Δηλητήρια ποὺ παίρνουμε ἀπὸ ἔμβρυα, ἔως τὰ βαθειά μας γεράματα. (β)

Δηλητήρια ποὺ παίρνουμε ἀπὸ ἔμβρυα, ἔως τὰ βαθειά μας γεράματα. (β)
«Οἱ πέντε τοξικὲς φάσεις στὴν ζωή μας».

Μέρος Β

ΦΑΣΗ 3 : ΕΦΗΒΕΙΑ

Στην φάση της εφηβείας αρχίζει το κανονικό χημικό ντρεσσάρισμα του σώματος. Στη διάρκειά της, ερχόμαστε σε επαφή με ακόμα μεγαλύτερη γκάμα χημικών ουσιών, από τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής μέχρι τα τατουάζ και τις απαγορευμένες ουσίες.

α. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Όλες οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν τα λεγόμενα πρόσθετα που μόνο σαν κατάλογος είναι μεγαλύτερος από τον Χρυσό Οδηγό.

Κάθε ημέρα γεννιούνται καινούργιες χημικές ουσίες που ακολουθούν το δρόμο της εισαγωγής στη διατροφική αλυσίδα, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ έρευνα για τις επιπτώσεις τους στους ανθρώπους. Αντίθετα έχει γίνει η μεγαλύτερη προσπάθεια να συγκαλυφθούν μέσω της νέας έκδοσης του CODEX alimentarius, βάζοντας επιτρεπτά όρια σε ουσίες που μέχρι πρόσφατα ήταν απαγορευμένες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου.
Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης απο τη συνεχή χρήση επεξεργασμένων τροφών θα τα ανιχνεύσετε στη μετάπτωση της διάθεσή σας που είναι πέρα απο τις φυσιολογικές ορμονικές διαταραχές της εφηβείας.

β. FAST FOOD

Ο υπέρτατος ναός της χημικής διατροφής.

Η εκπαίδευση στο πλαστικό χάμπουργκερ, που δεν παθαίνει τίποτα ύστερα από 20 χρόνια, η εκπαίδευση στην κατανάλωση γλουταμινικού μονονάτριου (MSG) υπεύθυνο για την παχυσαρκία, ανικανότητα, στις αυξητικές ορμόνες της Μονσάντο στο νέο κρέας (beef) του Μακ προερχόμενο από τις νέες φάρμες, στο ακρυλαμίδιο -το νέο φρούτο απὀ τις τηγανητές πατάτες και, φυσικά τα trans-λιπαρά (ισχύει απόλυτα η αντιστοιχία για το trans-sexual). Τα προϊόντα diet τύπου κόλα, προσφέρουν μια καλή βάση για την αντοχή στην ασπαρτάμη και το χαμηλό (όξινο) ph.

Πολύ καλό για μπαταρίες, αλλά όχι για τον οργανισμό μας.
Το υπερβoλικό διοξείδιο του άνθρακα σε όλα τα αναψυκτικά ενώνεται με το ασβέστιο στον οργανισμό και προκαλεί καθίζηση που καταλήγει στο σχηματισμό πετρών.

(Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ενώ γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος για την υπερθέρμανση του πλανήτη ουδείς περιβαλοντολόγος ζητάει την κατάργηση του διοξειδίου από τα αναψυκτικά.)

γ. ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ

Η άσκοπη συνταγογράφηση αντιβιοτικών για απλά συμπτώματα (ιώσεις – το άλλοθι των ιατρών για τη μη δυνατότητα διάγνωσης) εκθέτει τους εφήβους στο θανάσιμο κίνδυνο ανθεκτικών βακτηρίων, σε ένα ανοσοποιητικό που έχει εξασθενήσει από υπερβολική χρήση αλλά και υπερδοσολογία αντιβιοτικών.

Η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε κατανάλωση αντιβιοτικών μαζί με την κατανάλωση σε ουΐσκυ.

δ. ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ -ΚΤΟΝΑ

Οι νέοι που ζουν σε αγροτικές και ημιαγροτικές περιοχές κουβαλάνε ένα μεγάλο φορτίο τοξικών ουσιών κυρίως παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων.
Από τα υπολείμματα των παρασιτοκτόνων, εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων κινδυνεύουν όλοι οι καταναλωτές των προϊόντων των σουπερμάρκετ που δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας.
Πρόσφατα η βιολογική καλλιέργεια δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα από τη Γερμανία, μέσω του νέου στελέχους Escherichia Coli, που αρχικά ενοχοποιήθηκαν τα αθώα αγγούρια της Ισπανίας για να καταλήξει στη βιολογική φάρμα Γερμανικής εταιρείας με μολυσμένα φύτρα φασολιών.[1]

ε.ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Όλα αυτά τα σαμπουάν, αφτερσέιβ, αποσμητικά, καλλυντικά, σαπούνια σημαίνουν έκθεση σε τουλάχιστον 200 συνθετικές ουσίες .

Αρκετές από αυτές λειτουργούν σαν ενδοκρινικοί αποδιοργανωτές με κυρίαρχη επίπτωση στη συμπεριφορά και την αντιληπτική ικανότητα.

Ἀποσμητικὰ καὶ Ἀνθιδρωτικὰ

Τα λάδια και οι λοσιόν για το μαύρισμα περιέχουν τουλάχιστον επτά χημικές ουσίες καρκινογόνες ή που προκαλούν βλάβες στο ενδοκρινικό σύστημα  χώρια που παρεμποδίζουν την πρόσληψη της βιταμίνης D.
Αν ίσχυε ο ισχυρισμός των διαφόρων ειδικών ότι ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος θα είχαν πεθάνει όλοι στην Αφρική πριν μαυρίσουν από την υπερβολική έκκριση μελανίνης.

στ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Συνήθως τα τατουάζ περιέχουν συνθετικά χρώματα μελανιών που κατά βάση περιέχουν βαρέα μέταλλα.

ζ. ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Αρχίζει η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δρά όπως ακριβώς και ο φούρνος μικροκυμάτων.

Ήδη οι πρώτες μελέτες δείχνουν αυξημένη συχνότητα καρκίνου στον εγκέφαλο από υπερβολική χρήση.

[1] Η ιστορία με τα διάφορα Escherichia Coli και τις μεταλλάξεις του συνθέτουν μία μικρή συνωμοσία που κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την σύνδεση.

Το Escherichia Coli είναι εντεροβακτήριο και καμμία θέση δεν έχει να εμφανισθεί σε φύτρα.

Έχει όμως άμεση σχέση με τα σφαγεία και την μή απολύμανση τους από τα κόπρανα των ζώων.

Για την γρήγορη απολύμανσή τους ο CODEX ALIMENTARIUS προχώρησε στην αναγκαστική επιβολή ακτινοβόλησης με Καίσιο και απεμπλουτισμένο ουράνιο για τη θανάτωση του Esterichia Coli σε όλα τα τρόφιμα.

Για να μην ελαττώσουν το κόστος οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής κρέατος θα αναγκασθούμε να αυξάνουμε τα επίπεδα ραδιενέργειας, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις.

Η «Μεγάλη» Γερμανία αντί να ψάξει να βρεί την πραγματική πηγή έπιμόλυνσης των φύτρων (προφανώς από οργανική κοπριά), επειδή αυτό θα κτυπούσε την βαρειά βιομηχανία κρέατος της, προτίμησε να κτυπήσει τη βιολογική καλλιέργεια φύτρων και νωπών λαχανικών.

Ἰσπανικὰ ἀγγούρια καὶ γερμανικὲς πατᾶτες.

Εδώ το πρώτο μέρος 

Δηλητήρια ποὺ παίρνουμε ἀπὸ ἔμβρυα, ἔως τὰ βαθειά μας γεράματα.μέρος Α

Επιμέλεια

Μπλάνας Χρυσόστομος
Χημικὸς Μηχανικὸς  ΕΜΠ             

Εὐαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Μsc

πηγή

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply