Πρὶν ἡ Monsanto ἀνοίξῃ τὶς σαμπάνιες

Η Monsanto ετοιμάζεται να γιορτάσει το νέο, μεγάλο πραξικόπημά των πολυεθνικών. Μας μένουν μόνο 24 ώρες για να τους σταματήσουμε.

Η Trans-Pacific Partnership (TPP) είναι μια τεράστια, μυστική συμφωνία μεταξύ 12 χωρών η οποία σκοπεύει να δώσει πρωτοφανή ισχύ και προνόμια στις πολυεθνικές. Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι πολυεθνικές θα μπορούν να καταφεύγουν σε ειδικά, διεθνή δικαστήρια και να μηνύουν τις κυβερνήσεις μας όταν πιστεύουν πως οι νόμοι μας θίγουν και τα κέρδη τους! Ουσιαστικά θα τους δοθεί η δύναμη να εμποδίζουν την εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου έρχεται σε κόντρα με τα συμφέροντά τους, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων και η ελευθερία μας στο διαδίκτυο. Το Wikileaks έριξε φως σ’αυτή την απάτη και το κύμα αντίδρασης ολοένα και μεγαλώνει. Γι’αυτό και βιάζονται να σφραγίσουν τη συμφωνία μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Έχουμε όμως μια ευκαιρία να σταματήσουμε αυτή την κομπίνα. Τρεις απ’τις συμμετέχουσες χώρες αμφιταλαντεύονται. Αν αποχωρίσουν τώρα, ολόκληρη η συμφωνία θα μπορούσε να καταρρεύσει. Αν απευθυνθούμε στους ηγέτες της Χιλής, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας με ένα τεράστιο, παγκόσμιο κάλεσμα και τους ζητήσουμε να σταθούν στο ύψος τους, μπορούμε να σταματήσουμε το πραξικόπημα των πολυεθνικών πριν η Monsanto ανοίξει τις πανηγυρικές σαμπάνιες. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες.

Προς όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες διαπραγματεύονται τη συμφωνία Trans-Pacific Partnership:

Ως προβληματισμένοι πολίτες απ’όλο τον κόσμο, σας καλούμε να ακολουθήσετε διαφανείς διαδικασίες για το σύμφωνο TPP και να απορρίψετε κάθε σχέδιο που μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα των κυβερνήσεων μας να νομοθετούν με βάση το δημόσιο συμφέρον. Το TPP είναι μια απειλή για τη δημοκρατία και υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, το περιβάλλον μας και την ελευθερία μας στο διαδίκτυο. Σας ζητάμε να αντισταθείτε σ’αυτό το πραξικόπημα των πολυεθνικών.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply