Ἐπιτέλους… μιλᾶ ἡ λογική… γιὰ τὸν Ἀχελῶο.

Ἐπιτέλους… μιλᾶ ἡ λογική…
Τὰ νερὰ σκέπασαν ἱστορικὲς περιοχές… παλιὰ πετρογέφυρα… ἀλλοίωσαν τὴν μορφολογία τοῦ τόπου… κλπ Νὰ ἀναφέρω μόνο τὰ ἑκατομμύρια ποὺ θὰ ἐπιβαρυνθῇ ὁ λαὸς αὐτὲς τὶς δύσκολες ἐποχὲς γιὰ τὴν ὁλοκλήρωση ἑνὸς ἔργου ἀμφίβολης χρησιμότητος…

Χλόη

Απόφαση σταθμός για Αχελώο – Δεκτά τα επιχειρήματα των Αιτωλοακαρνάνων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το agrinioreport.com, η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, που μόλις εκδόθηκε, κάνει δεκτά όλα τα επιχειρήματα των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων («Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση (WWF) Ελλάς»,  «Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»)και δέχεται πλήρως τους λόγους ακύρωσης του έργου.

Το κείμενο της απόφασης δεν έχει ακόμη περιέλθει στην κατοχή των φορέων του νομού μας, οι οποίοι και για μια ακόμη φορά επιτυχώς αντιμετώπισαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το  Δημόσιο και τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζουμε  ότι η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου «σέρνεται» στο ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς  η πρώτη προσφυγή κατά του έργου κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991 και έχουν εκδοθεί επτά αποφάσεις από το 1994 ως το 2011.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε ξανά η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, και τον περασμένο Ιούνιο οι σύμβουλοι Επικρατείας συνήλθαν σε διάσκεψη, όπου και, όπως από τότε έγινε γνωστό,  έκαναν δεκτό το αίτημα ακύρωσης του έργου.

Η σημερινή απόφαση είναι μια ακόμη νίκη της λογικής έναντι της πολιτικής υποκρισίας και του παραλογισμού του πτωχευμένου μας κράτους, που επιμένει σ’ ένα φαραωνικό έργο, το οποίο η ίδια η Ε.Ε. έχει απορρίψει, θέλοντας να εξυπηρετήσει πολιτικά μόνο και οικονομικά συμφέροντα.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply