Σκοτώνουν τὰ ἄλογα ὅταν γεράσουν.

Βασικὴ προϋπόθεσις γιὰ νὰ προχωρήσουν στοὺς ἐκσυγχρονισμούς τους, οἱ κουδουνισμένοι τῆς κυβερνήσεως, εἶναι νὰ παρουσιάσουν «πρωτογενὲς πλεόνασμα».
Γιὰ νὰ παρουσιάσουν ὅμως «πρωτογενὲς πλεόνασμα» πρέπει νὰ μειώσουν τὰ κόστη συντηρήσεως τοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ.
Πῶς θά συμβῇ λοιπόν αὐτό;
Μὲ ἕναν τρόπο!!! Διακοπὴ τῶν συντάξεων.
Μὰ ἐὰν διακόψουν τὶς συντάξεις τότε θὰ συμβῇ τῆς …καταστροφῆς!!!
Ἄρα; Πῶς;
Εὑρῆκαν τὸν τρόπο….
Πρὶν νὰ φθάσῃ κάποιος στὴν σύνταξι τὸν ἔχουν ἀποκλείσει ἀπὸ αὐτήν!!!
Εὐφυές;
Ναί, ὅπως ἐξ ἴσου καὶ ἀπολύτως ἐγκληματικό!

Φιλονόη

ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΤΩΝ 60 – ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ’ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

Τα ποσοστά ανεργίας είναι απίστευτα υψηλά στη χώρα μας. Όλοι το ξέρουμε. Η κρίση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες σε λουκέτο. Κάποιοι από αυτούς, κερδοσκόπησαν ασύστολα για δεκαετίες, πουλώντας σε τιμές πολλαπλάσιες του κόστους και αφού συσσώρευσαν ένα σκασμό λεφτά, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους αφήνοντας απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους.

Απολαμβάνουν τώρα πια ήσυχοι τους “κόπους” τους. Τις πλούσιες καβάτζες που απόκτησαν με τόννους ιδρώτα των εργαζόμενων τους… Έτσι είναι. Ο καθένας για την πάρτη του. Μεταξύ όσων επιχειρούν ακόμη, κάποιοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Σ.Σ.Ε και ωράρια. Οι όροι δουλειάς μετατράπηκαν σε όρους δουλείας!

Στο 60% -λέει- η ανεργία των νέων, ενώ οι τυχεροί εργάζονται πολλές φορές για 300 ευρώ. Αναρωτήθηκε όμως κανείς, με τους “γέρους” τι γίνεται; Για να ρίξουμε μια ματιά…

Υπάρχουν χιλιάδες συμπατριώτες μας που έκαναν την ίδια δουλειά καμιά τριανταριά χρόνια! Όλοι τους γύρω στα 55-60. Με ιδρώτα και συχνά με ένα δανειάκι, μπόρεσαν να βρουν ένα κεραμίδι να βάλλουν από κάτω το κεφάλι τους στα προχωρημένα γεράματα, πιστεύοντας πως εξασφάλισαν τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή… θάνατο. Ξαφνικά, έχασαν τη δουλειά τους και τα έχασαν όλα! Τώρα, χρεωμένοι, άνεργοι, χωρίς κομπόδεμα. Ξέρουμε αρκετούς από αυτούς που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Με κεριά! Τρέφονται σε συσσίτια όπου περιμένουν υπομονετικά με σιωπηλή αξιοπρέπεια.

Για αυτούς κύριοι αλαζόνες, αμετροεπείς, εσείς με τη χυδαία και ανάλγητη φρασεολογία εκλεγμένοι πολιτικοί τι έχετε να πείτε; Τι να πείτε; Πως να καταλάβετε εσείς, αφού οι πιο πολλοί δεν έχετε κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή σας, αλλά βρεθήκατε στην εξουσία σαν αποτέλεσμα νεποτισμού ή ως παράγωγα του κομματικού σωλήνα; Αυτοί λοιπόν οι “γύρω στα 60” δεν έχουν τίποτα πια. Να αλλάξουν επάγγελμα τώρα, κομματάκι δύσκολο. Κι αν σκεφτούν μια πόρτα να χτυπήσουν, αυτή ανοίγει και ξανακλείνει την επόμενη στιγμή φωνάζοντας “είστε μεγάλος”…

Και το χειρότερο; Αν και για δεκαετίες παρακρατούνταν από το μισθό τους ένας σκασμός λεφτά, η ασφάλειά τους αν δεν έχει λήξει πρόκειται σύντομα να λήξει. Και η χώρα που υπηρέτησαν, τούς γυρνά την πλάτη. Στον καιάδα λοιπόν! Ίσως αυτό είναι το plan C του βιβλιοπώλη-υπουργού και της κυβέρνησης για τους αναλώσιμους, πάντα συνεπείς, νομοταγείς και αξιοπρεπείς πολίτες: Η ευθανασία!

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ’ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ!

Λύκος ἀπὸ ξύστρα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply