Ἡ ἀπόπειρα μετατροπῆς μίας ὑποκειμενικῆς ἀλήθειας σὲ ἀπόλυτη ἀντικειμενικότητα εἶναι ἡ πεμπτουσία τῆς Ὕβρεως.

Εἶμαι καὶ παραμένω τῆς πεποιθήσεως ὅτι:
– οἱ ἄνθρωποι ἔχουν τὶς ὑποκειμενικὲς τους ἀλήθειες, μέχρι ἐδῶ καλά
– ἡ ἀπόπειρα μετατροπῆς μίας ὑποκειμενικῆς ἀλήθειας σὲ ἀπόλυτη ἀντικειμενικότητα εἶναι ἡ πεμπτουσία τῆς Ὕβρεως.

Καὶ αὐτὸ εἶναι ποὺ ἔχει πάει πολὺ στραβὰ στὴν ἐποχή μας. Ὀρδὲς ὑβριστῶν, ποὺ ἐπιμένουν νὰ ἐπιβάλουν τὴν ἄποψή τους παντοῦ. Ἄλλο τὸ νὰ μὴ καπνίζῃς, ἄλλο τὸ νὰ προσπαθῇς νὰ ἐπιβάλῃς καπνοαπαγόρευση στοὺς πάντες. Ἄλλο τὸ νὰ εἶσαι χορτοφάγος, ἄλλο τὸ νὰ προσπαθῇς νὰ ἀπαγορεύσῃς τὸ κυνήγι γιὰ τοὺς πάντες. Ἄλλο τὸ νὰ ἔχῃς τὶς θρησκευτικὲς σου ἀντιλήψεις καὶ ἄλλο τὸ νὰ προσπαθῆς νὰ τὶς ἐπιβάλῃς στοὺς πάντες. Ἄλλο τὸ νὰ ἔχῃς τὶς πολιτικὲς σου ἀπόψεις καὶ ἄλλο τὸ νὰ προσπαθῇς νὰ λογοκρίνῃς καὶ νὰ ἀπαγορεύσῃς κάθε ἄλλη πολιτικὴ ἄποψη ποὺ δὲν σοῦ ἀρέσει.

Κάπου δὲν καταλαβαίνουν μερικοὶ τὰ αὐτονόητα: ὅτι ὁ κόσμος ΔΕΝ τοὺς ἀνήκει γιὰ νὰ τὸν «ἀλλάξουν» στὰ δικὰ τους μέτρα. Καὶ ὅτι οὔτως ἢ ἄλλως αὐτὸ δὲν θὰ συμβεῖ, ὅπως δὲν συνέβη στὸ παρελθὸν μὲ ἀντίστοιχους ὑβριστές (σύνδρομο σωτήρα/μεσσία). Τὸ μόνον ποὺ συνέβη ἦταν αἱματοκύλισμα, ταραχές, καὶ σκοταδισμός. Πάλι τὰ ἴδια θὰ ἔχουμε;

Φρούριον

Η απαντηση του Τρυποφρακτη στον κ. Αγγελετο

Όταν ένα κείμενο θέσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία για να υπερασπιστεί και την αντίθετη άποψη, τότε προφανώς δε βασίζεται σε ατράνταχτα επιχειρήματα.
 
Πήρα λοιπόν το κείμενο του κ. Αγγελέτου με το οποίο υποστήριζε τις ενέργειές του όταν προσέφυγε για άλλη μια φορά στο ΣτΕ κατά  της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης θήρας και το έφερα σε μορφή που να υποστηρίζει τις δικές μας θέσεις.
 
Δίνουμε λοιπόν τα δύο κείμενα στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα του ihunt για να μπορεί να εξάγει κάθε αναγνώστης τα δικά του συμπεράσματα για την εγκυρότητα αλλά κυρίως για την αξιοπιστία των θέσεων του κ. Αγγελέτου. Ακολουθεί το κείμενό του.
 
“ΕΙΜΑΙ ΒΕΓΚΑΝ, ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ. ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΚΟ, ΚΑΙ ΗΔΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΘΕ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2009 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΝΥΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΗΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΣΑ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΡΙΕΡΑ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…”
 
“ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΓΩΝ ΜΟΥ, ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΙΑ ΕΞ ΙΣΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ “ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ” ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΡΕ “ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ” ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ…”
 
Η απάντηση του Τρυποφράκτη
 
Είμαι κυνηγός και η κοσμοθεωρία μου συνοψίζεται στο να διδάσκομαι από τη φύση και να παραδειγματίζομαι από αυτή.
 
Στη φύση, υπάρχουν φυτοφάγα, σαρκοφάγα και παμφάγα ζώα. Η ζωή ξεκινά από το νερό, τον ήλιο και το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται η χλωρίδα κάθε περιοχής που αποτελεί τροφή για πλήθος ειδών της πανίδας, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν τροφή για τα υπόλοιπα.
 
Πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα δικαιωμάτων όταν ένας λύκος κατασπαράζει ένα πρόβατο ή ένα ζαρκάδι.
 
Ή αν θέλουμε να μιλήσουμε για «δικαιώματα» είναι προφανές πως το  «δικαίωμα» του λύκου στη σαρκοφαγία ισοδυναμεί με το δικαίωμα του στη ζωή, το οποίο δε μπορεί να μπει σε φιλοσοφικές ή άλλες «ανθρώπινες» αναλύσεις.
 
Κάθε παρέμβαση ενάντια στη σαρκοφαγία του λύκου και των λοιπών σαρκοφάγων ζώων μόνο αρνητική θα μπορούσε να είναι για τη φύση η οποία λειτουργεί ως σύνολο αμέτρητων παραγόντων με τη σαρκοφαγία να είναι από τους σημαντικότερους.
 
Τα χελιδόνια και πολλά άλλα μικρόπουλα που τρώνε έντομα είναι σαρκοφάγα  στην πράξη και η ανθρωπότητα ωφελείται τα μέγιστα από αυτήν τους την ιδιότητα μιας και περιορίζουν τους πληθυσμούς εντόμων μερικά από τα οποία είναι επιβλαβή για τον άνρθωπο.
 
Είμαι από τη φύση μου παμφάγος και με την εξέλιξη και την τροπή που έχουν πάρει οι μέθοδοι παραγωγής τροφίμων από τις αγροτικές και κτηνοτροφικές μεθόδους μέχρι τις γενετικές παρεμβάσεις σε φυτά και ζώα, προσπαθώ να βρίσκω για μένα και τα παιδιά μου τροφή όσο το δυνατό λιγότερο επεξεργασμένη από ανθρώπινο χέρι.
 
Έτσι, το κυνήγι επανέρχεται εκεί που ξεκίνησε και αποτελεί για μένα δραστηριότητα μέσα από την οποία μπορώ να καταναλώσω το απαραίτητο για τον οργανισμό μου κρέας σε όσο πιο φυσική μορφή γίνεται.
 
Το ένστικτο του κυνηγού είμαι πεπεισμένος πως ενυπάρχει ακόμη στον άνθρωπο παρά τον εκφυλισμό που έχει επιφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που επιτάσσει να τρώμε και να ζούμε πλαστικά.
 
Στην Ελλάδα των εξαρτήσεων, των αγκυλώσεων, του ρουσφετιού και της χρεωκοπίας το δικαίωμα μου να συμπεριφέρομαι όπως ορίζει η φύση μου, ως παμφάγο δηλαδή, απειλείται.
 
Απειλείται από τους πολιτικούς που δε δημιουργούν σταθερές βάσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες σε τίποτα στην Ελλάδα. Ακόμη και την υγεία και την παιδεία τις χειρίζονται με την τετραετία (στην καλύτερη περίπτωση), με τους πολίτες να δέχονται παθητικά και τη δικαιοσύνη να μη βλέπει τίποτα, τυφλή ως οφείλει να είναι. Αυτό συμβαίνει και στο  κυνήγι.
 
Απειλείται και από κάποιους συμπολίτες μου οι οποίοι φασιστικά έχουν θέσει σα στόχο να απαγορεύσουν πάσει θυσία το να κυνηγώ, το οποίο αποτελεί τρόπο ζωής που έμαθα από τον πατέρα και τον παππού μου, για τον οποίο είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως είναι συμβατός με τη διατήρηση της φύσης.
 
Το ζήτημα είναι καθαρά νομικό. Οι συμπολίτες μου των ζωοφιλικών σωματείων εκμεταλλεύονται το θεσμικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να ακυρώσουν το κυνήγι στην επικράτεια, προσβάλλοντας την ετήσια ρυθμιστική απόφαση για τη θήρα σε ζητήματα διαδικαστικού ή τοπικού χαρακτήρα ή για ζητήματα που βασίζονται στην εμπάθεια και όχι στην επιστημονική τεκμηρίωση.
 
Για να το κάνω λιανά, η Ελληνική νομοθεσία και δικαιοσύνη επιτρέπει την ακύρωση μίας νόμιμης δραστηριότητας αρκετών χιλιάδων Ελλήνων, με μία προσφυγή ακόμη και μεμονωμένου ατόμου επί διαδικαστικών ή τοπικών ζητημάτων που περιλαμβάνονται στη ρυθμιστική.
 
Ο παραλογισμός εκτός από τα χαράτσια, τις διαθεσιμότητες και τα μνημόνια, έρχεται με τη μορφή δικαστικών αποφάσεων για να πλήξει λίγο παραπάνω τους κυνηγούς, στερώντας τους ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους κάθε που θυμάται ένας ζωόφιλος να κάνει μία προσφυγή.
 
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι ζωόφιλοι τα βάζουν με μας τους κυνηγούς (όπως αποδεικνύεται περίτρανα αν διαβάσει κανείς τα σχόλια στις ιστοσελίδες τους).
 
Υπάρχουν δικαστικές και πολιτικές αποφάσεις οι οποίες έστω αποσπασματικά, έστω χωρίς τη δυναμική που θα επιθυμούσα, επιτρέπουν σε όλο τον κόσμο την άσκηση της θήρας.
 
Η «δικαιοσύνη» έχει ήδη «αποφανθεί» πως όταν ένας πολίτης επιθυμεί να ακυρώσει κάτι από εμπάθεια, τότε και ο άλλος θιγόμενος πολίτης μπορεί να παρακάμψει την ακύρωση με αντικατάσταση της υπό ακύρωση απόφασης με άλλη αντίστοιχη.
 
Οι αποφάσεις αυτού του τύπου της δικαιοσύνης γίνονται απόλυτα  σεβαστές από τη Διοίκηση, η οποία για να μη χάνουμε χρόνο και φορτώνουμε με υποθέσεις το μπουκωμένο σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, δεν περιμένει να γίνουν τα δικαστήρια σε μήνες ή χρόνια αλλά προχωρεί άμεσα στην
αντικατάσταση της υπό ακύρωση απόφασης όπως ακριβώς ζητά ο κ. Αγγελέτος.
 
Το 2009, η παραπάνω διαδικασία για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, προκάλεσε απαγόρευση της θήρας στην επικράτεια ενώ η ρυθμιστική προσβλήθηκε επί διαδικαστικών και τοπικών ζητημάτων για έξι μέρες.
 
Η κα Μπιρμπίλη ένιψε τας χείρας της ενδεχομένως στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά δεν τα ένιψε καθόλου όταν τοποθέτησε τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ στο Πράσινο Ταμείο, όταν συναντιόταν με το WWF περισσότερο απ’ ότι με τους συνεργάτες της και όταν έφτιαξε το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη βιοποικιλότητα το οποίο κατάφερε (!) να το φέρει για ψήφιση αφού τελείωσε το παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας!
 
Επί τέλους, ας αποφασίσουν η πολιτεία και η δικαιοσύνη να σέβονται τους πολίτες, την επιστήμη και την κοινή λογική και να εκδίδουν επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις που δε θα αφήνουν χώρο για τερτίπια νομικίστικα που προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και χρεωκοπούν τη χώρα με το να ακυρώνουν καθόλα νόμιμες διαδικασίες και δραστηριότητες.
 
Να σταματήσουν να κινούνται με προχειρότητα και οπορτουνισμό.
 
Οι ζωόφιλοι όπως πανηγυρίζουν για το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα το οποίο συνέταξαν οι ίδιοι (!), ας δεχτούν και τη ρυθμιστική και τις άλλες αποφάσεις, πρωτότυπες ή αντικαταστάτριες και να μην ασκούν επιλεκτικά κριτική στη Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη.
 
Με τις προσφυγές του ο κ. Αγγελέτος κάνει πλήρη χρήση της πολιτικής και δικαστικής κατάντιας που υπάρχει στη χώρα και επιχειρεί το απίθανο σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου, να ακυρώσει μονάχος του μία δραστηριότητα μερικών χιλιάδων πολιτών οι οποίοι ποτέ δεν τον έβλαψαν όπως δεν έβλαψαν και τη φύση με τη δραστηριότητά τους.
 
Το γεγονός πως η δικαιοσύνη έχει κρίνει παράνομες τις ρυθμιστικές αποφάσεις που προσβλήθηκαν στο παρελθόν, δείχνει και τις παθογένειες του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα το οποίο συστηματικά σε ότι αφορά στο κυνήγι «βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος».
 
Χαίρεστε αγαπητοί ζωόφιλοι που μέσα στη χρεωκοπία που μας έφεραν όσοι δημιούργησαν τεχνητά δίπολα (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), εκμεταλλεύεστε τα θεσμικά κενά για να μπορέσετε να επιδειχτείτε μέσα από νομικίστικα τερτίπια, τα οποία σε άλλη χώρα θα ήταν καταδικασμένα εν τη γενέσει τους, αντί έστω τώρα να σκεφτείτε πως κάπου πρέπει να τελειώνουμε με το αδελφοφάγο μίσος που δέρνει αυτή τη χώρα μέσα στους αιώνες και σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν να την καταστρέψει ολοκληρωτικά.
 
Η δικαιοσύνη στην οποία βασίζεστε και την οποία επικαλείστε, είναι αυτή που έχει δεχτεί σφυρίζοντας αδιάφορα τη μνημονιακή λαίλαπα, αυτή που δεν έχει διώξει αυτεπάγγελτα κανέναν από τους υπεύθυνους των κρυφών υπερδανεισμών με χρήματα που αντί να δοθούν για την ανάπτυξη της χώρας δόθηκαν σε ρουσφετολογικές προσλήψεις και μίζες. Αυτή που ανέχτηκε ή δεν είδε τη δημιουργία της χρεωκοπίας εν τη γενέσει της, όταν ακόμη θα μπορούσε να αντιστραφεί η κατάσταση που πλέον έχει οδηγήσει άμεσα και έμμεσα σε πλήθος αυτοκτονιών και λοιπών θανάτων.
 
Το ότι επικαλείστε αυτήν τη δικαιοσύνη δείχνει περίτρανα και το πόσο βάσιμες είναι οι καταγγελίες σας…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply