Τὸ ΚΕΠΕ, οἱ ἐκτιμήσεις του καὶ τὸ «οὐδεμίαν εὐθύνην φέρομεν»!!!

Ἡ χώρα τῆς ἀπολύτου παρανοίας.
Τί εἶναι τό ΚΕΠΕ;
Δέν γνωρίζετε;
Λοιπόν, τὸ ΚΕΠΕ εἶναι: τὸ Κέντρον Εἰδικῶν Ἐρευνῶν καὶ Προγραμματισμοῦ.
Δῆλα δή, τὸ ΚΕΠΕ ἀπασχολεῖ ἐπιστήμονες (ἤ «ἐπιστήμονες», ἀναλόγως τῶν ἀναγκῶν του) γιὰ νὰ καταθέτῃ τὶς προτάσεις του, τὶς ἐκτιμήσεις του ἀλλὰ καὶ τὰ συμπεράσματά του ἀναφορικῶς μὲ τὴν πορεία τῆς οἰκονομίας.
Εἴπαμε ἐπιστήμονες; Δῆλα δή εἰδικούς; Δῆλα δή γνῶστες;
Χά… τί λέτε; Ἀλήθεια;

Το ΚΕΠΕ… δεν υιοθετεί τις οικονομικές προβλέψεις του

«Tα άρθρα δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του Κέντρου»

Μετά τις επιστημονικές προβλέψεις ότι η οικονομία θα μείνει στάσιμη το 2014 (όταν το υπουργείο Οικονομικών προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης 0,6%) και η ανεργία θα αγγίξει το 30% (όταν η τρόικα προβλέπει ότι θα κινηθεί μεταξύ 26 και 27%) ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ καθηγητής κ. Νίκος Φίλιππας αισθάνθηκε την ανάγκη να …αυτοκαταργηθεί.
Μετά τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων του Κέντρου – το οποίο σημειωτέον από την αρχή της κρίσης έχει πέσει μέσα σε όλες τις προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας – από το Κέντρο εξεδόθη ανακοίνωση υπό τον τίτλο “διευκρινίσεις από το ΚΕΠΕ για τα άρθρα στο περιοδικό “Οικονομικές Εξελίξεις”.
Γράφει λοιπόν:
“Tα άρθρα που φιλοξενούνται στο Περιοδικό Οικονομικές Εξελίξεις του ΚΕΠΕ, το οποίο και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του ΚΕΠΕ αλλά των συγγραφέων τους αποκλειστικά”.

“Εξάλλου αυτό αναφέρεται ρητά στο  εσώφυλλο της κάθε έκδοσης, όπου επισημαίνεται ρητώς ότι: ΄οι γνώμες και κρίσεις που διατυπώνονται στα άρθρα είναι των συγγραφέων και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαία γνώμες ή κρίσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών΄”, σημειώνει στην ανακοίνωση του το ΚΕΠΕ.
“Η πρακτική αυτή ακολουθείται σε όλα  τα επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως. Παρακαλούμε λοιπόν οποιαδήποτε αναφορά σε άρθρο του Περιοδικού Οικονομικές Εξελίξεις του ΚΕΠΕ να αναφέρεται ως άποψη των ερευνητών που προσυπογράφουν το κείμενο και όχι του ΚΕΠΕ γενικά”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Να θυμίσουμε ότι το ΚΕΠΕ αποτέλεσε το βασικό σύμβουλο της κυβέρνησης Παπαδήμου και τώρα της κυβέρνησης Σαμαρά για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη στο οικονομικό επιτελείο.

Τό συμπέρασμα;
Δὲν ὑπάρχει συμπέρασμα.
Εἶναι σὰν τότε, μὲ τὸ ΚΚΕ καὶ τὸν Ζαχαριάδη.
Ὅταν μᾶς ἐπετέθησαν οἱ Ἰταλοί, τὸ 1940, ὁ Ζαχαριάδης ἔσπευσε νὰ ταχθῇ κατὰ τῶν Ἰταλῶν. Μόλις ὅμως τοῦ ἐτράβηξε τὸ αὐτὶ τὸ κόμμα, ἐμαζεύθη καὶ ἀνεσκεύασε. Ὅ,τι τοῦ φανῇ τοῦ Λωλοστεφανῆ ἕνα πρᾶγμα….

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Τὸ ΚΕΠΕ, οἱ ἐκτιμήσεις του καὶ τὸ «οὐδεμίαν εὐθύνην φέρομεν»!!!

Leave a Reply