Ὁ ΠΟΥ «ἀνεκάλυψε» τὰ αἴτια τοῦ καρκίνου!!!

Επιτέλους είπαν το αυταπόδεικτο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανεκοίνωσε ότι πλέον υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η έκθεση στη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων και μάλιστα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες εμφάνισής του, έως τώρα είχαμε το τσιγάρο.
Συνέφερε βέβαια οικονομικά, σε όλους, αυτός ο ισχυρισμός.
Όχι ότι το τσιγάρο κάνει καλό στην υγεία, αλλά όταν σύμφωνα με τις στατιστικές, όπως γράφει η Αλίκη Στεφάνου:

Οι παγκόσμιοι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, ήταν περισσότεροι από διπλάσιοι κατά την περίοδο 1945 έως 1955,  καμμία εξήγηση δεν εδόθη, ούτε καν ανερωτήθη κάποιος, διότι και πάλι δεν συνέφερε.

Κατά την ίδια περίοδο των 10 ετών, οι θάνατοι από καρκίνο στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τριπλασιάστηκαν.

Μέχρι το τέλος των επισήμων ατμοσφαιρικών δοκιμών το 1963, τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα στα νησιά του Ειρηνικού ήταν πενταπλάσια από αυτά του 1945.

Εδώ Και Χρόνια Αναπνέουμε Ραδιενέργεια.

Το συνολικό μέγεθος του κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα στους ανθρώπους από ατμοσφαιρικό ραδιενεργό νέφος, δε μπορεί να προσδιορισθεί.

Στη Ρωσία, την Βρετανία και την Αμερική, τον Αύγουστο του 1963 έγιναν δοκιμές, όπου πάνω από 4.200 κιλά πλουτωνίου απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Ξέρουμε ήδη ότι, ένα μικρογραμμάριο εισπνεόμενου πλουτωνίου προκαλεί μόνιμο καρκίνο του πνεύμονα, οπότε ξέρουμε ότι κάποιες «φιλικά προσκείμενες στον άνθρωπο κυβερνήσεις», απελευθέρωσαν 4,2 δισεκατομμύρια θανατηφόρες δόσεις ραδιενεργών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία έχουν τουλάχιστον 50.000 χρόνια ζωής…
Πριν υπάρξει απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, σε Ρωσία, Βρετανία και Αμερική, είχαν διεξαχθεί 711 πυρηνικές δοκιμές, δημιουργώντας έτσι 711.000 κιλά θανατηφόρων ραδιενεργών σωματιδίων, στα οποία πρέπει να προστεθούν και τα 4.200 κιλά από τα όπλα, για ένα μεικτό συντηρητικό σύνολο 715.200 κιλών.

Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο θανατηφόρες δόσεις ανά χιλιόγραμμο, που σημαίνει ότι οι αρμόδιες κυβερνήσεις, μόλυναν την ατμόσφαιρα με πάνω από 715 δισεκατομμύρια τέτοιες δόσεις, αρκετές να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα ή του δέρματος, 117 φορές σε κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί του πλανήτη!

Πριν ρωτήσετε, σας απαντώ πως, ΟΧΙ, τα ραδιενεργά σωματίδια δεν εξαφανίζονται έτσι απλά.
Τουλάχιστον όχι σ’ αυτή τη ζωή, ή τη ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Με ένα μέσο όρο ζωής 50.000 χρόνων.

Αυτά τα αμέτρητα τρισεκατομμύρια θανατηφόρων κυβερνητο-κατασκευασμένων ραδιενεργών σωματιδίων, είναι μαζί μας για πάντα. Κυκλοφορώντας σε όλο τον κόσμο, μέσω δυνατών αερίων ρευμάτων, αυτά τα σωματίδια εγκαθίστανται απρογραμμάτιστα οπουδήποτε αν και, σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, σε απόσταση μερικών χιλιάδων μιλίων από τα σημεία των δοκιμών.
Ένας απλός άνεμος, είναι αρκετός για να τα αναδεύσει και να δημιουργήσει κίνδυνο για όσους ζουν στα περίχωρα.

Ὁ ΠΟΥ «ἀνεκάλυψε» τὰ αἴτια τοῦ καρκίνου!!!2

Και γιατι ξεχνάμε τον αμίαντο;;;;;

Αμίαντος

Υπάρχει ακόμα παντού. Ποιός ενημέρωσε τους ανθρώπους ότι το κάθε ελενίτ είναι βόμβα στο σπίτι του;

Ποιος δεν θυμάται το κομμάτι ελενίτ κάτω απο την σόμπα;
Τα διαχωριστικά, τους αμιαντοσωλήνες, τις ψευδοροφές, τα φρένα και τους δίσκους των αυτοκινήτων, τις σόμπες και τους φούρνους, στις ηλεκτρικές σιδερώστρες, καθώς και τα ηλεκτρικά σίδερα, τα πιστολάκια για τα μαλλιά, τα πλαστικά πλακάκια, τις πρίζες και τα καλώδια;

Υφαίνεται ο αμίαντος και με κατάλληλη επεξεργασία παίρνει τη μορφή σχοινιών, υφασμάτων ακόμα και φίλτρων για υγρά. (Μήπως τοποθετείται ακόμη και στα φίλτρα νερού;)

  • Αναμιγνύεται με διάφορες συγκολλητικές ουσίες, όπως το τσιμέντο, και χρησιμοποιείται σαν οικοδομικό υλικό.
  • Επίσης παίρνει τη μορφή σωλήνων αμιαντοτσιμέντου, που χρησιμοποιούνται στην αποχέτευση, αλλά και την ύδρευση των πόλεων.
    Ως πρώτη ή δευτερεύουσα ύλη εντοπίζεται σε περίπου 5.000 διαφορετικές τεχνικές εφαρμογές και καταναλωτικά προϊόντα.
  • Ο κίνδυνος από τον αμίαντο είναι παντού.
  • Σε ορυχεία κι εργοστάσια αμιάντου, σε ναυπηγεία, σε λεβητοστάσια, σε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, στους δρόμους, στα σπίτια μας, στα σχολεία, στο ίδιο το νερό που πίνουμε.

Γράφει ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ – ΠΕΡΙΒ/ΓΟΣ

Κοινοτική οδηγία. (76/769/Σεπτέμβριος 82)

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 149 της Συνθήκης αυτής που απευθύνεται προς όλα τα Κράτη–Μέλη «απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και εμπορία των προιόντων και παρασκευασμάτων του αμίαντου».

Η εγκληματική αδιαφορία των εμπλεκομένων φορέων για τη χρήση του αμίαντου ειδικά στα σχολεία καταδεικνύεται από την απάντηση που έδωσε στην με αρ. 3223/29-10-98 ερώτηση του βουλευτού κ. Τατούλη ο τότε Υπουργός Πρόνοιας κ Λ. Παπαδήμας ενώπιον της Βουλής (Πρακτικά Βουλής, Θ΄Περίοδος, Σύνοδος Γ).

Παρόλα αυτά αν μερικοί εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν, τους υπενθυμίζω ότι το κτίριο που στεγαζόταν η Ευρωπαική Επιτροπή εκκενώθηκε το 1991, όταν βρέθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί αμίαντος κατά την κατασκευή του το 1967.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με την πρώτη Οδηγία (γι’ αυτό και ακολούθησε και δεύτερη Οδηγία με αρ. 87/217/ΕΟΚ/19-3-87 σχετικά πλέον με την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης από τον καρκινογόνο αμίαντο) αλλά σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την ύπαρξη του αμίαντου ακόμη και σε νοσοκομεία όπως αυτό στο Θρηάσειο Πεδίο που έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ Νικήτα Κακλαμάνη και του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Σκουλάκη.

Από τον περασμένο αιώνα είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνος για την υγεία.

Τα πρώτο θύμα αμίαντου ήταν ο Henry Ward, που ήταν ταυτόχρονα και ιδρυτής μεγάλης βιομηχανίας αμιάντου στις ΗΠΑ, της Johns–Manville Corporation. Πέθανε από αμιάντωση το 1898.

Η πραγματική τραγωδία για την ανθρωπότητα όμως αρχίζει το 1935, όταν πλέον οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο. Σε μερικές περιπτώσεις αρκούσε εισπνοή ινών μόνο για μερικές ώρες.

Οι καρκίνοι που προκαλεί ο αμίαντος είναι πολλών ειδών: των πνευμόνων, μεσοθηλίωμα (καρκίνος του υπεζωκότος), μεσοθηλίωμα του περιτοναίου, καρκίνο του οισοφάγου, του λάρυγγα, του στομάχου, και του παχέος εντέρου.

Συνήθεις ενδείξεις αμιάντωσης είναι δύσπνοια, συριγμός της αναπνοής, και κυάνωση όπου τα νύχια, το δέρμα και τα χείλη γίνονται μπλε από την έλλειψη οξυγόνου. Σχεδόν πάντα επακολουθεί θάνατος.

Από το 1935!!!!!!!!!

Η εισαγωγή και χρήση του αμιάντου, όπως αναφέραμε, έχει απαγορευθεί στα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε.

Τι μπορεί όμως να γίνει με τους χιλιάδες τόνους αμιαντοτσιμέντου που στην Ελλάδα ειδικά είναι κατάσπαρτη.

Μια λύση υπάρχει να εφαρμοσθούν οι νόμοι της παραγωγής και κατανάλωσης αμιάντου.

Οι υπάρχουσες σωληνώσεις ύδρευσης και άρδευσης να εγκαταλειφθούν και οι κατασκευές από αμίαντο (ειδικά στα σχολεία και νοσοκομεία) να καταστραφούν προσεκτικά με γνωστές υπάρχουσες μεθόδους και να θαφτούν σε προκαθορισμένο σημείο.

Όπως ακριβώς γίνεται με τις ανεπτυγμένες χώρες, όπου η απομάκρυνση του αμίαντου γίνεται γρήγορα και με επιστημονικούς τρόπους από οικοδομές.

Αν δεν γίνει τίποτε μετά από αυτή την ενημέρωση, η μεγάλη επιδημία θα έλθει με την διαφορά ότι αυτή τη φορά, δεν θα μπορούμε να επικαλεσθούμε άγνοια, ούτε να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις από την άγνοια, του τεχνίτη που επισκευάζει φρένα με αμίαντο, του εργάτη που δουλεύει σε αίθουσες με ψευδοροφές από αμίαντο, του μαθητή που πηγαίνει ανυποψίαστος στο σχολείο του, που έχει επεκταθεί με αμιαντοκατασκευές, με την άγνοια εκατομμυρίων ανύποπτων πολιτών που κυριολεκτικά πίνουν νερό από σωλήνες ύδρευσης με αυξημένη συγκέντρωση ινών αμιάντου.

Η δράση του αμίαντου εκτός από επικίνδυνη είναι και ύπουλη.

Ο καρκίνος των πνευμόνων εμφανίζεται περίπου σε 10 ως 35 χρόνια από τη στιγμή της εισπνοής, μεσοθηλίωμα των πνευμόνων περίπου σε 10 ως 45 χρόνια, και μεσοθηλίωμα του περιτοναίου μετά από 40 χρόνια.

Δεν θα ήταν λοιπόν παράδοξο να πούμε αν δεν απαγορεύσουμε τη χρήση του, ότι οι καρκίνοι του αμίαντου είναι μια επιδημία του παρόντος για τους ηλικιωμένους και μια επιδημία του μέλλοντος για τα παιδιά μας.

Ο αμίαντος όμως δεν μεταδίδεται μόνο μέσω αέρα, αλλά και μέσω νερού.

Ο αμίαντος που περιέχεται στο νερό μπορεί να έχει φυσική προέλευση ή να είναι αποτέλεσμα ρύπανσης.

Ο αμίαντος φυσικής προέλευσης μπορεί να οφείλεται στην αποσάθρωση γεωλογικών κοιτασμάτων που ξεπλένονται και καταλήγουν σε επιφανειακά νερά, ή στην ύπαρξη αμιαντούχων πετρωμάτων στο εσωτερικό μιάς πηγής που τροφοδοτεί το υδραγωγείο.

Ο αμίαντος από ρύπανση στο πόσιμο νερό μπορεί να προέρχεται επίσης από ρύπανση των επιφανειακών νερών σαν αποτέλεσμα παραγωγικών διαδικασιών ή από την απελευθέρωση ινών αμιάντου από τους σωλήνες αμαιαντοτσιμέντου.

Στα υδραγωγεία θεωρούν ανεκτό όριο τη συγκέντρωση 50.000 ινών ανά λίτρο. Τεράστιες ποσότητες αμίαντου έχουν μετρηθεί σε πόσιμα νερά στις ΗΠΑ. Στη Μινεσότα βρέθηκαν συγκεντρώσεις 600.000 ινών σε κάθε γραμμάριο νερού.

Β. Μαρτυρίες:

Όπως μεταδίδει το B.B.C, σε ανακοίνωσή του τα περισσότερα δημόσια κτίρια αλλά και οι κατοικίες που κατασκευάσθηκαν πριν από το 1985 περιέχουν αμίαντο, ο οποίος υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το θάνατο 4.000 ανθρώπων το χρόνο και εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 μπορεί να αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων από καρκίνο με 200 κρούσματα την εβδομάδα.

Τονίζει επίσης στην ίδια ανακοίνωση ότι οι ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στην κατασκευή κτιρίων, σε ναυπηγεία, αλλά και μαθητές, καθηγητές και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς ο αμίαντος χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν στην κατασκευή σχολείων και νοσοκομείων.

Επίσης αναφέρεται ότι αυτοψίες σε τυχαία δείγματα θανάτων έδειξε ότι το 13% από αυτούς είχε αυξημένη ποσότητα αμιάντου και παρουσίαζε πάχυνση της μεμβράνης που καλύπτει τον πνεύμονα (υπεζωκότας).

Στις ΗΠΑ σήμερα ο αμίαντος έχει πάψει να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των σπιτιών και αυτοί που έχουν παρουσιάσει καρκίνους που συνδέονται με αμίαντο ή αμιάντωση καλύπτονται από το νόμο.

Τέτοιά κάλυψη όμως είναι μόνο ονομαστική και σε πολλές περιπτώσεις προσβλητική. Ο Anthony Bush δούλεψε στην εταιρεία Johns–Manville από τον Νοέμβριο του 1922 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1924. Πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου του 1975 από μεσοθηλίωμα που οφειλόταν όπως αποδείχθηκε στην εισπνοή αμιάντου.

Ο δικαστής απεφάσισε ότι η χήρα του μπορούσε να αποζημιωθεί με 15 δολάρια την εβδομάδα, εφ’ όσον ο μισθός του άνδρα της το 1922 ήταν 17 δολάρια και 75 σέντς.

Η έφεση που άσκησε απορρίφθηκε. Η εταιρεία όμως Johns-Manville στα τέλη του καλοκαιριού του 1982 δήλωσε χρεωκοπία. Το 1981 η ίδια εταιρεία είχε τζίρο 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά κέρδη 60,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η χρεωκοπία δεν ήταν παρά ένας ελιγμός για να μην αποζημιώσει χιλιάδες αρρώστους ή ετοιμοθάνατους εργάτες.

Γιατί ξεχνάμε τον υδράργυρο

Υδράργυρος

Ο οποίος βρίσκεται στα θερμόμετρα υδραργύρου,στους θερμοστάτες, στις λάμπες φθορισμού (οικονομικές), στις μπαταρίες, στους διακόπτες ή αναμεταδότες.

Σήμα κινδύνου για τις εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη

Έως 9 δισ. ευρώ ετησίως στοιχίζουν οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη, επισημαίνουν ερευνητές σε έκθεση που προετοίμασαν ενόψει των συνομιλιών εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, που άρχισαν σήμερα στη Γενεύη.

Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ευρώπη 1,5-2 εκατομμύρια παιδιά με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό τους.

Οι συνομιλίες αποσκοπούν στη σύναψη μιας συνθήκης του ΟΗΕ για τον έλεγχο του υδραργύρου ως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που έκαναν διάφορες εθνικές υπηρεσίες υγείας και δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην επιθεώρηση Περιβαλλοντική Υγεία, κάθε χρόνο 1,5-2 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό τους.

Τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου είχαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι έγκυες στη νότια Ευρώπη, καθώς η ουσία αυτή εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω των θαλασσινών.

Ο υδράργυρος, που εκπέμπεται από τα εργοστάσια, τα ορυχεία και την καύση κάρβουνου, προκαλεί ζημιά στο νευρικό σύστημα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι επιζητούσαν να μάθουν σε ποια επίπεδα η έκθεση σε υδράργυρο μειώνει τη νοημοσύνη και την οικονομική παραγωγικότητα, υπολογίζουν τις ζημίες σε 8 με 9 δισ. ευρώ.

Πού είναι ο ΠΟΥ;
Πού είναι το CDC;
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν;
Πόσα εκατομύρια ανθρώπινες ζωές πρέπει να χαθούν;

Αλλά τώρα πλεόν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, τον ύπνο του δικαίου διότι ο ΠΟΥ το παρεδέχθῃ!!!
Ανεκάλυψε τις αιτίες τοῦ καρκίνου!!!
Η  ατμοσφαιρική ρύπανση φταίει!!!!
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατέληξε στο τι προκαλεί την ατμοσφαιρική ρύπανση!!!

Προκαλείται απο την ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ!!!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανεκοίνωσε ότι πλέον υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η έκθεση στη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων και μάλιστα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες εμφάνισής του.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), η οποία υπάγεται στον ΠΟΥ, τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το 2010 καταδεικνύουν ότι 223.000 θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων παγκοσμίως προκλήθηκαν από τη ρύπανση.

Ως βασικές πηγές της αναφέρονται οι μεταφορές, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπομπές από εργοστάσια, καθώς και οι ρύποι από τη θέρμανση και το μαγείρεμα στα σπίτια.

“Ο αέρας που εισπνέουμε έχει ρυπανθεί από ένα μείγμα καρκινογόνων ουσιών”, δήλωσε ο Δρ. Κουρτ Στράιφ, επικεφαλής του τμήματος του IARC που εκδίδει επίσημες προειδοποιήσεις. “Τώρα γνωρίζουμε ότι η ρύπανση του εξωτερικού αέρα δεν συνιστά απλώς μεγάλο κίνδυνο για την υγεία, αλλά ταυτόχρονα και βασική περιβαλλοντική αιτία θανάτου από καρκίνο”.

Παρ΄ ότι ήταν γνωστό ότι η ρύπανση του αέρα μπορεί να πυροδοτήσει παθήσεις στην καρδιά και στους πνεύμονες, είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες του ΠΟΥ την συνδέουν με την εμφάνιση καρκίνου. Εκτός από τον καρκίνο των πνευμόνων, είδαν επίσης ότι συνδέεται και με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στην ουροδόχο κύστη.

“Ο χαρακτηρισμός της ρύπανσης του εξωτερικού αέρα ως καρκινογόνου για τους ανθρώπους αποτελεί σημαντικό βήμα”, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του IARC, Δρ. Κρίστοφερ Ουάιλντ.

“Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι περιορισμού της ρύπανσης και, με δεδομένο το βαθμό της έκθεσης που επηρεάζει τους ανθρώπους παγκοσμίως, η έκθεση αυτή θα πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση”, ανέφερε επίσης ο Κ. Ουάιλντ.

Τώρα τα μέτρα και η δράση που θα αναλάβουν, γιατί σε εμένα «μυρίζουν» χρήμα, μέσω κάποιων πιστοποιήσεων, όπως για παράδειγμα αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακος π.χ η κάτι παρόμοιο;

Μάλλον είμαι καχύποπτη;;

Ήθέλαν τον χρόνο τους οι άνθρωποι, επιστήμονες είναι….
Έπρεπε να έχουν στοιχεία και αυτό μπορεί να κρατήσει 50 και 60 χρόνια για να μας πούν ότι φταίει το μαγείρεμα και η θέρμανση των σπιτιών.

Ολοι Ωμοφαγία από αύριο λοιπόν, για να σώσουμε τις ζωές μας και τον πλανήτη.

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

και φύτρο

πηγές

https://filonoi.gr/2013/01/16/f-poso-stoixizoyn-oi-ekpompes-ydrargyroy-sthn-eyroph/

Ραδιενέργεια vs Κάπνισμα

Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΠΟΥ: Η ατμοσφαιρική ρύπανση βασική αιτία εμφάνισης καρκίνου

http://diocles.civil.duth.gr/links/home/periodiko/issue19/is19ar06.pdf

Asbestos cancer is more commonly known as mesothelioma.

death-from-cancer

http://www.nationmaster.com/graph/hea_dea_fro_can-health-death-from-cancer

Daily smokers (most recent) by country

http://http://www.nationmaster.com/graph/hea_dai_smo-health-daily-smokers

http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dli.nsf/All/292464D49846DEE7C2256E470042CF7B?OpenDocument

Asbestos Exposure and Cancer Risk

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply