Νὰ τήν!!! Νὰ τὴν ἡ ἐπανάστασις, ποὺ …χάσαμε!!!

Ὤ, Ἀλὶ καὶ τρὶς Ἀλί!!!
Ἡ ἐπανάστασις αύτὴν τὴν φορὰ ἔρχεται ἀπὸ τὴν …κουζίνα!!!
Ὤ, Ἀλὶ καὶ τρὶς Ἀλί!!! Στὰ μαγειρέματα χαλᾶ ἡ συνταγή!!!
Ὤ σημερινὲς πολιτικὲς κουδουνίστρες τοῦ Ἑλλαδοκαφριστᾶν!!!
Εὐτυχῶς ποὺ ἔχουμε κι ἐσᾶς γιὰ νὰ μᾶς σώζετε!!!
Ὤ τομάρια, ἀλῆτες, ξεράσματα…
Πρωτομάστορες τοῦ τίποτα…
Ὤ κουδουνισμένα, κραγμένα καὶ τιποτένια ἀνύπαρκτα ὑπανθρωπίδια…
Ὤ, ποὺ μόλις διαπιστώσατε πὼς τὰ γιαούρτια εἶναι πολὺ λίγο γιὰ αὐτὰ ποὺ σᾶς περιμένουν, ἀρχίσατε τὶς κωλοτοῦμπες, τὶς «ἐπαναστάσεις» καὶ τὶς «ἀνατροπές»…
Ὤ, σιχάματα τοῦ Τιποτιστᾶν καὶ τῆς ἀνυπαρξίας…
Ὤ, ῥεζίλιδες τῆς ξεπεσμένης μας κοινωνίας…
Ὤ, μουγκοί, στραβοί, κουφοὶ ποὺ τώρα βρήκατε φωνή, φῶς, ἀκοή…
Ὤ ξεφτίλες…
Ὤ κανίβαλοι τοῦ γένους τῶν Ἑλλήνων…
Ὤ γενοκτόνοι…

Θὰ γίνῃ λέν, ἐπανάστασις, ἐὰν ἀρχίσουν οἱ κατασχέσεις πρώτης κατοικίας…
Τώρα θυμήθηκαν πὼς ὁ ῥόλος τους δὲν ἦταν τοῦ ὀσφυοκάμπτου… Ὥ μηδαμινὰ καὶ τιποτένια ξεράσματα τῆς ἀνυπαρξίας…
Μιλήσατε… Ξεφτίλες… Ἐπὶ τέλους…
Μὰ εἶναι ἀργά, πολὺ ἀργὰ καὶ γιὰ δάκρυα καὶ γιὰ μετάνοιες καὶ γιὰ ἀναθεωρήσεις…
Μόνοι σας ὑπογράψατε τὴν καταδίκη σας….

Δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους στην εφημερίδα Guardian

«Αν μας υποχρεώσουν έστω και για μισό μέτρο, θα γίνει επανάσταση!»

«Είναι τυφλοί;» διερωτάται ο αξιωματούχος υπογραμμίζοντας ότι η τρόικα μας πιέζει για τρελές πολιτικές

Τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη της κρίσης στην Ελλάδα, ο θυμός, η έλλειψη εμπιστοσύνης και ο μετά βίας μεταμφιεσμένος πανικός χαρακτηρίζουν ξανά τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία σε νέο δημοσίευμά στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που η κυβέρνηση Σαμαρά έχει να κάνει με την τρόικα.

Ο Guardian επικαλείται έναν Έλληνα ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η τρόικα μας πιέζει για να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές».

«Αν μας υποχρεώσουν να επιβάλλουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα γίνει επανάσταση σε τούτη τη χώρα. Είναι τυφλοί;», διερωτήθηκε η ίδια πηγή.

Στις Βρυξέλλες, ένας άλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις λέγοντας στον στον Guardian, ότι «είναι άσχημα – είναι σαν είμαστε ξανά στο 2010».

Όπως αναφέρει στη συνέχεια η εφημερίδα, ο εύθραυστος συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά είναι τώρα αντιμέτωπος με αυτό που οι γνώστες αποκαλούν τον πιο σκληρό μήνα από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούνιο του 2012.

«Με μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και με μία όλο και πιο εχθρική αντιπολίτευση που στρέφεται κατά της λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά πολύ αμφιλεγόμενων νομοσχεδίων, αρχής γενομένης με τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους», γράφει ο Guardian και προσθέτει ότι σε αυτά τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια περιλαμβάνονται επίσης ο νέος φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί.

«Σχεδόν δέκα ημέρες μετά από την επιβίωση με στενό περιθώριο της ψήφου δυσπιστίας, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης θα υπερψηφίσουν τα μέτρα», υπογραμμίζει η εφημερίδα και σημειώνει ότι είναι η προοπτική περισσότερων περικοπών που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τους Έλληνες αξιωματούχους

Η εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις  ενός ακόμη κυβερνητικού αξιωματούχου ο οποίος λέει πως αυτό που δε φαίνεται να πιστεύει ή να καταλαβαίνει η τρόικα είναι ότι η κυβέρνηση θα πέσει να πιεστεί υπερβολικά.

«Σε αυτό το σημείο, έχοντας επιτύχει τόσα πολλά, αξίζουμε λίγο περισσότερο σεβασμό», προσθέτει.

πρῶτο θέμα

Κι ὅμως ἀκόμη ὑπάρχουν… Δὲν τελειώσαμε μαζύ τους…
Θὰ …ἀποτελειωθοῦν μόνοι τους!!! Νὰ μοῦ τὸ θυμᾶστε!!!

Φιλονόη

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply