Τὸ νέο «ἀντιῤῥατσιστικό» στρέφεται κατὰ τῆς ἐπιστήμης.

Κι ἀναρωτιόμουν γιὰ τὸ πόσο πολὺ ἐξαγορασμένοι εἶναι κάποιοι…
Προβληματιζόμουν, διότι τόση ἀγωνία νὰ φιμώσουν γενικῶς τὸν ἀντίλογο, ἀπεδείκνυε φόβο γιὰ τὸν ἀντίλογο…
Ὅμως ὁ φόβος τοῦ ἀντιλόγου σηματοδοτεῖ ἀνικανότητα γιὰ ἀποδοχή του καὶ προκατάληψι ἐναντίον αὐτοῦ ποὺ τὸν ἐκφέρει…
Ἀφῆστε δὲ ποὺ ὁ ἀντίλογος, ὅσο αἱρετικὸς κι ἐὰν εἶναι, τελικῶς τὸ μόνον ποὺ προάγει εἶναι τὴν ἐπιστήμη…
Κατ’ ἐπέκτασιν ἡ φίμωσις στοχοποεῖ τὴν ἔρευνα, τὴν ἀλήθεια καὶ τὴν ἐλευθερία…
Μία ἐλευθερία ποὺ οὐδόλως ἐπιθυμοῦν οἱ κρατοῦντες, διότι ξεβολεύει κι ἐκθέτει αὐτοὺς ποὺ τὴν καταστρατηγοῦν.
Μὴ ἐπιτρέποντας στὶς κοινωνίες νὰ ἐξελιχθοῦν ἐλεύθερα, βάσει ἐνστίκτου καὶ πεπαιδεύσεως, ὑπαγορεύουν συμπεριφορές, ἀποφάσεις καὶ τρόπο σκέψεως, δημιουργῶντας νέα δεσμὰ ποὺ ξεπερνοῦν σὲ σκοταδισμὸ ἀκόμη καὶ τὸν Μεσαίωνα.

Φιλονόη

Η ΓΝΩΣΗ, ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ

Τι προάγει τις επιστήμες; Τι αποκαλύπτει νέους δρόμους κρυμμένους πίσω από καθιερωμένες κοινά αποδεκτές αλήθειες; Τι είναι αυτό που οδηγεί συχνά σε επαναστατικά άλματα και κατακόρυφη επιταχυνόμενη ανέλιξη της γνώσης και των επιστημών και άρα του ίδιου του ανθρώπου;

Το ίδιο που όταν απαγορεύτηκε έφερε μεσαίωνα. Η απαγόρευση, πέρασε αλυσίδες στα μυαλά των λαών και πέταξε τα κλειδιά στην άβυσσο, όπου έμειναν κρυμμένα για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια. Τι είναι αυτό που η απαγόρευσή του ισοδυναμούσε με πρόσκληση του φόβου σε αιώνιο φαγοπότι στις πλάτες της αλήθειας;

Η αμφισβήτηση.

Μέχρι σήμερα, ο νόμος απαγόρευε το να εκτοξεύει ο καθένας τη μπούρδα του, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, όταν αυτή η μπούρδα μπορεί να είναι συκοφαντική για συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες.

Από εδώ και στο εξής, θα απαγορεύεται όχι μόνο η αμφισβήτηση αλλά ακόμη και η αναρώτηση πάνω στην ορθότητα συγκεκριμένων απόψεων. Λέγεται μάλιστα πως τελικά πέρασε της Ρεπούση και θα εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων. Νόμοι απαγορευτικοί για την επιστημονική ιστορική έρευνα. Απαγορευτικοί για την ίδια την αλήθεια. Νόμοι που αξιώνουν πως οι ιστορικοί του παρελθόντος κατείχαν το αλάνθαστο!

Τι θα μπορούσε να φοβάται κάποιος από την αμφισβήτηση μιας καθιερωμένης και καλά στηριγμένης, ιστορικά, άποψης; Τίποτα! Τότε, πώς είναι δυνατό να απαγορεύουμε ακόμη και τη διατύπωση αμφισβήτησης; Κι όμως είναι. Μάλιστα όχι απλώς θα την απαγορεύσουμε, αλλά θα την τιμωρούμε αυστηρά. Έτσι αντί να δείξουμε το δρόμο σε όσους στη Δύση έχουν ήδη εφαρμόσει τέτοιες απαγορεύσεις, πιθηκίζουμε τρέχοντας να προφτάσουμε το σκοτάδι τους.

Κακωσήλθες Μεσαίωνα!

Ἀναπτήρας ἀπὸ Ξύστρα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply