Ποιός κατεδικάσθη; Ὁ Παπανδρέου ἤ ὁ Καμμένος;

Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν διάβασα γιὰ τὴν ἐκδίκασιν τῆς μηνύσεως Ἀνδρίκου Παπανδρέου κατὰ Καμμένου.
Ἀσαφεῖς οἱ πληροφορίες…
Ναὶ μὲν καταδικάζεται ὁ Καμμένος καὶ πληρώνει 30.000 εὐρώπουλα, στὸν Ἀνδρίκο, ἀλλὰ κι ἀπὸ τὴν ἄλλην καταδικάζεται ὁ Ἀνδρίκος νὰ καταβάλῃ πρόστιμο στὸν Καμμένο 20.000 εὐρώπουλα.
Ἀπὸ τὸ πόρισμα τοῦ δικαστηρίου δὲν προκύπτει πὼς τελικῶς φταίει ὁ Καμμένος, ποὺ ἐκτόξευε κατηγορίες κατὰ Ἀνδρίκου. Ἐπίσης ὅμως οὔτε καταγράφεται τὸ ἐὰν ὁ Ἀνδρίκος τελικῶς ἔπαιξε, ἤ ὄχι, μὲ τὰ CDS.

Μήπως κάποιος μᾶς ἐπεξεργάζεται κανονικότατα;

Καὶ γιὰ τοῦ λόγου τὸ ἀληθές…

…διαβᾶστε κι αὐτό:

Οι αλήθειες για Ανδρίκο Παπανδρέου που αποκαλύφθηκαν στη δίκη Καμμένου

Ο Ανδρίκος Παπανδρέου έσπευσε να πανηγυρίσει για τη δικαστική απόφαση με την οποία ο Πάνος Καμμένος υποχρεώνεται να πληρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ για «ανάρμοστους χαρακτηρισμούς» σε βάρος του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και 500 ευρώ όποτε τους επαναλαμβάνει. Ξέχασε, όμως, να αναφέρει πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο ασχολήθηκε με την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καταδίκασε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων όχι γιατί θεώρησε πως οι ισχυρισμοί του ήταν αβάσιμοι, αλλά για τον απαξιωτικό τρόπο των δηλώσεών του, που δεν προσιδιάζουν με τον τρόπο που οφείλουν να τις εκφέρουν οι πολιτικοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά, όπως φέρνει στο φως το www.koutipandoras.gr, το δικαστήριο έκρινε πως ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πραγματικά περιστατικά που ο κ. Παπανδρέου δεν διάψευσε σαφώς ως αναληθή ώστε να είναι επιδεικτικά δικαστικής εκτίμησης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς το δικαστήριο, δεν αρκεί η αμφισβήτηση της βασιμότητάς τους, αλλά θα πρέπει ειδικώς να περιγραφεί πώς έχει η πραγματικότητα. Για παράδειγμα, να αναφέρεται κατά πόσο η συμμετοχή στην εταιρία «Unigestion-Ethos» γινόταν έναντι αμοιβής και σε καταφατική περίπτωση, αν αυτή έχει συμπεριληφθεί στα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα ώστε, σε αντιπαραβολή με τη φορολογική δήλωση που προσκομίστηκε, να διακριβωθεί η τυχόν αναλήθεια των ισχυρισμών του κ. Παπανδρέου.

Ποιά είναι τα περιστατικά, όπως περιγράφονται στη δικαστική απόφαση, τα οποία δεν διαψεύστηκαν ως αναληθή; «Ο Ανδρέας Παπανδρέου…παράνομα δεν έχει δηλώσει στη φορολογική του δήλωση, μέχρι και το 2009, που έχει κοινοποιηθεί στην Βουλή…την εταιρεία που έχει με την γυναίκα του στην Ελβετία, την I4CENSE. Έχουμε λοιπόν παραβάσεις και οικονομικού περιεχομένου…δεν δηλώνει εταιρείες στην Ελβετία, εταιρείες παράνομες, χωρίς την άδεια του Πανεπιστημίου…».

Το δικαστήριο, μάλιστα, επιδίκασε στον κ. Παπανδρέου το ποσό των 30.000 ευρώ αντί του 1.000.000 ευρώ που είχε ζητήσει και λόγω των ενδείξεων επί των οποίων στηρίχθηκαν δημοσιεύματα, καθώς και στην προηγούμενη συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου που συνέβαλε στη διαμόρφωση συνθηκών ευεπίφορων σε υπαινιγμούς ευθύνης του για την επίμαχη υπόθεση, καθόσον αποδέχθηκε συνεργασία με εταιρία που είχε προβεί σε ενημέρωση των πελατών για τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών CDS.

κουτὶ Πανδώρας

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ποιός κατεδικάσθη; Ὁ Παπανδρέου ἤ ὁ Καμμένος;

Leave a Reply