Δηλητήρια ποὺ παίρνουμε ἀπὸ ἔμβρυα, ἔως τὰ βαθειά μας γεράματα. (α)

Δηλητήρια ποὺ παίρνουμε ἀπὸ ἔμβρυα, ἔως τὰ βαθειά μας γεράματα. (α)
«Οἱ πέντε τοξικὲς φάσεις στὴν ζωή μας».

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΜΕΡΟΣ Α

 ΦΑΣΗ 1 : ΕΜΒΡΥΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα , οι ιατροί μας διαβεβαίωναν ότι ο πλακούντας λειτουργεί σαν ένα τέλειο φίλτρο που προστατεύει το έμβρυο από τις τοξίνες που απορροφά η μητέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όλοι θυμούνται την εποχή του ’80 τα παιδιά του κράκ.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένα έμβρυο για να εξελιχθεί σε ένα κανονικό έμβρυο στην εννεάμηνη προσπάθειά του, είναι ένας τιτάνιος αγώνας απέναντι στις χημικές ουσίες που το κατακλύζουν από την αρχή της σύλληψης του.

α. Ατμοσφαιρική ρύπανση

Σε μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ότι αυξήθηκαν κατά 50% οι γενετικές ανωμαλίες σε βρέφη που οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα μόλυνσης.

β. Οικιακές χημικές ουσίες

 Σκεφθείτε όλα τα απολυμαντικά, λευκαντικά, αεροζόλ, αποσμητικά χώρου,καθαριστικά τζαμιών, χαλιά,ρούχα και εντομοκτόνα που χρησιμοποιεί η εγκυμονούσα. Ο βασικός ένοχος για πρόκληση άσθματος στα βρέφη είναι η φορμαλδεΰδη.

γ. Καθημερινές ανέσεις

ΔΕΝ ελέγχεται ως προς το ενδεχόμενο να προκαλεί βλάβες στο έμβρυο.

ΦΑΣΗ 2 : ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 

Μόλις βγαίνουμε από την κοιλιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος χημικών προκλήσεων.

Πιθανότατα μέχρι την ηλικία των 6 μηνών να έχουμε πάρει το 30% του συνολικού τοξικού φορτίου της ζωής μας.

α. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΩΝ

Η ανάπτυξη των οργάνων του βρέφους μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας των επαφών με ξένες χημικές ουσίες.

Ειδικά από τα νιτρικά που περιέχονται σε όλες τις τροφές.

Τα πρόσθετα υπό μορφή χρωστικών, αρωματικών και συντηρητικών ουσιών που υπάρχουν σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές αυξάνουν την πιθανότητα να εμφανίσει το παιδί υπερκινητικότητα, ελλειμματική προσοχή, επιθετικότητα.

Η ταρτραζίνη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Όπως και τα αναψυκτικά με γεύση φρούτων (χημικές ουσίες περιέχουν και όχι φυσικό άρωμα) και όσα περιέχουν ασπαρτάμη (θα τη βρείτε και στις τσίχλες και σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα)

β. ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

Το πιθανότερο να έχετε καταπιεί αν γεννηθήκατε σήμερα ή την τελευταία δεκαετία αρκετό υπερχλωρικό άλας ένα τοξικό συστατικό που υπάρχει στα πυραυλικά καύσιμα.

Το υπερχλωρικό είναι γνωστό για τις αρνητικές επιπτώσεις στον θυρεοειδή και σε όλους τους αδένες του σώματος μας.

γ. ΒΡΕΦΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

Η τεχνητή απομίμηση του μητρικού γάλακτος.

Πολλοί ερευνητές την θεωρούν σαν τη κύρια αιτία βρεφικών αλλεργιών.

Δεν ήμαστε σχεδιασμένοι για να απορροφούμε συνθετικές χημικές ουσίες (αν και έχει γίνει τεράστια προσπάθεια για να το καταφέρουν).

Η βρεφική φόρμουλα από το 1897 έως σήμερα έχει αλλάξει αρκετές φορές στην «προσπάθεια» να γίνει καλύτερη απομίμηση του μητρικού γάλακτος.

Από το 2000 και μετά έχει προστεθεί και η bisphenol A (BPA).

Η BPA έχει βρεθεί ότι προκαλεί υπερδραστηριότητα, αναπαραγωγίσιμες ανωμαλίες και καρκίνο του εγκεφάλου σε έρευνες που έγιναν σε εργαστήρια χρησιμοποιώντας βρέφη ζώων.

Η ΒΡΑ οι επιστήμονες την θεωρούν τον κύριο ύποπτο για σοβαρά ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του στήθους.
Η δυσανεξία που παρατηρείται στα βρέφη οφείλεται στο γεγονός ότι το αγελαδινό γάλα (οι πρωτεΐνες του ειδικά) αποτελούν ξένο σώμα για τον οργανισμό.

Μέχρι στιγμής το γάλα που πλησιάζει το μητρικό είναι το γάλα γαϊδούρας.

(Η Κλεοπάτρα κάτι ήξερε παραπάνω).
Το γάλα από σόγια που χρησιμοποιείται στην περίπτωση που εμφανισθεί αλλεργική αντίδραση στη φόρμουλα με το αγελαδινό κατά 95% προέρχεται από γενετικά τροποποιημένη σόγια.

Roundup

 (ανθεκτική στο Roundup της Μονσάντο).

Οι εκχυλίσεις των ουσιών σαν τις πρωτεΐνες σόγιας γίνονται συνήθως με εξάνιο που θεωρείται ισχυρή νευροτοξική ουσία.
Το 2008 η Κίνα είχε προσθέσει και λίγη μελαμίνη στη φόρμουλα προκαλώντας και αρκετούς θανάτους σε βρέφη.

Το γάλα της μητέρας περιέχει εκ φύσεως πρωτόγαλα (colostrums) μια ουσία που βοηθά το μωρό να αναπτύξει άμυνες στις ιώσεις, την γρίππη κλπ.
Η βρεφική φόρμουλα ΔΕΝ προσφέρει τέτοιου είδους προστασία.

δ. ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ

Ανάλογα με την περιοχή μπορεί να έχετε πάρει από νωρίς λίγο παραπάνω αρσενικό ή κάποιο από τα πολλά βαρέα μέταλλα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στο δίκτυο ύδρευσης μαζί με τα ζιζανιοκτόνα, παρασιτοκτόνα και όλα τα εις -κτονα που μπορείτε να φαντασθείτε, καθώς και λίγο χλώριο ή φθόριο που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού.

ε. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Οι χημικές ουσίες που από πολύ νωρίς παίρνουμε περιλαμβάνουν, υδράργυρο, αλουμίνιο, φορμαλδεύδη, άλατα θειϊκού οξέος, αιθυλενογλυκόλη (ναι αυτό το γνωστό αντιψυκτικό που βάζουμε στα αυτοκίνητα).

Ο εμβολιασμός εξακολουθεί να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, εκτός από την περίπτωση κήρυξης πανδημίας (ΕΠΙΠΕΔΟ 5) του WHO, όπως στην περίπτωση της πρόσφατης με τον Η1Ν1 (άλλο μεγάλο κόλπο εκατομμυρίων).

Τώρα τελευταία πρωτοτυπούν βάζοντας και σκουαλένιο.

Ενώ το σκουαλένιο εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακίνδυνο, καθώς είναι μια φυσική ουσία την οποία παρασκευάζει ο οργανισμός στο συκώτι (είναι η βάση για την χοληστερόλη) και υπάρχει επίσης στο ελαιόλαδο και άλλες τροφές.

Η δράση του όταν εγχύνεται ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες μέσω του εμβολίου θα οδηγήσει σε αυτοκαταστροφική ανοσολογική ανταπόκριση ωθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί όχι μόνον στο σκουαλένιο του εμβολίου αλλά σε όλο το ζωτικής σημασίας σκουαλένιο που υπάρχει στο σώμα, στον εγκέφαλο και τα άλλα όργανα.)

Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις απέναντι στα εμβόλια αλλά το μάρκετιγκ των φαρμακευτικών εταιρειών υπερισχύει της κοινής λογικής.

στ. ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ

Οι αναθυμιάσεις από μικροβιοκτόνα και εντομόκτονα αναμιγνύονται με τη σκόνη καθώς και τα διάφορα μόρια των χημικών ουσιών που αποσπώνται από τα χρώματα των τοίχων και των διαφόρων μεταλλικών επιφανειών που περιλαμβάνουν οξείδια του τιτανίου, μόλυβδο, ψευδάργυρο,  PVA (Poly vinyl acetate) που επικάθηνται στα έπιπλα, χαλιά και απορροφούνται από το σώμα.

ζ. ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στους χώρους παιχνιδιού, τραπεζάκια πικνίκ, παιδικές χαρές χρησιμοποιείται σαν ξύλο αρκετά συχνά η μελαμίνη.

μελαμίνη
Η μελαμίνη περιέχει υψηλά ποσοστά αρσενικού και είναι διαποτισμένη με συντηρητικά και τοξικές χημικές ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό των παιδιών όταν βάζουν τα χέρια στο στόμα.

Τα περισσότερα παιχνίδια κατασκευάζονται πλέον στη Κίνα και είναι παροιμιώδης η παντελής τους έλλειψη δεοντολογίας επί της ασφάλειας και υγιεινής.

(Εδώ έβαλαν μελαμίνη στα παιδικά γάλατα για να αυξήσουν το ποσοστό πρωτεϊνών σκοτώνοντας αρκετά βρέφη)

η. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΣΚΕΥΗ

Η κυρίαρχη αντικολλητική ουσία Perfluorooctanoic Acid PFOA είναι εξαιρετικά διαδεδομένη τόσο στα υλικά συσκευασίας όσο και στα αντικολλητικά σκεύη. Βρίσκεται σχεδόν παντού. To PFOA δρα σαν τασιενεργή ουσία στην παραγωγή του τεφλόν Polytetrafluoroethylene (PTFE).
Το PFOA ΔΕΝ διασπάται, συσσωρεύεται στον οργανισμό και μεταβιβάζεται στα παιδιά.

Διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα στο σώμα και όταν καεί παράγει διοξίνες και φουράνια.

Εδώ να σημειωθεί και η αυξημένη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων που δημιουργεί αυξημένο ποσοστό ελευθέρων ριζών λόγω της εξαιρετικής ισχύος της ακτινοβολίας, με τις ελεύθερες ρίζες να αποτελούν την κυριότερη αιτία όλων των ασθενειών.

Επιμέλεια

Μπλάνας Χρυσόστομος
Χημικὸς Μηχανικὸς  ΕΜΠ             

Εὐαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Μsc

πηγή

 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply