Μήπως ὁ Ψυχάρης μᾶς προαναγγέλλει δικτατορία;

Λέω, μήπως;
Διότι τὰ ἄρθρα του εἶναι ἀπὸ σπάνια ἔως πάρα πολὺ σπάνια.
Κι ὅμως, τώρα τελευταῖα, λίγο μὲ τὸ ὅ,τι στὴν βο(υ)λὴ γίνεται τῆς ἱεροδούλου τὸ κάγκελον, λίγο μὲ τὸ ὅ,τι στὶς φυλακὲς γίνεται τῶν πολιτικῶν διώξεων τὸ κάγκελο καὶ λίγο μὲ τὸ ὅ,τι ἡ διόλου σεβαστὴ τάξις τῶν δημοσιοκάφρων ἀλλοῦ πατᾶ κι ἀλλοῦ βρίσκεται, ὁ Σταῦρος Ψυχάρης ἔρχεται νὰ δώσῃ στίγμα, φορά, κατεύθυνσι…
Παλαιά τους τέχνη κόσκινο….

Βέβαια δὲν κάνει μόνον αὐτό…
Μᾶς προαναγγέλει ξεκάθαρα δικτατορία…
Προσέξτε πολὺ τὸ ἄρθρον του…
Εἶναι «μέσα στὰ πράγματα» καὶ κάτι γνωρίζει περισσότερο ἀπὸ ἐμᾶς…
Γιὰ νὰ μὴν ἰσχυριστῶ πὼς τὰ ..διαμορφώνει ἐπίσης…!!!

Φιλονόη.

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων υπήρξε και στο παρελθόν στάδιο αντεγκλήσεων, ακόμη και επεισοδίων με μικροτραυματισμούς βουλευτών που χειροδικούσαν αλληλοϋβριζόμενοι. Το Προεδρείο έχει ζητήσει στο παρελθόν την επέμβαση των χωροφυλάκων που παραδοσιακά φρουρούσαν το βουλευτήριο.
Οι παλαιότεροι ενθυμούνται ποτήρια να εκσφενδονίζονται, ύβρεις να εκστομίζονται και έδρανα να κρούονται – ακόμη και βουλευτές να βγάζουν άναρθρες κραυγές. Ενας συγκεκριμένος βουλευτής είχε αποκτήσει τη φήμη κυνός με τις απομιμήσεις γαβγίσματος στις οποίες με επιτυχία επεδίδετο.
Οσοι έχουν παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις της Βουλής την εποχή της Αποστασίας (Ιούλιος 1965 έως και το κλείσιμό της από τους Πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967) μπορούν να συγκρίνουν τα γεγονότα και τα πρόσωπα εκείνης της εποχής με τα σημερινά δρώμενα στο Κοινοβούλιο και να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Ηταν ταραγμένες οι συνεδριάσεις της Βουλής από το 1965 έως το Πραξικόπημα. Δυστυχώς, από τότε έως τώρα τα πράγματα χειροτέρεψαν.
Τα πρόσφατα επεισόδια στη Βουλή έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις·×ύβρεις βαρύτερες εκτοξεύθηκαν, και από ορισμένους αμφισβητήθηκε ουσία το Πολίτευμα. Η άρνηση βουλευτών να τηρούν τις διατάξεις του Συντάγματος και να εφαρμόζουν τους κοινοβουλευτικούς κανόνες υπονομεύει τη δημοκρατική ομαλότητα.
Ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου με την Αποστασία του 1965 δημιούργησε τότε το κλίμα και τις συνθήκες για την κατάλυση της Δημοκρατίας. Ο σημερινός εξευτελισμός του κοινοβουλευτισμού δεν θα γκρεμίσει το πολίτευμα αλλά κρούεται για πολλοστή φορά το κουδούνι του συναγερμού.
Οταν τον Ιούνιο του 1973 η απριλιανή χούντα προπαγάνδιζε υπέρ του δημοψηφίσματος που είχε προκηρύξει η «επανάσταση», το υπουργείο Προπαγάνδας των πραξικοπηματιών διένεμε σε όλη την Ελλάδα ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο που αναδημοσίευε τα ρεπορτάζ και τα υβρεολόγια των βουλευτών που μετείχαν στο Κοινοβούλιο της Αποστασίας.

Ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου εξυπηρετεί μόνο εκείνους που ελλοχεύουν σε μια γωνιά της Βουλής. Ολιγάριθμοι αλλά επικίνδυνοι.

Σταῦρος Ψυχάρης ἀπὸ βῆμα

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply