Κι ὁ «Γερμανός» μὲ τοὺς Γερμανούς, τὶς μίζες, τὰ ἐξοπλιστικὰ κι ὅλην τὴν διαπλοκή.

Τὶς τελευταῖες ἡμέρες ἀσχολούμεθα ὅλοι μας, θέλοντας καὶ μή, μὲ τὰ ὅσα ἀποκαλύπτουν οἱ εἰσαγγελεῖς, ποὺ ὁμολογουμένως τὸ πράττουν πολὺ προσεκτικὰ καὶ δίδουν πληροφορίες μὲ τὸ σταγονόμετρον.
Τελικῶς, ἐὰν λίγο ἀφήσουμε ἐλεύθερο τὸ μυαλό μας, ὄχι τὴν φαντασία μας, θὰ διαπιστώσουμε πὼς ναί, ἀπὸ κάθε πλευρὰ τοῦ δημοσίου βίου, ὅσοι μποροῦσαν νὰ ἐμπλακοῦν τὸ ἔπραξαν, πασχίζοντας νὰ διασφαλίσουν τὸ πολυπόθητο εἰσιτήριον γιὰ τὴν μεγάλη ζωὴ τῶν …διαπλεκομένων καὶ τῶν βολεμένων…!!!
Διότι, δυστυχῶς, τελικῶς οὐδὲ ἕνας ἐξ αὐτῶν ἔξω ἀπὸ τὴν βρώμα, τὴν μπόχα καὶ τὴν ἀπάτη…

Κι ὅλα αὐτὰ σήμερα ἐπιστρέφουν ἐπάνω τους ἀπειλητικῶς, ὡς θηλειά, ποὺ ὄχι μόνον θὰ ἀφανίσῃ τοὺς ἰδίους, ἀλλὰ καὶ ὅλες τὶς κολῶνες-πυλῶνες στηρίξεως τῶν διαδρομῶν ὑφαρπαγῆς δημοσίου χρήματος ἀλλὰ καὶ τῶν φανερῶν ἤ κρυφῶν διαπλεκομένων.
Ὄχι διότι τοὺς ἔπιασε ὁ πόνος γιὰ κάθαρσιν, παρὰ μόνον διότι ἔπιασε τοὺς ἀνωτέρους τους ὁ πόνος γιὰ ἀπόλυτον ἔλεγχον.
Κι ὅσοι δὲν χρειάζονται πλέον ἐγκαταλείπουν πανηγυρικῶς τὴν σκηνή, λαμβάνοντας τὴν ἄγουσα γιὰ τὸν φυσικό τους χῶρο: τήν φυλακή!

Ἐπιχειρηματίες, πολιτικοί, στρατιωτικοὶ μπλεγμένοι ὅλοι μαζὺ σὲ ἀπερίγραπτες ὑποθέσεις προμηθειῶν. Δεκαετιῶν ὁ χορός τους στὶς πλάτες μας καὶ ἀτελείωτο τὸ πλιάτσικο ἀπὸ τὶς τσέπες μας… Μόνον ποὺ ἔως προσφάτως δὲν μιλοῦσαν, διότι ὅλοι βολεύονταν καὶ ἀλληλοεξυπηρετοῦντο.
Τώρα ὅμως ποὺ ἄνοιξαν οἱ πύλες τῶν φυλακῶν, πρὸ κειμένου νὰ τοὺς ὑποδεχθοῦν, ἀνοίγουν στόματα, λογαριασμοί, θυρίδες…
Ὁ ξεπεσμός τους σὲ ὅλο του τὸ μεγαλεῖο…

Εκατομμύρια στη «Γερμανός» χωρίς αιτιολογία

Οταν το ΣΔΟΕ πήγε για έρευνα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, πήρε την απάντηση ότι τα αρχεία είχαν μεταφερθεί

Τη μερίδα του λέοντος πήρε η γνωστή εταιρεία «Γερμανός» στη μεγάλη δουλειά Γερμανών και Ελλήνων στα υποβρύχια! Δηλαδή στο σκάνδαλο που ερευνάται σε Γερμανία και Ελλάδα και έχουν ήδη περάσει της φυλακής τα σίδερα επιφανείς υπεράνω υποψίας…

  Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, όταν ξεκίνησαν τη μεγάλη έρευνα στο σκάνδαλο των υποβρυχίων για να βρουν αν και ποιοι πήραν μίζες, απασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την εταιρεία «Γερμανός» και ιδιαίτερα με το αν οι Γερμανοί ήθελαν τον… Γερμανό τους ή αντίθετα, αν κάποιοι στην Ελλάδα ήθελαν τον Γερμανό τους, κατά τις γνωστές διαφημίσεις.

Είναι κοινό μυστικό στην Ελλάδα οι τεράστιες προσβάσεις που είχε η εταιρεία στο πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας και πρέπει να αναγνωρίσει κανείς μεγάλη γενναιότητα στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, γιατί κατάφεραν εν τέλει και να κάνουν έρευνα και να τη φέρουν εις πέρας.

Οπως καταγράφουν στο πόρισμά τους με νόημα, όταν πήγαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για έλεγχο, το 2010, τους είπαν ότι η σούπερ κερδοφόρα «Γερμανός» είχε ήδη πουληθεί στη σούπερ κερδοφόρα Cosmote, η οποία ανήκει στον σούπερ κερδοφόρο ΟΤΕ, ο οποίος πουλήθηκε στην κερδοφόρα κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, Deutsche Telekom.

Στη γερμανική εταιρεία η Cosmote έγινε το πετράδι του στέμματος, αφού ήταν η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κερδοφορία στο όλο σύστημα.

Τότε φαινόταν ότι η εξαγορά έγινε στη γνωστή γερμανική λογική, την οποία εφάρμοσαν και στην Κατοχή. Ο,τι αξίζει το παίρνουμε…

Η καταγραφή του ΣΔΟΕ, όμως, βάζει σκέψεις και στη συνέχεια οι σκέψεις συνδυάζονται με τις βόμβες που καταγράφουν οι ελεγκτές.

Το ΣΔΟΕ, λοιπόν, καταγράφει ότι το 2010 πήγε στη «Γερμανός» για έλεγχο, έχοντας την πεποίθηση ότι η εταιρεία έχει δική της αυτονομία στα αρχεία, τα έγγραφα κ.λπ.

Εκεί έλαβαν την απάντηση ότι τα αρχεία έχουν μεταφερθεί σε αποθήκη της νέας ιδιοκτησίας…

Η εταιρεία είχε μεταβιβαστεί στην Cosmote το 2006 ως μια πολύ πλούσια νύφη.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι όταν θα άνοιγε ο φάκελος Ακη Τσοχατζόπουλου, η «Γερμανός» θα χρειαζόταν τις ικανότητες του γνωστού δικηγόρου Πέτρου Μαχά για να μην έχει κοινή μοίρα στις γνωστές έρευνες για τον Ακη, τον «επενδυτή» και συγκρατούμενό του σήμερα Σαχπαζίδη κ.λπ.

Ακόμα περισσότερο και όταν άρχισαν οι ψίθυροι για τον Γιάννο και την πολιτική του στα υπουργεία Οικονομικών και Αμυνας, κανείς δεν είχε καταλάβει ότι η «Γερμανός» είχε πάρει επί Γιάννου με μια τροποποίηση των αρχικών συμβάσεων για τα υποβρύχια τη μερίδα του λέοντος στα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Τι είναι τα αντισταθμιστικά ωφελήματα;

Αυτά για τα οποία με νόημα μας έγραψε στο ρεπορτάζ για την «Ιντρακόμ» η γνωστή αυτή εταιρεία:

«…Οι αμφιλεγόμενες πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο χώρο των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων είναι σε αντίθεση με την πάγια τακτική της εταιρείας μας…»

Μέχρι σήμερα το πόρισμα αυτό, που το ΣΔΟΕ συνέταξε το 2011, παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μία πιθανή εξήγηση είναι οι τεράστιες δυνατότητες που έχει στον πολιτικό και μιντιακό χώρο η εταιρεία. Πολύ περισσότερο μετά την πώλησή της…

Στην έρευνά μας για τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική εταιρεία HDW δωροδόκησε Γερμανούς και Ελληνες αξιωματούχους για τη μεγάλη δουλειά (3 δισ. ευρώ) με τα υποβρύχια, ανοίγουμε και αυτό το φάκελο.

Στη Γερμανία είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα από το 2010 η έρευνα για τις δωροδοκίες και υπήρχε θόρυβος σε ΜΜΕ, όπως το «Σπίγκελ» και η «Λιμπερασιόν».

Ο Ακης, ο οποίος είχε κάνει τις αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη τότε ως συκοφαντημένος κατά του «Σπίγκελ» και… δικαιώθηκε!

Προσφυγές

Ο Γιάννος, που έκανε τις τροποποιήσεις και ιδιαίτερα στα αντισταθμιστικά, προσέφυγε το 2005 κατά της γαλλικής «Λιμπερασιόν» και δικαιώθηκε τον Φλεβάρη του 2006 από δικαστήριο των Παρισίων, «γιατί η εφημερίδα δεν προσκόμισε στοιχεία εναντίον του». Τότε ο δικαιωμένος Γιάννος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία γιατί τον κατηγορούσε ακόμα και για τα «καθαρά Λέοπαρντ», η υπόθεση των οποίων είχε μπει στο αρχείο της ελληνικής Δικαιοσύνης με εισαγγελική διάταξη τον Μάιο του 2005…

Αμέσως μετά πωλείται η «Γερμανός» και ουδείς πια μιλούσε για βρομιές ή ακόμα και σκιές στο χώρο των εξοπλιστικών.

Ο σημερινός κύκλος άρχισε από τη Γερμανία πριν από το 2010, όταν γερμανικά ΜΜΕ και Γερμανοί δικαστές, παράλληλα με έρευνες Ρώσων συναδέλφων τους, άρχισαν να ερευνούν για μίζες στα εξοπλιστικά στην Ελλάδα. Στη Μόσχα έγιναν φόνοι ερευνητών, στη Γερμανία οι δικαστές ακόμα και σήμερα ερευνούν και ήδη έχουν επιβάλει φυλακίσεις στα στελέχη της γερμανικής εταιρείας, η οποία πούλησε στην Ελλάδα τα υποβρύχια. Παράλληλα συνεχίζονται έρευνες και για τα άλλα εξοπλιστικά.

Στα υποβρύχια μόλις προχθές προφυλακίστηκαν και οι υπεράνω υποψίας καθηγητές Σωτ. Εμμανουήλ και Γιάννης Μπέλτσιος κάτω από αποκαλύψεις ότι από τους λογαριασμούς τους πέρασαν μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Το ΣΔΟΕ, έπειτα από καταγγελίες ειδικά για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, άρχισε έρευνα και κατέληξε σε λαβράκια.

Στην ανάμιξη της εταιρείας «Γερμανός» στα αντισταθμιστικά αφιερώνει τις περισσότερες σελίδες από κάθε άλλη εταιρεία και καταχωρίζει τιμολόγια με δουλειές ακόμα και στην… Υεμένη! Τιμολόγια που συνδέονται με τη δικαιολόγηση εξόδων για τα αντισταθμιστικά.

Πόρισμα

Κορυφαίο σημείο, η ανακάλυψη ότι στον αρχικό πίνακα η «Γερμανός» θα έπαιρνε έργα αντισταθμιστικών ωφελημάτων ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ και με τροποποιήσεις που έγιναν (και) επί Γιάννου η αξία έφτασε στα 57 εκατομμύρια, χωρίς επαρκή αιτιολογία.

Γράφει το πόρισμα:

«Ο αρχικός πίνακας που συμπεριλήφθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αριθμό 08/2000 αναφέρει ότι το Πρόγραμμα 1 έχει ονομαστική αξία 38.152.773 ευρώ. Εν συνεχεία, μετά τις τροποποιήσεις, η ονομαστική αξία άλλαξε και διαμορφώθηκε στο ποσό των 57.635.125 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται σε καμία τροποποίηση επαρκής αιτολογία για την αλλαγή του ποσού (σ.σ. !!!).

Επίσης η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ φαίνεται να έχει αναλάβει τα εξής προγράμματα, που αφορούν τη σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 08/2000 ως εξής:

Νο1 και υπο-πρόγραμμα αυτού με αρίθμηση 1Α -ονομαστικής αξίας:13.634.451 ευρώ

Νο3 -ονομαστικής αξίας: 11.504.067 ευρώ

Νο5 -ονομαστικής αξίας: 62.951.362 ευρώ

Νο7 -ονομαστικής αξίας: 5.112.919 ευρώ

Συνολικής ονομαστικής αξίας: 93.202.799 ευρώ»!!!

Η έρευνα συνεχίζεται και σχετικά ρεπορτάζ θα δημοσιευθούν στα επόμενα φύλλα της «Ε».

ἐλευθεροτυπία

Καὶ μέσα σὲ ὅλα αὐτὰ νὰ καὶ ἡ ἀλλαγὴ τῆς νομοθεσίας ποὺ θὰ τοὺς προστατεύῃ ἀπὸ διώξεις…
Γέμισαν οἱ φυλακές;
Μπᾶ… Αὐτὸ εἶναι τὸ λιγότερον…
Ἁπλῶς πάλι τὰ δικά τους παιδιὰ θὰ προστατευθοῦν… Γιὰ λίγο… Ἔως νὰ ὁλοκληρωθῇ τὸ δεύτερο μέρος τοῦ γενικοῦ σχεδιασμοῦ…
Στὸ τρίτο μέρος θὰ δοῦμε ἐκκαθαρίσεις γιὰ ἐκκαθαρίσεις…
Κι ἐκεῖ θὰ ξεκινήσῃ τὸ μεγάλο γλέντι!

Φιλονόη

Υ.Γ. Τὸ μόνον ποὺ ἀκόμη δὲν μάθαμε εἶναι πὼς ἀκόμη καὶ τὰ σκάνδαλα τοῦ Ταχυδρομικοῦ Ταμιευτηρίου καὶ τῆς Proton Bank σχετίζονται μὲ τὰ παραπάνω. Λέτε;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply