Ἡ 24ωρη ἀπελευθέρωσις τῆς Δράμας.

Ἐπεὶ δὴ πολλὲς φορὲς ἔχω γράψῃ πὼς γιὰ νὰ ῥίξουμε τὴν κάθε κυβέρνησι, κι αὐτήν, τὴν τωρινή, ἀλλὰ καὶ κάθε ἄλλην, ποὺ θὰ μᾶς προκύψῃ, ἔχουμε ἕνα μόνον ὅπλο, ποὺ λέγεται: ὁλοκληρωτικὴ ἀποχή, ἀπὸ κάθε δραστηριότητα, τώρα ποὺ βλέπω τέτοιες κινήσεις, ὄχι μόνον χαίρομαι, ἀλλὰ κυριολεκτικῶς πετῶ τὴν σκούφια μου ἀπὸ τὴν διαπίστωσι πὼς ναί, ὅλοι αὐτοὶ ποὺ τὸ συνειδητοποιοῦν, ἔχουν ἐπιβεβαιωμένη ἐπιτυχία!!!
Εἶναι πράγματι πολὺ μεγάλο αὐτὸ ποὺ ἔπραξαν οἰ Δραμινοὶ καὶ εἶναι ὁδηγὸς γιὰ νὰ μπορέσουμε ἀνὰ πάσᾳ στιγμή, ποὺ θὰ τὸ ἀπαιτήσουν οἱ συνθῆκες, νὰ πράξουμε τὰ ὅμοια ΟΛΟΙ μας.

Ἕνα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σὲ ὅλους τοὺς πολῖτες τῆς Δράμας,ποὺ ἀκομμάτιστα παρέλυσαν τὴν πόλη τους, ἀποφασίζοντας νὰ μὴν ἐργασθῇ κάποιος!!!!

Ἐκεῖ δὲν ἦταν οὔτε τὸ ΠΑΜΕ οὔτε ἡ ΓΣΕΕ οὔτε ἄλλο κόμμα ἤ κίνημα.
Οὔτε φυσικὰ τὰ ἀνθελληνικὰ ΜΜΕ.
Μόνον ὅταν εἴμαστε ἐνωμένοι μποροῦμε νὰ νικήσουμε!!!

Κύρος Μανούσκας.

Για μια ημέρα και μια νύχτα, η Δράμα έβαλε λουκέτο

Για μια μέρα και μια νύχτα, η Δράμα έβαλε λουκέτο


Πανδραμινή κινητοποίηση, με κύριο χαρακτηριστικό την μαζικότητα της ανά τον νομό, πραγματοποιείται σήμερα 30 Οκτωβρίου 2013. Στην κυριολεξία η Δράμα έβαλε λουκέτο. Δεν υπήρξε κανένα μαγαζί ανοιχτό, καμιά καφετέρια, κανένα συνεργείο, κανένας επαγγελματίας δεν πήγε σήμερα στη δουλειά του. Δεν λειτούργησαν τα αστικά, τα ταξί, τα βενζινάδικα, τα περίπτερα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν το πρωί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας.

 Ξεκίνησαν από το Επιμελητήριο, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έφτασαν έξω από το ΟΑΕΕ όπου κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον διευθυντή του Οργανισμού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας, όπου έγιναν οι σχετικοί χαιρετισμοί. Τελευταίο σταθμός της πολυπληθούς διαδήλωσης το κτίριο της δημαρχεία όπου ο δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξη του προς τους Δραμινούς, όχι μόνο ως δήμαρχος, αλλά και ως επαγγελματίας.  Λόγος της κινητοποίησης αυτής ήταν η έκφραση αγανάκτησης για την οικονομική καταστροφή που βιώνουν καθημερινά οι Δραμινοί. 

Τα συνεχή χαράτσια και οι φόροι. Η απαράδεχτη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, τα ραβασάκια για κατασχέσεις που ήδη έστειλε, οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ, η δρομολογούμενη εξαφάνιση ολόκληρης της μεσαίας τάξης. 350 χιλ ελεύθερη επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και μοιραία οδηγούνται σε κλείσιμο οι επιχειρήσεις τους. Άλλες 250 χιιλ επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο. Και όλα αυτά σε σύνολο  700 χιλ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι μαζί με τους εργοδότες τους οδηγούνται στην ανεργία.
Ας δούμε όμως καρέ καρέ την μεγάλη μαζί κινητοποίηση των Δραμινών από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. Το απόγευμα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή και των πολιτών.

Ήταν όλοι εκεί χωρίς κομματικές σημαίες. Οι Δραμινοί έχουν έναν κοινό εχθρό, τη φτώχια….

Το παρόν του έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού τουΒαρύ φορτίο εξαιτίας της αναλγησίας της κυβέρνησης και για του Πολύτεκνους. Δυναμικό παρόν εκ νέου από τον πρόεδρο των Πολυτέκνων και πρώην βουλευτής  του ΑΝΕΛ κ, Νίκου ΣμολοκτούMε την μαζική αυτή κινητοποίηση τους βροντοφώναξαν ότι δεν θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά, ότι δεν θα παραδοθούν στην τρόικα, ότι θα πολεμήσουν για να πάρουν την ζωή που τους στερούν. Αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους.Πρωτοπόροι στην μεγάλη πορεία οι Αστυνομικοί και ακολουθούν από πίσω τα ΤΑΞΙ, τα βυτιοφόρα και τα αστικά λεωφορεία Οι Δραμινοί αντιδρούν σήμερα για να μην είναι αύριο η πανέμορφη πόλη τους, μια πόλη φάντασμαΤο πρόγραμμα της κινητοποίησης ξεκινά με συγκέντρωση εμπόρων και επαγγελματιών στο επιμελητήριο και συνεχίζεται με πορεία προς το ΤΕΒΕ και το διοικητήριο .Σήμερα 50 χρόνια μετά, χιλιάδες οικογένειες χωρίζουν, καθώς προκειμένου να επιβιώσουν φεύγουν στο εξωτερικό. Να μην μιλήσουμε για την μετανάστευση των νέων επιστημόνων. Τα πιο σπουδαία μυαλά της χώρας φεύγουν σε Ευρώπη και Αμερική χωρίς αυτό να αποτελεί επιλογή τους. Οφείλουμε να αντισταθούμε. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αποχή και μη συμμετοχή.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας μια μέρα, ανοίγουμε όμως μια χαραμάδα στην ελπίδα.
Δεν έχουμε περιθώρια να αποτύχουμε. Η εικόνα μιας πόλης φάντασμα θα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όχι μόνονΟι νόμοι που δήθεν ρυθμίζουν τα χρέη μας, το κυνήγι της εφορίας και γενικά η οικονομική επίθεση που δεχόμαστε δεν αντιμετωπίζεται με λόγια.
Μπαίνουμε μπροστά.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλους.Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κόμματα. Αυτά μας χωρίζουν .Έχουμε κοινή πορεία κοινά συμφέροντα και θα δράσουμε από κοινού. Η αδράνεια είναι το τελειωτικό κτύπημα.

Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο των περιφερειακών υπαλλήλων Στέλιο Ηλιόπουλο. «Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»Μπαρ καφέ ταβέρνες αρτοποιεία οπωροπωλεία ζαχαροπλαστεία συνεργεία πρατήρια βενζίνης , κρεοπωλεία, περίπτερα και όλα τα μαγαζιά κατέβασαν ρολά.  Μαζί τους και τα ταξί που δεν θα κινήθηκαν, μαζί τους και το Αστικό ΚΤΕΛ , μαζί τους η αγορά της Προσοτσάνης, του Καλαμπακίου, του Παρανεστίου. Η Ελένη Κατικαρίδου, ως άλλη μάνα ηρωίδα κάλεσε τον κόσμο να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Μακεδονία Ξακουστή» Ο ενθουσιασμός του κόσμου μεγάλος, όσο και τα χειροκροτήματα!Το πρόγραμμα της κινητοποίησης ξεκινά με συγκέντρωση εμπόρων και επαγγελματιών στο επιμελητήριο και συνεχίζεται με πορεία προς το ΤΕΒΕ και το διοικητήριο. Εκεί παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος .Σήμερα 50 χρόνια μετά, χιλιάδες οικογένειες χωρίζουν, καθώς προκειμένου να επιβιώσουν φεύγουν στο εξωτερικό. Να μην μιλήσουμε για την μετανάστευση των νέων επιστημόνων. Τα πιο σπουδαία μυαλά της χώρας φεύγουν σε Ευρώπη και Αμερική χωρίς αυτό να αποτελεί επιλογή τους. Οφείλουμε να αντισταθούμε. Δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για αποχή και μη συμμετοχή.Οι νόμοι που δήθεν ρυθμίζουν τα χρέη μας, το κυνήγι της εφορίας και γενικά η οικονομική επίθεση που δεχόμαστε δεν αντιμετωπίζεται με λόγια.Τελευταίος σταθμός της μεγάλη ενωτικής απεργιακής κινητοποίησης των Δραμινών το Δημαρχείο. Τον κόσμο υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου ο Δήμαρχος της πόλης Κυριάκος Χαρακίδης ο οποίος και εξέφρασε τη στήριξη και συμπαράσταση του στους συνδημότες τους καθώς όπως ανέφερε επί 27 χρόνια επιχειρηματίας και 20 χρόνια αιρετός γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα. Όσο για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και την ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν βρίσκονται προς τον σωστό δρόμο, γιατί μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα μπορεί να έρθει ανάκαμψη στον τόπο και αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν στηρίζεται αλλά διώκεται.Τον δικό τους αγώνα έδωσαν όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την κάλυψη της απεργιακής κινητοποίησης. Τα μεγάλα κανάλια απουσίαζαν. Μια πόλη στους δρόμους δεν ενδιαφέρει και πολύ… Εξαίρεση αποτέλεσε ο ΣΚΑΙ ο οποίος και αφιέρωσε μερικά λεπτά στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά για να ακουστούν τα αιτήματα των Δραμινών πολιτών. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Λάτσας στη σύνδεση ο Χρήστος ΟικονομίδηςΗ εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα μάθαμε στο σχολείο και πράγματι οι ελάχιστες μετρημένες στα χέρια του ενός χεριού, επιχειρήσεις της Δράμας που επέλεξαν να ανοίξουν την μέρα αυτή τα καταστήματα τους, έτυχαν και της ανάλογης συμπεριφοράς των υπολοίπων. Γιουχάισμα έξω από τα καταστήματα τους και υπόσχεση ότι θα το θυμούνται….

Ραντεβού όλοι σε μια ώρα στην πλατεία!!!

 

πηγή

Εἴδατε πού σᾶς τά ἔλεγα;
Μήπως εἶναι ποιά καιρός νά τό δοῦμε ἀλλοιῶς;
Πάντως γιὰ νὰ μὴν ἐμφανιστοῦν τὰ τσοντοκάναλα, αὐτὸ ἀποδεικνύει πὼς ΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΜΟΥΝ μίαν τέτοια κινητοποίησιν!!!
Νά τό σκεφθοῦμε λοιπόν καλλίτερα;

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply