Τό πρόβλημα εἶναι τό ποιόν θεό ἔχει ὁ Τσίπρας;

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η ΝΔ βγάζει μια ανακοίνωση θρησκευτικού περιεχομένου αλλά ότι το κάνει το συγκεκριμένο κόμμα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Έστω και αν η ΝΔ ήταν ένα κόμμα που είχε κάποιο ενδιαφέρον για τον δημόσιο ρόλο της ορθόδοξης πίστης (πράγμα που δεν ισχύει) δεν έχει κανένα λόγο να ασχοληθεί με την προσωπική ζωή του πολιτικού της αντιπάλου.
Μπορεί απλούστατα να θέσει ερωτήματα για το π
οιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την σχέση κράτους και εκκλησίας.
Αλλά επειδή η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα αρχών, παραδοσιακών ή φιλελεύθερων ή οτιδήποτε άλλων, προσπαθεί να ρίξει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο γιατί απλά δεν μπορεί να δώσει μια μάχη αρχών με το ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και άλλα θέματα.

Αυτοί που θα πρέπει να αηδιάζουν περισσότερο με αυτή την ανακοίνωση είναι οι Χριστιανοί που πιστεύουν στο δημόσιο και κρατικό ρόλο της εκκλησίας και που η ΝΔ τους μεταχειρίζεται ως μια εύκολη και ανεγκέφαλη εκλογική λεία.

Napoleon Linardatos

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply