Ἡ ἀπάτη πίσω ἀπὸ τὴν στοχοποίησιν τῶν καυσοξύλων.

Ἔχω ξαναγράψῃ πὼς ζήτημα διοξειδίου τοῦ ἄνθρακος, ὡς πρόβλημα, δὲν ὑφίσταται.
Τὸ διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος εἶναι ἀναγκαῖον κι ἀπαραίτητον γιὰ τὴν λειτουργία τῆς ἁλυσίδος τῆς ζωῆς ἐπὶ τοῦ πλανήτου.
Τὸ διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος, αὐτὸ τὸ τόσο παρεξηγημένον, εἶναι ἐκεῖνο ποὺ οὐσιαστικῶς ἐνεργοποιεῖ τὴν ἀνάπτυξιν τῶν φυτῶν.
Γιὰ παράδειγμα, στὸ Θριάσιον Πεδίον, ἄν καὶ ἐπὶ πλέον τοῦ ἐπιτρεπτοῦ, ἐπιβεβαρυμένον, ἀπὸ πλευρᾶς ῥίπων, ἡ ἀνάπτυξις τῶν φυτῶν εἶναι ὀργιώδης… Στὰ ὅρια τῆς …ζουγκλοποιήσεως.
Περᾶστε ἔξω ἀπὸ τὰ ἐργοστάσια τῆς Χαυβουργικῆς, πρὸ κειμένου νὰ τὸ διαπιστώσετε…

Ἀλλὰ αὐτὰ εἶναι …ψιλὰ γράμματα, γιὰ τοὺς «φωστῆρες» μας!!!

Πρὸ μηνῶν εἶχα δημοσιεύσῃ τὸ ἐξῇς:

Γιατί διώκονται οἱ σόμπες καί τά τζάκια;

Δημοσίευσις μὲ πολλὰ στοιχεῖα, ποὺ ὑποκρύπτουν, ἀποκρύτπουν καὶ ἀποσιωποῦν,  πίσω ἀπὸ τὶς διώξεις ποὺ μᾶς ἑτοιμάζουν.
Καὶ σήμερα λοιπόν, παρατηρῶντας τὸ ὅλο καὶ πιὸ θολὸ τοπίον, ἐπανέρχομαι γιὰ νὰ μᾶς ξαναθυμίσω πὼς τὸ διοξείδιον, ποὺ ὑποτίθεται δημιουργεῖ τὰ προβλήματα, ὄχι μόνον εἶναι ἀθῶον ἀλλὰ καὶ ἀναγκαῖον.

Ἀλλοῦ εἶναι τὸ πρόβλημα…
Κι αὐτὸ ὀφείλουμε νὰ ἐρευνήσουμε, πρὸ κειμένου νὰ κατανοήσουμε τὸ ποῦ θέλουν νὰ μᾶς ὁδηγήσουν.

Στα ψιλά γράμματα βρίσκεται η ‘είδηση’ – διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές

Εἰδηση δεν είναι αυτό που λένε οι επικεφαλίδες, αλλά αυτό που υπάρχει στα ψιλά γράμματα. Τα ΜΜΕ ελέγχονται παντού και ειδικά στην Ελλάδα έχουν ρεκόρ παπαγαλισμού, είτε πρόκειται για κρατικά, είτε για ιδιωτικά μέσα που χαίρουν άκρας οικονομικής στήριξης. Τη δουλειά τους κάνουν και από έγκυρη πηγή, η μαύρη τρύπα που παρουσιάστηκε στο Υπουργείο εξωτερικών, έχει κατά κύριο μέρος απορροφηθεί από τα ξένα και ντόπια μήντια…
Ο χρόνος όλων μας είναι πιεστικός μαζί με τα χιλιάδες προσωπικά προβλήματα που έχει πλέον ο καθένας μας, οπότε λίγοι είναι αυτοί που διαβάζουν τις ‘ψιλές’ ειδήσεις. Αλλά εκεί είναι όλο το ζουμί.

Αναρωτήθηκε κανείς τι είναι αυτό που κάνει τον Στουρνάρα και την κυβέρνηση του να επιμένει πεισματικά να μην μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, παρότι το μέτρο ΔΕΝ αποδίδει εισπρακτικά; 

Τη μια ο Στουρνάρας τα ρίχνει στην Τρόικα την άλλη λέει άλλα: Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, εξάλλου, ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά αίτημα πολλών κυβερνήσεων, το οποίο κανείς δεν τόλμησε να κάνει πράξη. Ενώ, παλαιότερη πρόταση της κυβέρνησης για μείωση του φόρου, είχε απορριφθεί από την τρόικα, η οποία, είχε, επίσης, απορρίψει τη διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης (για το τελευταίο, η κυβέρνηση νομοθέτησε μονομερώς).” 


Το χούι του Στουρνάρα ή … Who is Who; 

Μα ποιος είναι αυτός ο Στουρνάρας που κάνει ‘ό,τι θέλει’ σύμφωνα με τους πρατηριούχους πετρελαίου;

Είναι ένας ‘καταξιωμένος’ Έλληνας οικονομολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου και εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, από τις 5 Ιουλίου του 2012, στην τρικομματική Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά 2012. Και πριν μπει στην τρικομματική, είχε συμμετάσχει το 2010 στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Έχει ξαναγίνει στελέχη κυβερνήσεων (πολιτικοί ή τεχνοκράτες) να έχουν πάρει ‘φώτιση’ από τους ‘πεφωτισμένους’ της εν λόγω λέσχης πριν αναλάβουν ζωτικής σημασίας θέσεις στις επόμενες κυβερνήσεις. Κι εσύ ακόμα νομίζεις ότι εκλέγεις…

Στην επίσημη λίστα των μελών της συνάντησης του 2010 ο Στουρνάρας εμφανίζεται με τίτλο: Ιδρυτής του ΙΟΒΕ : Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών ή ΙΟΒΕ (Αγγλικά: «Foundation for Economic and Industrial Research») είναι σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόυτερς το Ελληνικό Ερευνητικό Ίδρυμα ή «Think Tank» με την μεγαλύτερη επιρροή στην ΕλλάδαΘεωρείται ότι έχει επικοινωνία με παγκόσμιους κύκλους εμπορικής και οικονομικής σημασίας.
Όπως κάθε «think tank» με την μοντέρνα σημασία της φράσεως, ένα τέτοιο ίδρυμα συχνά αποστέλλει συστάσεις στην Κυβέρνηση για το πως πρέπει κατά τη γνώμη των συντακτών να παρθούν αποφάσεις. 

Σύμφωνα με το ίδρυμα:

«Το ΙΟΒΕ είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1975 με δύο σκοπούς: αφενός να προωθεί την επιστημονική έρευνα για τα τρέχοντα και αναδυόμενα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου να παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και να διατυπώνει προτάσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες στη διαμόρφωση πολιτικής.» 

Μάλιστα… “ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής οργανισμός” που απλώς κάνει ‘συστάσεις’ στις κυβερνήσεις μας τι να κάνουν και ουπς! μέχρι και ο ιδρυτής αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομίας (ποια ηνία, βέβαια; εδώ το άλογο μοιάζει να έχει αφηνιάσει με κατεύθυνση στο γκρεμό!) 

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Στουρνάρας, Τζάκια, Ροκφέλερ και… δεν συμμαζεύεται αυτό το παζλ!

Πέρσι τέτοια εποχή, με την προηγούμενη τζακο-υστερία, είχαμε γράψει πολλά, ένα εκ των οποίων ήταν η σχέση όλης αυτή της ιστορίας της αιθαλομίχλης με τον Ροκφέλερ. Γιατί οι σόμπες & τα τζάκια είναι υπό διωγμό; Τι και ποιος κρύβεται από πίσω. [Διαβάστε το όλο, αλλά αν σας κουράζει το κείμενο πηγαίνετε κατευθείαν κάτω στο Συνοψίζουμε…” Τα τζάκια διώκονται παγκόσμια, είναι μέρος της Ατζέντα 21 και τι περίεργο να εμπλέκεται ο κύριος Πετρέλαιος (Ροκφέλερ) στο θέμα της καύσης των ξύλων!]

Αλλά το επίσης περίεργο είναι ο … ‘ξεροκέφαλος’ Στουρνάρας μας που δεν λέει να το φθηνύνει. Δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας τον Σεπτέμβριο του 2013 αναφέρει Αλλα έλεγε από τον ΙΟΒΕ ο Στουρνάρας : 
 // Με το σκεπτικό ότι θέλει να αυξήσει τα έσοδα ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας δήλωσε χθες ότι δεν θα μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ωστόσο, πέρυσι το χειμώνα το Δημόσιο ζημιώθηκε με περίπου 280 εκατ. ευρώ λόγω πτώσης της κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα. Η πτώση της κατανάλωσης μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης έφθασε στο 68%, σύμφωνα με τους πρατηριούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την περίοδο Οκτωβρίου 2012-Φεβρουαρίου 2013, προκύπτουν τα εξής:

  • Από την εξίσωση (μετά από αύξηση) του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ως προς το πετρέλαιο κίνησης προέκυψαν 100 εκατ. ευρώ περισσότεροι φόροι.
  • Συνολικά όμως από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα προέκυψαν μειωμένα έσοδα κατά 280 εκατ. ευρώ.
  • Μόνο το 30% των δικαιούχων εισέπραξαν το επίδομα θέρμανσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατέληξε χθες λέγοντας ότι «οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εξισώθηκαν για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο».

Ωστόσο, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο στηρίχθηκαν σε προηγούμενη μελέτη του ΙΟΒΕ, που έγινε όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής. Η μελέτη δείχνει ότι η εξίσωση του φόρου προς τα πάνω (το σενάριο που εφαρμόζεται) δίνει 30% αυξημένα έσοδα από πάταξη του λαθρεμπορίου και 70% αυξημένα έσοδα από φόρους.

Ο στόχος είναι οι φόροι κι όχι το λαθρεμπόριο. Αλλά ούτε φόροι έρχονται πια, έπειτα από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης και φορομπηχτικών πολιτικών προς τα συνήθη υποζύγια. //

Πάταξη δεν έχουμε, φόροι πλέον δεν έρχονται… γιατί επιμένει ο Στουρνάρας;

Ο ιατρικός σύλλογος επιβεβαιώνει το περσινό μας άρθρο:

Μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και, πρώτο και καλύτερο, αναφέρεται: “Προς τη διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει για ακόμη μία φορά ότι προτεραιότητες πρέπει να είναι 1) η πιστοποίηση της καύσιμης ύλης και των μέσων θέρμανσης”.  Δεν χρειάζεται το 2 και το 3… Άρα φτάνουμε από κει που ξεκινήσαμε με το άρθρο μας πέρσι, στα ενεργειακά τζάκια και στην επίσημη πιστοποίηση τους, στην Ατζέντα 21!!! 

Το άλλο τραγικό είναι η μελέτη του ΙΟΒΕ -δηλαδή Στουρνάρα- και τα ακατάσχετα μπουρδολογήματα περί καύσης άνθρακα και φόρων από την Ε.Ε. σε μια περίοδο που η Ε.Ε. τα μείωνε κι εμείς τα αυξάναμε. Όποιος έχει όρεξη και κουράγιο μπορεί να το διαβάσει ΕΔΩ

Τελειώνοντας, η αιθαλομίχλης δεν έτυχε -πέτυχε! Είναι σχέδιο αναστάτωσης οικονομικής, υγειονομικής, περιβαλλοντικής – μια γενική αποσταθεροποίηση της ήδη αποσταθεροποιημένης χώρας μας, μια κλωτσιά να πιάσει πιο γρήγορα πάτο. Και οι παράπλευρες ‘απώλειες’ πληθυσμού, στο μεγάλο κόλπο κι αυτές. 

Γι’ αυτό, καλέ μου φίλε αναγνώστη, όσο έχω φωνή θα στο λέω. Βγες από το Matrix τους το συντομότερο. Κι ένας γρήγορος και σίγουρος τρόπος είναι να διαβάζεις τα ψιλά τα γράμματα και ανάμεσα στις γραμμές…

Ἐπανάληψις λοιπόν…

Ἔχουμε μίαν παγκόσμιον διακυβέρνησιν, ποὺ στόχο της ἔχει τὸν ἀπόλυτον ἔλεγχο κάθε ἐνεργειακῆς πηγῆς, ἡ ὁποία «ἀγνοεῖ» ἐπιλεκτικῶς τὶς πραγματικὲς ἐναλλακτικὲς ἐνεργειακὲς πηγές, (ὅπως γιὰ παράδειγμα τὴν σύντυξιν ὑδρογόνου), ποὺ μέσῳ τῆς ἀπειλῆς τῆς ὑποτιθεμένης κλιματικῆς ἀλλαγῆς, ποὺ πράγματι συμβαίνει, ἀλλὰ ποὺ μᾶς ἐπιβάλλει νὰ πιστέψουμε πὼς συμβαίνει …ἀνάποδα, μᾶς ἐκβιάζει, μᾶς ὑποδεικνύει καὶ τελικῶς μᾶς ὑποχρεώνει νὰ χρησιμοποιοῦμε τὰ δικά της μέσα, γιὰ νὰ πλουτίζουν κάποιοι καὶ παραλλήλως νὰ μειώνονται τὰ δικά μας δικαιώματα, τὴν ἴδιαν στιγμὴ ποὺ στὸν πλανήτη ἐπιβάλλεται καὶ ἡ σαλαμοποίησις τῶν πληθυσμῶν, ἐντὸς τῶν πόλεων, πρὸ κειμένου νὰ ἐλέγχονται, νὰ δουλοποιοῦνται καὶ τελικῶς νὰ δολοφονοῦνται ταχύτερα.
Τί δέν καταλάβαμε εἴπαμε;;; 

Ὅσο γιὰ τὰ περὶ διοξειδίου τοῦ ἄνθρακος, ὅπως πρὸ ἀνέφερα, τελικῶς ναί, εἶναι πρόβλημα…
Εἶναι πρόβλημα διότι ἐπιτρέπει στὸν πλανήτη νὰ ἐπαναγεννᾶται καθημερινῶς. 
Ὅταν ὅμως ὁλόκληρος ΠΟΥ ἀγνοεῖ τὰ προβλήματα ποὺ δημιουργεῖ τὸ μονοξείδιον, αὐτὸ ἀπὸ μόνον του δηλώνει τὸ πόσο καλὰ στημένο εἶναι τὸ παιχνίδι καὶ τὸ πόσο ἀποπληθυσμὸ θὰ βιώσουμε.

Καλὴν ἐπιβίωσιν…

Φιλονόη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply