Δηλητήρια καθημερινὰ μέσα στὸ σπίτι μας.

Η αλλοιώς πως δηλητηριάζουμε την οικογένεια μας, με ελαφρά την καρδία.

Όχι δεν είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε αυτά που μας ψεκάζουν, είναι τέσσερα καθημερινά δηλητήρια  στο σπίτι μας που τα χρησιμοποιούμε κατά κόρον.

Στη  διαχείριση ενός νοικοκυριού , είναι εύκολο να παραβλέψουμε τα μικρά πράγματα που έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένα .

Μερικά από αυτά τα πράγματα όμως έχουν αποδειχθεί ότι είναι τόσο τοξικά ώστε να αποδυναμώνουν  το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να  προωθούν  τον καρκίνο , ακόμη και να σκοτώνουν μικρά ζώα .

Ενώ οι ποσότητες  που εσείς και η οικογένειάς σας, χρησιμοποεί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας σκοτώσουν , αυτές οι επικίνδυνες χημικές ουσίες  προκαλούν σοβαρή βλάβη με την πάροδο του χρόνου .

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ακόμα κι αν δεν κάνετε αλλαγές , να είστε τουλάχιστον σε επίγνωση των κινδύνων , έτσι ώστε να μπορείτε να κρίνετε να κάνατε  τις αλλαγές  κατάλληλα  στο δικό σας χρόνο.

1. Αντικολλητικά μαγειρικά  σκεύη

Καλύπτουν με  ευκολία τους κινδύνους  από τη χρήση τους.

Αν και ασφαλή σε θερμοκρασία δωματίου , όταν θερμαίνονται , οι χημικές ουσίες που τα καθιστούν αντικολλητικά,  διαφεύγουν στον αέρα με την μορφή των ατμών  που προκαλούν μια σειρά από

Τέσσερα οἰκιακὰ προϊόντα ἔνοχα γιὰ καρκίνο.

σοβαρά προβλήματα υγείας , από πονοκεφάλους, άσθμα,  αλλεργίες, αναπνευστικές παθήσεις, κατάθλιψη,  καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, νευρολογικά προβλήματα, ακόμη και καρκίνο.

Στην πραγματικότητα, οι καπνοί είναι τόσο τοξικοί, που  αν θερμάνετε ένα σύνολο μη αντικολλητικών σκευών σε ένα μικρό κλειστό χώρο και κλειδώσετε ένα  πουλί μέσα , το πουλί θα πεθάνει μέσα σε μια ώρα .

Το αποτέλεσμα δεν είναι διαφορετικό για το ανθρώπινο σώμα , εκτός από το ότι οι άνθρωποι   είναι μεγαλύτεροι  και δεν θα πεθάνουν από αυτή την ποσότητα , αλλά θα εξακολουθεί να βλάπτονται  από την τακτική επαναλαμβανόμενη  χρήση  τους.

2 . Απορρυπαντικά πλυντηρίου:

Τα περισσότερα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μίγμα  τοξικών χημικών ουσιών, με  αρώματα που προσπαθούν να μοιάσουν φυσικά.

Εάν επρόκειτο να φάτε μια κουταλιά από αυτό, θα πηγαίνατε κατευθείαν στο νοσοκομείο, στα επείγοντα.

Όταν φοράτε ρούχα που πλένονται από αυτά τα είδη των απορρυπαντικών,  εισπνέετε  τα χημικά τοξικά τους σε συνεχή βάση, και όταν ιδρώνετε, τα χημικά κατάλοιπα στα ρούχα σας ή στα σεντόνια σας,  απορροφώνται στο αίμα μαζύ με τον ιδρώτα  στο σώμα σας από τους ανοιχτούς πόρους του δέρματος σας,  παρόμοια με τα τα επιθέματα νικοτίνης  .
3 . Καθαριστικά οικιακής χρήσης :

Τα συμβατικά καθαριστικά οικιακής χρήσης είναι παρόμοια σε τοξικότητά με τα  συμβατικά απορρυπαντικά πλυντηρίου.

Τα Παραδοσιακά , χημικά  καθαριστικά τζαμιών, για παράδειγμα , έχουν συνδεθεί με την αύξηση των παιδικών αλλεργιών,  κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Χλωρίνη

Δεν πάει η χλωρίνη να είναι η πιο επικίνδυνη ουσία που σε κάποιες χώρες της Ευρώπης απαγορεύεται προς ελεύθερη χρήση, στην Ελλάδα μπορείς να την αγοράσεις όπου θέλεις και σε όσες ποσότητες θέλεις.

Και παρόλο που οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν πολλές θεωρητικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, όπως και γενικώς στο θέμα του πόσο βλάπτουν τα απορρυπαντικά, παρά την οικονομική κρίση η κάθε μία έχει δεκάδες μπουκάλια και μπουκαλάκια διαφορετικών απορρυπαντικών, όλων των ειδών, για όλες τις χρήσεις.

Ένα για το μπάνιο, άλλο για τα πλακάκια, τρίτο για WC, άλλο ένα ειδικό για μαρμάρινα πατώματα, άλλο ένα για ξύλινα πατώματα, ένα ειδικό για τζάμια και άλλο ένα για μεταλλικές επιφάνειες.

Κι αν πάμε στην κουζίνα, έχει άλλα τόσα διαφορετικά για πλυντήριο πιάτων και ρούχων, άλλα για πλύση στο χέρι, άλλα για καθαρισμό κουζίνας κλπ. Το ερώτημα είναι: μήπως ξέρουν όλες αυτές οι γυναίκες κατά πόσο οι συνδυασμοί όλων αυτών των χημικών είναι επικίνδυνοι για την υγεία τους και των παιδιών τους;

4. Φθοριούχες οδοντόκρεμες:

Το Φθόριο, και ως εκ τούτου οι φθοριούχες οδοντόκρεμες, είναι τοξικές .

Είναι ένα γνωστό καρκινογόνο, τόσο τοξικό, ώστε να είναι το κύριο συστατικό του ποντικοφάρμακου, και το ρίχνουν  στην παροχή νερού μέσα απο την  κερκόπορτα των  πολιτικών παρασκηνίων με τις χημικές εταιρείες, επειδή  χρειάζεται να ξεφορτώθουν αυτή την τοξική ουσία, με το πρόσχημα ότι είναι καλό για τα δόντια σας .

Το Φθόριο, έχει συνδεθεί με μεταβολικές διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές της αναπαραγωγής, παθητικότητα, χαμηλότερο IQ, αναπτυξιακές διαταραχές  στην παιδική ηλικία, αύξηση βάρους, και  καρκίνο, μεταξύ άλλων προβλημάτων .

Το Φθοριούχο νάτριο, στην πραγματικότητα, ήταν το κύριο χημικό συστατικό στα  χημικά όπλα της Συρίας, ένα θέμα που παιζόταν συνέχεια τελευταία στις ειδήσεις.

Απλά τα τέρατα της ενημέρωσης ξέχασαν να αναφέρουν το συστατικό των χημικών που έριξαν στην Συρία.

Αφού  θεωρείται ποντικοφάρμακο, και τώρα είναι ένα χημικό όπλο κατά των λαών, δεν θα πρέπει να το βάζετε στο στόμα σας.

Όχι, δεν τρώτε την οδοντόκρεμα, αλλά πιστέυετε οτι μπορείτε να ψεκάσετε τα δόντια σας με κάποιο εντομοκτόνο   και δεν θα απορροφηθεί  καθόλου;

Απο τον Jonathan Cho

4 Household Toxins Poisoning Your Family

Ας συνεχίσουμε με τις τροφές, την διατροφή μας, τρόφιμα που θεωρουμε δεδομένα, κάτι σαν τις ασθένειες του θυρεοειδή.

 5.Τράνς λιπαρά, φυτικά σπορέλαια, μαργαρίνες.

Τα γνωστά μας φυτικά λάδια και οι μαργαρίνες, τόσο υγιεινά  μέχρι και την χοληστερόλη κατεβάζουν.

Τα τράνς λιπαρά οξέα προκαλούν καρδιοπάθεια, καρκίνο, προβλήματα με τα οστά, ορμονική ανισορροπία, δερματικές παθήσεις, στειρότητα, δυσκολίες στην εγκυμοσύνη και προβλήματα με τον θηλασμό, και χαμηλή απόκτηση βάρους και προβλήματα ανάπτυξης στα παιδιά.

Αυτά τα λίπη, τα οποία λένε στους ανθρώπους να τα καταναλώνουν, για να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, αυξάνουν τη χοληστερίνη και επίσης τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Για παράδειγμα η Nurses’ Health Study, μια μακρόχρονη μελέτη 80.000 γυναικών νοσοκόμων που διεξήχθη από ερευνητές στο πανεπιστήμιο τουHarvard, ανέφερε ότι η κατανάλωση 30 θερμίδων τράνς λιπαρών κάθε μέρα αντί 30 θερμίδων από υδατάνθρακες αύξησε τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια σε σημαντικό βαθμό.

Έχουν δημοσιευθεί μερικές μεγάλες μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση τράνς λιπαρών οξέων θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια (1).

Προκαλούν φλεγμονή και βλάβη στα ενδοθηλιακά κύτταρα που βρίσκονται μέσα στο τοίχωμα των αρτηριών.

Ερευνητές έχουν βρει ότι τα τράνς λιπαρά είναι επιζήμια στην ικανότητα των αιμοφόρων αγγείων να διαστέλλονται, ένας δείκτης για κίνδυνο καρδιοπάθειας.

«Αυτό σημαίνει ότι τα τράνς λιπαρά οξέα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια περισσότερο από ότι η πρόσληψη κορεσμένων λιπών», συμπέραναν οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία.

Μαργαρίνες καὶ φυτικὲς Στερόλες: Πόσο ἐπικίνδυνες εἶναι γιά τήν ὑγεία μας;

6.Γλυκαντικές ουσίες που αντικαθιστούν την ζάχαρη.

Η Splenda, επίσης γνωστή ως σουκραλόζη, είναι ένας συνδυασμός από μαλτοδεξτρίνης και δεξτρόζης και είναι 600 φορές γλυκύτερη από την κανονική ζάχαρη.

Η Splenda είναι μια συνθετική ένωση που ανακαλύφθηκε το 1976 από τους επιστήμονες στη Βρετανία αναζητώντας ένα νέο είδος φυτοφαρμάκου, και είναι παρόμοια σε χημική σύνθεση με το DDT.

Σταματῆστε νὰ χρησιμοποιεῖτε Splenda

Ασπαρτάμη.

Ας συνεχίσουμε με τη μελέτη που είδε το φως το Δεκέμβριο του 2012.

Αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι μόλις μια ποσότητα 355ml , εναμισy ποτήρι αναψυκτικού διαίτης καθημερινά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο σε άνδρες και γυναίκες.

Μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα μη-Hodgkin στους άνδρες.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μας αναγκάζουν να δούμε πραγματικά τις επιπτώσεις της ασπαρτάμης, γιατί δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε μια πιο ολοκληρωμένη, μακροπρόθεσμη μελέτη σχετικά με αυτό το θέμα.

Η πιο περιεκτική μελέτη μέχρι σήμερα για την ασπαρτάμη

Η μελέτη αυτή παρακολουθεί πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρωπο-έτη και μας δίνει έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων και στοιχείων για να βγάλουμε αποτελέσματα.

Ένα σύνολο 77.218 γυναικών και 47.810 ανδρών είχαν συμπεριληφθεί για αναλύσεις, από ένα σύνολο 2.278.396 ανθρώπων τον χρόνο.

Δεν είναι μόνο το μέγεθος του δείγματος της μελέτης αυτής που το καθιστά εντυπωσιακό, είναι επίσης η επιμέλεια με την οποία η πρόσληψη της ασπαρτάμης εκτιμήθηκε σε σύγκριση με προηγούμενες μελέτες.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, κάθε δύο έτη, στους συμμετέχοντες δινόταν ένα λεπτομερές διατροφικό ερωτηματολόγιο, και η διατροφή τους επανεξεταζόταν κάθε τέσσερα χρόνια.

Τα συνδυασμένα αποτελέσματα της νέας αυτής της μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση μόνο (355 ml) αναψυκτικό διαίτης καθημερινά μπορεί να οδηγήσει σε:

42 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο λευχαιμίας σε άνδρες και γυναίκες   (συγκεντρωτική ανάλυση)

– 102 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο πολλαπλού μυελώματος (σε άνδρες μόνο)

– 31 τοις εκατό αύξηση του κινδύνου του λεμφώματος μη-Hodgkin (σε άνδρες μόνο)

Αυτό είναι ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι δεν αφήνει πλέον αμφιβολίες  για τους κινδύνους της ασπαρτάμης στην υγεία μας.

Ἀσπαρτάμη, πολιτικὴ καὶ καρκίνος.

7.Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά σκοτώνουν; Δεν θα αναφέρω καν την κόκα κόλα.

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα άλλα ποτά με ζάχαρη μπορεί να σχετίζονται με περίπου 183.000 θανάτους κάθε χρόνο σ” ολόκληρο τον κόσμο, σχεδόν όσους σκοτώνει το άσθμα παγκοσμίως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα ποτά αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συμβάλλουν στην αύξηση του πάχους, καθώς επίσης στην αύξηση του κινδύνου για διαβήτη, καρδιοαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τη δρα Γκιταντζάλι Σινγκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε επιδημιολογικό συνέδριο του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, ανέλυσαν παγκόσμια στοιχεία που καλύπτουν 114 χώρες με το 60% του πληθυσμού της Γης και αφορούν τους θανάτους από διάφορες ασθένειες.

Οι επιστήμονες συνέδεσαν τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, με 133.000 θανάτους από διαβήτη τύπου 2, με 44.000 θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις και με 6.000 θανάτους από καρκίνο.

Περίπου τέσσερις στους πέντε από τους παραπάνω θανάτους (ποσοστό 78%), λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη, συμβαίνουν σε χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα, κυρίως στη Νότια Αμερική και στην Κεντρική/Ανατολική Ευρασία, παρά στις πιο πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες. Στις ΗΠΑ όμως ειδικότερα, οι σχετικοί θάνατοι ετησίως υπολογίστηκαν σε περίπου 25.000.

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

φύτρο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply