Κοινὸς παρονομαστὴς ἡ Μάσσα.

Σχολιάζει ὁ φίλος Πᾶνος…
Κι ἔχει δίκαιον ὁ Πᾶνος.
Πρὸ ἡμερῶν ἀναφέραμε τὴν συγκρότησι «κοινοβουλευτικῆς ὁμάδος» ἀπὸ τοὺς «ἀδέσποτους» βο(υ)λευτὲς τοῦ κΥνοβουλίου.
Εἶπαν λοιπὸν νὰ τὸ γυρίσουν σὲ …κόμμα, μήπως καὶ δοῦν προκοπή…
Σχολιάζει λοιπὸν ὁ φίλος «Ἕλλην Μαχητής»:

Καταλάβατε γιατί τούς ἔπιασε πρεμούρα γιά κοινοβουλευτική ὁμάδα τούς …«ἀνεξαρτήτους»;;;
Εἶναι πολλὰ τὰ λεφτὰ ῥὲ γαμῶ το…
«Ποιός τήν χ@ζει τήν ἀνεξαρτησία;;;!!!
Πρακτικά, ἡ διαφορὰ γιὰ τοὺς 11 μὲ τὴν σύστασι τῆς κοινοβουλευτικῆς ὁμάδος εἶναι ὅτι ἀποκτοῦν ὅλα τὰ προνόμια ἑνὸς κόμματος μέσα στὴν Βουλή, τόσο σὲ ὑλικοτεχνικὴ ὑποδομὴ (γραφεῖα, μετακλητοὶ ὑπάλληλοι κτλ.) ὅσο καὶ σὲ ἐπίπεδο διαδικασιῶν (π.χ. συμμετοχὴ σὲ πρὸ ἡμερησίας διατάξεως συζητήσεις τῶν πολιτικῶν ἀρχηγῶν, συμμετοχὴ στὴ Διάσκεψη τῶν Προέδρων).

Καὶ μετὰ θέλουμε νὰ ἐλπίζουμε…
Σέ ποιούς; Γιά ποιό θέμα; Μέ ποιάν λογική;

Το όγδοο κόμμα της βουλής.

Από τον Αιμίλιο Περδικάρη

Οκτακομματική είναι από χθες η Βουλή, καθώς σχηματίστηκε στους κόλπους της ένα νέο κόμμα – όχι, όμως, παραδοσιακό, σαν τα άλλα, το οποίο προέκυψε από εκλογές.
Στην ουσία, 11 ανεξάρτητοι βουλευτές συνέστησαν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία τους από τουλάχιστον πέντε βουλευτές.
Πρακτικά, η διαφορά για τους 11 με τη σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ότι αποκτούν όλα τα προνόμια ενός κόμματος μέσα στη Βουλή, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, μετακλητοί υπάλληλοι κτλ.) όσο και σε επίπεδο διαδικασιών (π.χ. συμμετοχή σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων).
Οι 11 βουλευτές είναι οι Θ. Παραστατίδης (πρώην ΠΑΣΟΚ, σ.σ.: ορίστηκε ως πρόεδρος), Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. Το δε όνομα του νέου… κόμματος είναι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», ενώ μοναδική μεμονωμένη ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει (για την ώρα…) η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ποιοι απαρτίζουν, όμως, τους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές»;

Κατ’ αρχάς, στους κόλπους της εκπροσωπούνται τρία κόμματα-πολιτικές κινήσεις, με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και κατευθύνσεις: οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης αποτελούν εκπροσώπους του νεοσύστατου κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», το οποίο, με πρόεδρο τον πρώτο, έχει στα σκαριά προγραμματική συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ. 

Από την άλλη, Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς έχουν αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ και έχουν σχηματίσει την κίνηση «Η Κοινωνία Πρώτα», ενώ ο Ν. Νικολόπουλος έχει ιδρύσει το «Χριστιανοδημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα».

Ο Μ. Ανδρουλάκης αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, λόγω των διαφωνιών του με τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ ο Θ. Παραστατίδης διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ψήφισε μέτρα του Μνημονίου. Ανήκει στο λεγόμενο «παπανδρεϊκό» μπλοκ του ΠΑΣΟΚ και ορίστηκε πρόεδρος περισσότερο για λόγους ουδετερότητας, λόγω της συμμετοχής τριών πολιτικών κινήσεων (και τριών… προέδρων).

Ο Γ. Κουράκος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ λόγω διαφωνίας του με τον Π. Καμμένο, ενώ οι Γ. Κασαπίδης και Ν. Σταυρογιάννης διαγράφηκαν επίσης από τη Ν.Δ. επειδή δεν ψήφισαν μέτρα του Μνημονίου. Το ίδιο συνέβη και με τον Μ. Μπόλαρη, τον οποίο πληροφορίες έφεραν σε συζητήσεις με τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του κ. Λοβέρδου. Ωστόσο, πιο πρόσφατες φήμες τον φέρνουν σε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τις επιβεβαιώνει ο ίδιος.

πηγή

Ὅσο γιὰ τὴν Θοδώρα…
Μὴ φοβᾶσθε καλέ…
Αὐτὴ ἔχει βάλει πλώρη γιὰ τὸ Ἀλεξέι…
Τὸ συμπεθεριὸ ἐψήθη…

Φιλονόη

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply