Πλιάτσικο, τρόικα καὶ πλειστηριασμοί.

Καὶ νὰ θέλῃς νὰ τὸ ἀποφύγῃς, ἀδυνατεῖς.
Μὲ τόσο μεγάλες πιέσεις, τόσο μεγάλα ψέμματα καὶ  τόσο δούλεμα, ἀντιλαμβανόμεθα ὅλοι μας τελικῶς πὼς ναί, τὸ πλιάτσικο ἦταν ὁ ἀρχικός τους στόχος κι ὄχι τὸ νοικοκύρεμα. Ἄλλως τέ, κάθε φορὰ ποὺ σὲ κάποιαν χώρα εἰσβάλλει τὸ ΔΝΤ, στὴν χώρα μένουν μόνον οἱ στάκτες καὶ τὰ ἀποκαΐδια…

Αποκάλυψη: Το βρώμικο παιχνίδι Τρόϊκας – Κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Πέντε ιδιωτικά funds βρίσκονται  ήδη στην Αθήνα και αγοράζουν από τις τράπεζες κόκκινα δάνεια στο 10% της αξίας τους. Υπολογίζεται ότι από το κερδοσκοπικό αυτό παιχνίδι, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα κερδίσουν μέχρι το 2020 πάνω από 30 δισ. ευρώ.

Στο κόλπο αυτό περιλαμβάνονται οι πλειστηριασμοί. Οι τοκογλύφοι σε συνεργασία με την Τρόϊκα απαιτούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για να μπορούν να εκβιάζουν τους δανειολήπτες.

Αγοράζουν π.χ ένα στεγαστικό δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ στο 10% της αξίας του και με την απειλή του πλειστηριασμού θα εισπράττουν τουλάχιστον το 50% του δανείου. Άρα, θα κερδίζουν 40.000 ευρώ ακόμα και από ένα δυαράκι στη Δραπετσώνα.

Η συγκυβέρνηση γνωρίζει τη ληστεία των τοκογλύφων που θα υλοποιηθεί με την αμέριστη βοήθεια των τροϊκανών αλλά στην ουσία δεν αντιδρά. Προσπαθεί να επιτύχει ένα μικρό δωράκι από τηνΤρόϊκα, όχι για να σώσει τους πολίτες της αλλά για να ξεγελάσει τους βουλευτές της πολλοί από τους οποίους απειλούν να μην ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών. Φωνάζουν ότι “καλύτερα να σας ρίξουμε”.

Οι  πολίτες πρέπει να ξυπνήσουν και να πιέσουν τους βουλευτές τους να μην δεχτούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Αν μείνουν αδρανείς μέχρι το 2020, χιλιάδες συμπολίτες μας θα έχουν χάσει την πρώτη τους κατοικία.

πηγή

Τήν πατήσαμε λοιπόν;
Ὄχι, δὲν τὴν πατήσαμε.
Ἤ τοὐλάχιστον δὲν τὴν πατήσαμε περισσότερο ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ ἔστησαν ὅλην αὐτὴν τὴν μηχανή…
Κι ἄς φαίνεται διαφορετικά…
Ἡ οὐσία παραμένει…
Ἤθελες νά ἁρπάξῃς; Ὡραῖα, καλὰ ἔκανες…
Στὸ ταμεῖο θὰ λυθοῦν οἱ διαφορές…
Καὶ τὸ ταμεῖο δὲν ἀργεῖ…

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply