Λίγο πρὶν νὰ μᾶς …κουφάνουν.

Θέλουν πάλι να μας σώσουν

Δείτε ποια μέτρα πήραν τα δύο κόμματα για να μας σώσουν από τη χρεωκοπία, όπως ισχυρίζονται, με τις συμβουλές του ΔΝΤ, γνωστού για τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής του:

  • Μείωσαν τις συντάξεις και τους μισθούς κατά 15 %. Όταν όμως σου κόβουν τη σύνταξη ή τον μισθό, περιορίζεις όσες αγορές σου δεν είναι απόλυτα αναγκαίες. Την ταβέρνα, τα ρούχα, τα έπιπλα, τη διασκέδαση, τις μετακινήσεις με το ΙΧ, τη νέα τηλεόραση και άλλα τέτοια. Έχασε έτσι το κράτος 23 % από το ΦΠΑ των αγορών που θα έκαναν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με τα συγκεκριμένα χρήματα, αν δεν τους έκαναν περικοπές.  Καλό το μέτρο;
  • Θα μειώσουν τους μισθούς και των ιδιωτικών υπαλλήλων, για να αυξηθεί η παραγωγικότητά μας. Ποια παραγωγικότητα; Αυτή των μεταπωλητών ξένων προϊόντων, αφού τίποτα δεν παράγουμε;  Αν αφήσουν τους μισθούς υψηλούς, τα προϊόντα θα είναι ακριβότερα, οπότε το κράτος θα εισπράττει περισσότερο ΦΠΑ. Δεν το καταλαβαίνουν;
  • Αν πάλι τους ενδιαφέρουν οι λίγες εξαγωγικές Ελληνικές εταιρείες, ας τις επιδοτήσουν. Με μεγαλύτερες εισπράξεις από τους μη παραγωγικούς θα τους είναι ευκολότερο. Γιατί δεν το κάνουν;
  • Θέλουν να φτάσουμε σε μισθούς Ρουμανίας ή Βουλγαρίας ….. για να έρθουν οι επενδυτές !  Σε αυτές τις χώρες όμως, μόνο οι Έλληνες «πατριώτες» μετέφεραν την παραγωγή τους, για να γλυτώσουν από την κακοδαιμονία των κρατικών υπηρεσιών. Κανένας άλλος σοβαρός επιχειρηματίας δεν ενθουσιάστηκε από τους χαμηλούς μισθούς για να επενδύσει εκεί, όπως άλλωστε και στην Πορτογαλία δεν επενδύει κάποιος. Αντίθετα επενδύουν πολλοί στην οργανωμένη Γερμανία με τους υψηλούς μισθούς. Τυχαίο;
  • Θέλουν να απολύσουν 150.000 δημόσιους υπαλλήλους. Σε αυτούς θα δώσουν αποζημίωση ή εφάπαξ. Και άλλα έξοδα δηλαδή του κράτους, που μάλιστα ως εναλλακτική λύση σκέπτεται να τους απολύσει, δίνοντάς τους για 3 χρόνια (ή κάτι τέτοιο – δεν έχει σημασία το ακριβές χρονικό όριο) το 70 % του μισθού τους, χωρίς να εργάζονται. Κανείς δεν είχε την ιδέα να τους δώσει κάποια αποδοτική για το κράτος εργασία,  πχ να επεξεργάζονται τρόπους βελτίωσης του δυσκίνητου  και αναποτελεσματικού κράτους, επιβραβεύοντας τους άξιους και απολύοντας τους ανίκανους.
  • Όλο το πρόβλημα των κυβερνήσεών μας είναι να ξαναμπούμε στις Αγορές. Δηλαδή να μας ξαναδανείζουν. Πώς βρε θαυμάσιοι οικονομολόγοι σκέπτεστε να αποπληρώσουμε το συνεχώς διογκούμενο χρέος. Με το λεφτά υπάρχουν; (των συνταξιούχων μήπως;)
  • Μας λένε ότι οι Έλληνες έχουν στις τράπεζες του εξωτερικού 600 δις €. Εκεί δεν τους δίνουν από ότι γνωρίζω τόκους ή τους δίνουν ελάχιστους. Γιατί λοιπόν το πανέξυπνο Ελληνικό κράτος δεν δανείζεται από τους Έλληνες τα χρήματα που απαραιτήτως χρειάζεται, με τόκο 4 %, με κρατική εγγύηση και με τη δυνατότητα να παίρνουν πίσω οι καταθέτες τα χρήματά τους όποτε θελήσουν;  Αν το κάνουν θα έρθουν πίσω τα περισσότερα χρήματα και δεν θα κερδίζουν οι ξένοι τραπεζίτες και κερδοσκόποι, αλλά Έλληνες, που ίσως επενδύσουν εδώ τα κέρδη τους.  Περιέργως όμως προτιμούν να δανείζονται από τις «Αγορές» με τόκο 3,6 %, στην καλύτερη περίπτωση ή με 7 % στη χειρότερη, οπότε κερδίζουν οι ξένοι, που επενδύουν τα κέρδη στα δικά τους κράτη. Τυχαίο;
  • Μήπως μέτρησε κάποιος αρμόδιος Διευθυντής του Υπουργείου οικονομικών, πόσα χρήματα χάνονται ετησίως από τη φορολογία των επιχειρήσεων και από το ΦΠΑ, όσων καταστημάτων και επιχειρήσεων  κλείνουν καθημερινά;
  • Οι άνεργοι έφτασαν το 1.000.000, ώστε το κράτος να χάνει γύρω στα 2 δις ετησίως από τη φορολογία τους, πληρώνοντας επιπλέον και επίδομα ανεργίας.  Δεν πέρασε από κανενός φωστήρα το μυαλό, ότι θα ήταν πολύ αποδοτικότερο να τους απασχολήσει σε μια παραγωγική εργασία, που θα απέφερε κέρδη στο κράτος, αντί να τους πληρώνει για να κάθονται;
  • Η εξαγωγή κεφαλαίων από τους μετανάστες, οι οποίοι στέλνουν χρήματα στα κράτη τους (στους δικούς τους) είναι 15 δις, χαμένα για την Ελλάδα. Άλλα 8,5 δις είναι η διαφορά εισαγωγών – εξαγωγών στον ισολογισμό της Ελλάδας, ενώ 25 δις/έτος πηγαίνουν ως κέρδη στο εξωτερικό, από τα Carrefour, Lidl, Praktiker, IKEA (*).  Αντί να ψάξουν λοιπόν για λύση σε αυτή τη διαφυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα, συνεχίζουν να μιλούν για μειώσεις μισθών ως μοναδική λύση.
  • Το ΕΣΠΑ δεν εισπράττεται επί χρόνια, λόγω ανικανότητας της δημόσιας διοίκησης. Έτσι είπαν στον Reichenbach, που το διαπίστωσε αμέσως μόλις ήρθε στην Ελλάδα.  Οι ιθύνοντες μας δεν ντρέπονται να αφήνουν 14 δις και να ψάχνουν να βρουν χρήματα από τους χαμηλόμισθους;
  • Με τα χαράτσια σταμάτησε να κινείται και η οικοδομή. Τα ποσά που χάνονται από τα έσοδα αγοροπωλησίας διαμερισμάτων, από το ΙΚΑ και τη φορολογία των εργαζομένων ή από το επίδομα ανεργίας που τους δίνουν είναι τεράστια. Δεν το βλέπουν;
  • Τα κατάφεραν τελικά να είναι σήμερα ανασφάλιστα ένα στα τρία άτομα του ιδιωτικού τομέα. Από πού λοιπόν θα πληρώνουν συντάξεις τα Ταμεία, τώρα που τα λεηλάτησαν;  Από νέα δάνεια;  Τυχαία όλα αυτά;
  • Χάνουμε άλλωστε και άλλα χρήματα, όπως πχ από τους νέους μας,  που ξενιτεύτηκαν και πληρώνουν πλέον στο εξωτερικό φόρους και  εισφορές, αντί να τις πληρώνουν σε εμάς.
  • Και γύρω στα 600 εκατομμύρια είναι η μείωση των εσόδων του κράτους από τις καταθέσεις αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, λόγω των αυξήσεων της φορολογίας τους, αλλά και του αυξημένου κόστους των καυσίμων.
  • Πληρώνουμε επιπλέον ανυπολόγιστα ποσά για φαγητό και διαμονή των (λαθρο)μεταναστών, είτε στα στρατόπεδα, είτε στα φανάρια ή όταν ανταγωνίζονται τους επιχειρηματίες μας μπροστά στα καταστήματά τους, είτε στις φυλακές, όπου πληρώνουμε και φύλακες για να τους προσέχουν. Μας ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστούν 250 φύλακες και 70 σεκιουριτάδες ανά Κέντρο Μεταναστών. Συνολικά 3.000 σε 35 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε κάποιος να τους δώσει εργασία όσο τους τρέφουμε και τους στεγάζουμε, ώστε και αυτοί να μη ζητιανεύουν και το κράτος μας να έχει όφελος.
  • Ούτε τόλμησαν οι μεγάλοι αγωνιστές μας να διαπραγματευτούν τα μνημόνια παράλληλα με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων στη διαβίωση των μεταναστών και τη φύλαξη των κοινών Ευρωπαϊκών συνόρων.
  • Αντ’ αυτού φυλάμε ερμητικά τα δυτικά σύνορά μας για να μην φύγουν λαθρομετανάστες προς την Ευρώπη, και αφήνουμε σχεδόν αφύλακτα τα ανατολικά, από όπου μπαίνουν σωρηδόν καθημερινά.  Θα κάνουμε όμως έναν πανάκριβο φράχτη ….  Σε λίγο !
  • Και τα κανάλια αποκρύπτουν μηνύματα των ξένων, όπως η αναφορά της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών, κας Μαρίας Φέκτερ, ότι η Αυστρία δεν έχασε από την κρίση της Ελλάδας ούτε μια δεκάρα!  Ή τη διαπίστωση των Γερμανών ότι από την δική μας κρίση κέρδισαν κάπου 50 δις €.  Αυτά μας τα κρύβουν προσεκτικά.[/caption]Παράλληλα με όλα αυτά μοιράζουν σε συγκεκριμένα άτομα ασύστολα πάμπολλα χρήματα :
    • Για τη συγγραφή ενός βιβλίου  ….  3,5 εκατομμύρια €!
    • Άλλα 3,5 εκατομμύρια € για ένα πρόγραμμα που θα μας λέει στο Computer από ποιο δρόμο να πηγαίνουμε ευκολότερα στη δουλειά μας.
    • Άλλα 3,5 εκατομμύρια € για την … εδραίωση της τσιπούρας.
    • 2,3 εκατομμύρια € για κατασκευή ενός Site !
    • και 50.000 € πήρε μια επιτροπή καταγραφής των οφειλών του Ελληνικού κράτους. Προφανώς δεν έχουμε αρκετούς δημόσιους υπαλλήλους στο υπουργείο οικονομικών! Ποιους λοιπόν θα απολύσουμε; (Θα μας τρελάνουν τελικά)
    • Ενώ 5.850.000 €/έτος κοστίζει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    • Αδιευκρίνιστα είναι τα εκατοντάδες εκατομμύρια, οι χρηματοδοτήσεις και τα επισφαλή δάνεια των κομμάτων (8,5 € ανά ψηφοφόρο λέει ο κ. Τράγκας. Πολλά  δις δηλαδή)
    • Και 400.000 € μάθαμε ότι παίρνουν ως εφάπαξ υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων. Τώρα με την κρίση.
    • Πέραν αυτών, οι «σύμβουλοι» των πέντε τελευταίων ιθυνόντων μας (πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι, πρόεδροι κομμάτων) ανέρχονται σε καμιά τριακοσοπενηνταριά καλοπληρωμένα άτομα, αρκετά από αυτούς εκ των ΗΠΑ, και κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια και πάλι στον Έλληνα πολίτη.

Με όλες αυτές τις επιστημονικές ρυθμίσεις οι διεκδικητές της εξουσίας υπόσχονται να μας ξανασώσουν. Διαφορετικά, μας λένε θα βγούμε από το €. Γιατί όμως να βγούμε αν δεν το ζητήσουμε εμείς;  Ποιος θα μας απαγορεύσει να χρησιμοποιούμε € στις συναλλαγές μας;  Ούτε και από την ΕΕ δεν μπορεί να μας βγάλει κάποιος ως τιμωρία. Τι θα μας πουν φύγετε γιατί δεν είστε καλά παιδιά; Άλλωστε και όσοι είναι εκτός € δεν περνούν χειρότερα από εμάς. Όπως η Αγγλία ή η Τσεχία.

Μας φοβερίζουν ότι αν αντισταθούμε και δεν ακολουθήσουμε τα πρώην μεγάλα κόμματα στην κατηφόρα του ΔΝΤ, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε για μισθούς και συντάξεις. Όμως τα δάνεια που μας δίνουν ήδη μπαίνουν σε έναν ειδικό λογαριασμό από όπου θα πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές. Πώς λοιπόν θα πάνε στους μισθούς και τις συντάξεις;  Μήπως μας λένε ψέματα;

Γιατί όπως είπε κάποιος σχολιαστής στην τηλεόραση, «Όσο κάνουν μαλακίες, τόσο θα χάνονται έσοδα και θα απαιτούνται νέα μέτρα» [η κακιά λέξη, από αυτόν, όχι από εμένα].

Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλα έγιναν σκόπιμα, αποσκοπώντας στην καταστροφή μας, γιατί αυτό θα ήταν προδοσία. Ας επιλέξουν εκείνοι γιατί  έγιναν τέτοια τεράστια λάθη.  Εμείς ούτε θέλουμε, αλλά και ούτε μπορούμε να εκφέρουμε οποιαδήποτε γνώμη στο ερώτημα αυτό.

Άλλωστε τώρα ισχυρίζομαι και εγώ ότι λεφτά υπάρχουν. Στη τσέπη τους. Και δεν έχουμε παρά να τα πάρουμε, αν εμπιστευτούμε κάποιον, που δεν θα έχει τις δάφνες των γνωστών και μη εξαιρετέων Πανεπιστημιακών Καθηγητών Οικονομικών του Χάρβαρτ, αλλά θα είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος.  Ο χρόνος θα δείξει.

* [Στοιχεία από τηλεοπτικές εκπομπές με τους κ. Τράγκα, κ. Σ. Καρατζαφέρη,  κ. Αϊβαλιώτη, κ. Κοτζιά κλπ.]

νεανικά

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply