…Γιὰ αὐτὸ ἡ ἐπανάστασις εἶναι δική σου ὑπόθεσις!

Τσίπρας σήμερα: «Ἔχουμε μιὰ παρατεταμένη καὶ διαρκῆ παραβίαση τοῦ Συντάγματος καὶ τῶν διαδικασιῶν ποὺ ὁρίζονται ἀπὸ τὸ Σύνταγμα, σὲ σχέση μὲ τἡν διαδικασία λήψεως ἀποφάσεως.. Αὐτὸ δικαιολογείται ἐν μέρει ἀπό τις ἔκτακτες περιστάσεις…» (!!!)

Τσίπρας παλαιότερα: «Δεν θὰ καλέσουμε τοὺς ὑποστηρικτές μας νὰ βγοῦν στοὺς δρόμους γιὰ νὰ διαμαρτυρηθοῦν ἐνάντια στὰ μέτρα λιτότητος.» (!!!)

…. Γι’ αὐτό…
…τὴν ἐπανάσταση πρέπει νὰ τὴν κάνῃς ἐσὺ ὁ ἴδιος…
…κι ὄχι ὁ ὁποιοσδήποτε βολεμένος ὑποτακτικός ποὺ παριστάνει τὸν νόμιμο ἐκπρόσωπό σου…
…κι ἁπλὰ ἐκτελεῖ ἐντολὲς τῆς ἰδίας ἀτζέντας μὲ διαφορετικὴ δικαιολογία κάθε φορά.

«Σίγμα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Τσίπρας: Παρατεταμένη και διαρκής παραβίαση του Συντάγματος

Παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας συνιστά το μνημόνιο, στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ’ εντολήν των δανειστών, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος αλλά και των διαδικασιών που ορίζονται από το σύνταγμα σε σχέση με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, το οποίο επιχειρείται να δικαιολογηθεί, λόγω των έκτακτων περιστάσεων. Σημείωσε ότι στο βαθμό που αυτό αποτελεί επιταγή των εταίρων και των δανειστών, συνιστά παραβίαση του στενού πυρήνα κυριαρχίας της χώρας.«Έχουμε μια παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται από το σύνταγμα σε σχέση με η διαδικασία λήψης απόφασης. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις. Κατά την άποψή μας όμως, αυτή η παρατεταμένη παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζει, στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ’ εντολήν των δανειστών και των εταίρων μας, συνιστά παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικός και αναντικατάστατος είναι ο ρόλος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος ενημερώθηκε για το ρόλο και τη λειτουργία του και υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που έχει κλονισθεί απέναντι στους θεσμούς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το έργο του συμβουλίου και εξήγησε τη δυσκολία να επιλύει οξυμένες αντιθέσεις – αντιδικίες των πολιτών με το κράτος, σε συνθήκες μιας πρωτοφανούς κρίσης που μπορεί να έχει αφετηρία και στην κρίση δικαίου.

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε σνάντηση με την εισαγγελέα διαφθοράς, όπου ενημερώθηκε για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις. Είναι ανάγκη να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να τιμωρηθούν όσοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και να αποδοθεί δικαιοσύνη, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά.

ἔθνος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply