Στὴν Τράπεζα Πειραιῶς (τὸ Σάλλα καὶ τὸ Σόρος) τὸ Νερὸ τῶν Πατρινῶν


(σ.σ.
netakias κάν’το όπως ο Πινοσέτ)

Στα χέρια του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς μεσω ΕΤΒΑ οδηγείται πλέον και με τη βούλα το νερό που θα πίνουν οι Πτρινοί αλλά και οι κάτοικοι δύο ακόμα καλλικρατικών Δήμων της Αχαΐας.

Το “φιλέτο” των υδάτινων πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου περνά από την πίσω πόρτα μέσω της ιδιωτικοποίησης του έργου
Η αποκεντρωμένη διοίκηση με αμφισβητήσιμα δεδομένα και λογιστικό προσδιορισμό του κέρδους, επιλέγει να δημιουργήσει μια Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει με 30% στον Φορέα διαχείρισης του έργου η ΒΙΠΕ-Πατρών, η οποία όμως ως «Φορέας Οικονομικών Συμφερόντων» δεν είναι άλλος από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς από το 2001!

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας” η διαχείριση του έργου θα πρέπει να γίνεται από τους τρεις δήμους που εξυπηρετούνται από το φράγμα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να εντάσσεται σε ένα γενικευμένο στρατηγικό πλαίσιο αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Όχι από οικονομικά συμφέροντα του μεγάλου τραπεζικού και ιδιωτικού.

πηγή: patrastimes.gr

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply