύπνο». […] Οι επιστήμονες επιχείρησαν να αποκλείσουν άλλους παράγοντες που μπορεί να συνδέονται με το εγκεφαλικό και τις καρδιακές νόσους, όπως τη φτώχεια, το κάπνισμα κλπ.

Επισημαίνουν στο κείμενό τους πως ο υψηλότερος κίνδυνος ασθένειας λόγω του θορύβου παρέμενε σημαντικά μικρότερος από τους κινδύνους που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης ή η κακή διατροφή.

Εμείς όμως έχουμε μια σειρά από φωτογραφίες που τραβήξαμε σε ένα ταξίδι το 2011 και είναι όλες κοντά και πάνω από το Heathrow. Απολαύστε τις και… τα συμπεράσματα δικά σας! (κλικ για μεγέθυνση)

-allnewz-ὅλα τὰ νέα

Βέβαια, ἐπεὶ δὴ οὔτως ἤ ἄλλως, τὸ φῶς καὶ ὁ ἦχος γενικῶς ἐπηρεάζουν τὰ πάντα, σὲ ὅ,τι μᾶς ἀφορᾶ, δὲν θεωροῦμε ἀθῶα τὰ ἀεροπλάνα καὶ τὶς πτήσεις των. Ἀλλὰ ὄχι φυσικὰ νὰ ξεκινήσουμε τώρα νὰ ἀσχολούμεθα μὲ τὸ λιγότερο κακό… Ἀρκετὰ μὲ τὴν παραπληροφόρησι.

Φιλονόη

Γλῶσσα, σκέψις, φῶς οἱ κατ’ ἐξοχὴν διαμορφωτὲς τοῦ DNA!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply