Πουλάκι μου μπουμποῦκε… Καί σέ παρακλάδια τῶν μασόνων τώρα κάνεις «πιάτσα»;

Βρὲ τὸ ἀεικίνητο…
Βρὲ ποὺ ὅπου γάμος καὶ χαρὰ ἡ Βασίλω πρώτη…
Βρὲ ποὺ τελικῶς αὐτὸ εἶναι τελείως χαμένο στὸν κόσμο του…
Γιὰ νὰ ἀκούσῃ χειροκροτήματα, ἀκόμη κι ἐὰν αὐτὰ τὰ χειροκροτήματα προορίζονται γιὰ ἄλλον, εἶναι ἱκανὸς ἔως καὶ στὴν κόλασι νὰ πάῃ…
Μιλᾶμε γιὰ τὸν ἀπόλυτο ξεπεσμό…
Τί λέω; Ὄχι ξεπεσμό… Κάτι χειρότερο…
Ἀποσύνθεσις!!!

Φιλονόη

Ομιλία του Α. Γεωργιάδη σε δείπνο του Ομίλου Ροταριανών

Το Κοινωνικό Ιατρείο των Ροταριανών της Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί γιατί είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε από τους Ρόταρυ σε όλο στον κόσμο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια δείπνου του Ομίλου Ροταριανών Θεσσαλονίκης στο οποίο ήταν κεντρικός ομιλητής. Το δείπνο διοργανώθηκε με αφορμή την επίσημη έναρξη του 10ημέρου δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Ροταριανών Θεσσαλονίκης, τον Όμιλο Γυναικών Inner Wheel και τον Όμιλο Νεολαίας Rotaract.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε αυτούς που εξέφρασαν επιφυλάξεις λέγοντας ότι το κράτος κανονικά πρέπει να καλύπτει τα πάντα χωρίς τη βοήθεια άλλων είπε: «Μακάρι να ζούσαμε σε μία εποχή που το κράτος να μπορούσε να παρέχει σε όλους τα πάντα. Θα ήταν μια ιδανική εποχή. Σήμερα όμως, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε απέχουμε πολύ από μια τέτοια εποχή. Είμαστε σε μια εποχή κρίσης και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε απέναντι κρατώντας την κοινωνική μας συνοχή, κρατώντας την ανθρωπιά μας, ακόμη κι αν όλοι μας είμαστε πιεσμένοι, για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ένα λαμπρό μέλλον. Αυτό δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αν ο ένας δεν βοηθήσει τον άλλον. Το κράτος μας είναι γέννημα των εθνικών ευεργετών. Το κράτος μας φτιάχτηκε από τους εθνικούς ευεργέτες οι οποίοι από την πρώτη ημέρα που έγινε η Επανάσταση από την ώρα που ξεκίνησε το ελληνικό κράτος ερχόντουσαν να συμπληρώσουν τις αδυναμίες του κράτους για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει ένα βήμα μπρος. Σε μια τέτοια εποχή αδυναμίας που βρισκόμαστε σήμερα με αυτή τη προσπάθεια συνεχίζουν οι Ροταριανοί αυτή τη λαμπρή παράδοση».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόσθεση του θα δώσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο των Ροταριανών ένα μέρος των φαρμάκων που θα δωρίσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Αναφερόμενος στην πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. «Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα από τα γεγονότα πρέπει να προλάβουμε τα προβλήματα και όχι να τα κοιτάμε» είπε.
Ο κ . Γεωργιάδης τόνισε ότι το σχέδιο της κινητικότητας του υπουργείου Υγείας που αφορά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη δεν είναι κάτι καινούργιο και θύμισε ότι είχε προταθεί για πρώτη φορά πριν 14 χρόνια και παραδιδόταν από τον έναν υπουργό Υγείας στον άλλον χωρίς να υλοποιείται με κόστος 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. «Δεν γινόταν και ξοδεύαμε 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δηλαδή πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στα 14 χρόνια. Δεν έχουμε δικαίωμα να καθυστερούμε άλλο γιατί τα χρήματα τα οποία σπαταλούμε τα αφαιρούμε από το μέλλον των παιδιών μας» είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είχε εξαγγελθεί στα τέλη του ΄90 από την κυβέρνηση Σημίτη και από τότε συνέχισε να εξαγγέλλεται από κάθε κυβέρνηση χωρίς να υλοποιείται
«Είχανε ετοιμάσει έναν διαγωνισμό ο οποίος προέβλεπε ότι θα πληρώναμε για την ηλεκτρονική συνταγοφράφηση 25 εκατομμύρια ευρώ . Ήρθε το μνημόνιο, ήρθε η χρεωκοπία. Ήρθε η πίεση της ανάγκης και ξαφνικά μέσα σε δύο χρόνια αυτό για το οποίο θα το πληρώναμε 25 εκατομμύρια έγινε με 500.000 ευρώ . Αυτό που λέγανε ότι δεν θα λειτουργούσε έχει γίνει πρότυπο στην ΕΕ γιατί η Γερμανία μετά από 10 χρόνια έχει φτάσει στο 89% και η Ελλάδα σε δύο χρόνια έφτασε στο 98% στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Πριν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση η εξωνοσοκομειακή δαπάνη της χώρας ήταν 5,6 δισεκατομμύρια . Φέτος θα κλείσει στα 2,371 δηλαδή 3, 3 δισεκατομμύρια λιγότερο» πρόσθεσε ο κ Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμη ότι η μόνη επιλογή που έχει η χώρα είναι να πάει μπροστά και ότι για να επιτευχθεί αυτό «θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι, να μη χάνουμε χρόνο, να είμαστε δίκαιοι και να είμαστε σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».

Τέλος επισήμανε ότι ενώ στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκαν κατά 30% οι μισθοί και τις συντάξεις ο ελληνικός λαός δεν είναι στους δρόμους όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας . «Έπρεπε να του τύχει καμιά ατυχία του κ. Τσίπρα και να πάρει την εξουσία και να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ο ελληνικός λαός στέκεται όρθιος με όλη αυτή την πίεση. Και θα τιμήσουμε τον λαό για αυτή του την ωριμότητα και θα ανταποκριθούμε στην ιστορική μας αποστολή. Και όλοι μαζί θα απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας γιατί θα εξασφαλίσει στα παιδιά και στα εγγόνια μας ένα λαμπρό μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα» κατέληξε ο κ Γεωργιάδης.

Στο δείπνο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ομίλου Ροταριανών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έθεσαν υπό την αιγίδα τους την πρωτοβουλία των δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
ζούγκλα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply